találati lista    előző ajánlat következő ajánlat      
|  


Klasszikus görög körutazás

Az út azonosítója: 13351
9 nap / 8 éjszaka
utazás: busszal
időpontok:  Program leírás

1. nap:
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reg­gel 4.15-kor. Bu­da­pest­ről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Kecskemét - Szeged - Újvidék - Belgrád - Niš - Kumanovo út­vo­na­lon. Szállás Macedóniában (1 éj).

2. nap:
Tempé-völgy, Thermopülai-szoros
Átkelés Görögországba, utazás Athén irányába. Út­köz­ben séta a vad­re­gé­nyes Tempé-völgyben (Aphro­dité forrás, szikla­kápolna), valamint pihenő az ókor egyik leghí­re­sebb csatá­jának szín­helyén, a Ther­mo­pülai-szorosnál (Leonidász király szobra, spár­tai katonák sírfel­irata). Szállás Athénban, a vá­ros­köz­pont közelében (3 éj).

3. nap:
Athén, Szunion
Délelőtt autó­bu­szos vá­ros­né­zés Athénban (őrség­váltás, aka­démia, egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.). Közös séta az Akro­po­liszon, majd a 2009-ben meg­nyitott új Akro­polisz Múzeum meg­tekintése. Ezután le­he­tő­ség egyéni ba­ran­go­lásra a Plaka teker­vé­nyes utcáin. Késő délután kirán­dulás Szunionba egy gyönyörű ten­ger­par­ti úton. Az Attika-félsziget legdélibb pontján lévő ókori Poszeidon-templom meg­te­kin­té­se.

4. nap:
Hydra, Porosz, Aegina szigetei
Szabad program Athénban.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre - Hydrára, Poroszra és Aeginára.

A fakultatív program ára: 15 000 Ft - transzferrel, büféebéddel, folklór programmal (garantált indