találati lista    előző ajánlat következő ajánlat      
|  


Klasszikus görög körutazás

Az út azonosítója: 13351
9 nap / 8 éjszaka
utazás: busszal
időpontok:  Program leírás

1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reg­gel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Kecskemét - Sze­ged - Újvidék - Belgrád - Niš - Kumanovo út­vo­na­lon. Szállás Macedóniában (1 éj).

2. nap:
Tempé-völgy, Thermopülai-szoros
Átkelés Görögországba, utazás Athén irányába. Út­köz­ben séta a vad­re­gé­nyes Tempé-völgyben (Aphro­di­té forrás, sziklakápolna), valamint pihenő az ókor egyik leghíresebb csatájának színhelyén, a Thermo­pü­lai-szorosnál (Leonidász király szobra, spártai katonák sírfelirata). Szállás Athénban, a város­köz­pont közelében (3 éj).

3. nap:
Athén, Szunion
Délelőtt autóbuszos vá­ros­né­zés Athénban (őrség­vál­tás, akadémia, egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.). Közös séta az Ak­ro­po­liszon, majd le­he­tő­ség egyéni ba­ran­go­lás­ra a Plaka tekervényes utcáin. Késő délu­tán kirándulás Szunionba egy gyönyörű tengerparti úton. Az Attika-félsziget legdélibb pontján lévő ókori Poszeidon-templom meg­te­kin­té­se.

4. nap:
Hydra, Porosz, Aegina szigetei
Szabad program Athénban. Fakultatív program: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre - Hydrára, Poroszra és Aeginára.

5. nap:
Korinthoszi-csatorna, Epidaurosz, Nafplion, Mükéné
Utazás a Peloponnészoszi-félszigetre. Útközben pi­he­nő a Korinthoszi-csatornánál, melynek ter­ve­zé­sé­ben magyar mérnökök is közreműködtek. Délelőtt látogatás az Epidauroszi színházban (az ókori Gö­rög­or­szág legjobb állapotban fennmaradt szín­há­za), kiváló akusztikája elkápráztatja a turistákat. Ezután rövid séta Nafplionban. Görög­or­szág egyik leghan­gu­la­tosabb városa egy hatalmas velencei erőd lábánál fekszik. Délután is­mer­ke­dés Mükéné romjaival és Európa egyik legősibb civilizációjával (Átreusz kincsesháza, Orosz­lá­nos kapu, fellegvár, múzeum stb.), majd to­vább­uta­zás a Peloponnészosz szép tájain keresztül az olümpiai szállodába (1 éj).

6. nap:
Olümpia, Delphoi
Délelőtt látogatás az ásatási területen, az ókori olim­piai játékok helyszínén, majd Olümpia nagyszerű múzeumának meg­te­kin­té­se következik. A múzeum leg­ér­té­ke­sebb kincse a világhírű Hermész-szobor. Továbbutazás Patrasz irányába. Átkelés Európa egyik leg­na­gyobb hídján, mely a Peloponnészoszi-fél­szi­ge­tet köti össze Közép-Görögországgal (fotó­szü­net). A Korinthoszi-öböl menti pano­rámaúton érkezünk Del­phoi­ba a délutáni órákban. Delphoi, az ókori Gö­rög­or­szág első számú jóshelye csodálatos kör­nye­zet­ben fekszik. A Parnasszosz-hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek kép­ze­le­té­ben a világ közepét jelentette. Az ásatási terület meg­te­kin­té­se után a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

7. nap:
Delphoi, Meteorák
Kora délelőtt Delphoi múzeumát nézzük meg (Gö­rög­or­szág egyik leg­gaz­da­gabb múzeuma), majd uta­zás a Lamia - Karditsa út­vo­na­lon a Meteorák szik­la­ko­los­to­rai­hoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolostorok közül le­he­tő­ség legalább egy meg­lá­to­ga­tá­sá­ra. Több fotószünet után to­vább­uta­zás az Olümposzi Riviérára, szállás (2 éj).

8. nap:
Thesszaloniki, Olümposz-hegység
Délelőtt ismerkedés Thesszalonikivel. Közös séta a legfontosabb ne­ve­zetes­sé­gekhez (Fehér torony, Galerius diadalíve, Szt. György-rotunda, Szt. De­me­ter-bazilika stb.), majd rövid szabad program Gö­rög­or­szág második leg­na­gyobb városában.
Délután könnyű, kellemes séta az Olümposz-hegység sziklái között. Az Olümposz Görögország legmagasabb hegysége, az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált.

Figyelem: A déli órákban az autóbusz visszamegy a szállodába, tehát ezen a napon le­he­tő­ség van arra, hogy valaki csak az egyik programon vegyen részt, a másik fél napot pedig tengerparti pihenéssel töltse.

9. nap:
Hazautazás a Kumanovo - Niš - Belgrád - Újvidék - Sze­ged - Kecskemét út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órákban.

Képgaléria
Fakultatív programlehetőségek

Hydra, Porosz,Aegina: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre - Hydrára, Poroszra és Aeginára.

A fakultatív program ára: 14 300 Ft - transzferrel, büféebéddel, folklór programmal (garantált indulás).


Szálloda leírás

Hotel 3***-4****

Ellátás: büféreggeli. Felár ellenében fakultatív félpanzió: 27 700 Ft/fő - 8 vacsora.

Részvételi díjak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek. (Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlop szürke, a többi oszlop pedig fekete háttérszínű.)

indulási időpontok:

2014-11-11

időtartam: 8 éjszaka
indulási időpontok:

2014-11-23

időtartam: 8 éjszaka
Hotel 3***-4****
Részvételi díj133 500 Ft/fő128 700 Ft/fő
Egyágyas felár39 900 Ft/fő39 900 Ft/fő
Félpanzió27 700 Ft/fő27 700 Ft/fő
Fakultatív programok
Hydra, Porosz,Aegina14 300 Ft/fő14 300 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás560 Ft/fő/nap560 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:
 • autóbuszos utazást
 • 8 éjszakai szállást reggelivel
 • útlemondási biztosítást
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
 • fakultatív programot
 • BBP biztosítást
 • belépődíjakat


Kiegészítő információk

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 3 éjszaka 4****-os, 5 éjszaka 3***-os szál­lo­dák­ban, kétágyas, pótágyazható, fürdő­szo­bás szobákban. A macedóniai tranzitszállás és az Olümposzi Riviérán található nagyon szép wellness szálloda 4****-os, az athéni, az olümpiai és a delphoi szálloda 3***-os.

3. ágy kedvezménye: 22 400 Ft

Autóbuszos felszállási lehetőségek:
 • Székesfehérvár: 4:15 - Piac téri buszpu. melletti / Megyeháza mögötti parkoló
 • Budapest: 5:30 - Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
 • Kecskemét: 6:40 - M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
 • Szeged: 7:50 - MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96.)


Belépődíjak a programhoz:
 • Athén: (kombinált jegy): 12 EUR
 • Meteorák: kolostoronként: 3 EUR
 • Delphoi: ásatások: 6 EUR
 • múzeum: 6 EUR
 • Epidaurosz színháza: 6 EUR
 • Szunion: Poszeidon-templom: 4 EUR
 • Mükéné fellegvára: 8 EUR
 • Olümpia: ásatások + múzeum: 9 EUR


Az árak tájékoztató jellegűek.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy kiskorúak szülő nélküli utazása esetén közjegyző által hi­te­lesített engedélyt kérhetnek a határon.

Az EU tagországainak állampolgárai érvényes, új típusú (kártyás) személyazonosító iga­zol­vánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Gö­rög­or­szág­ba, illetve Szerbiába és Mace­dó­niá­ba.
   találati lista    előző ajánlat következő ajánlat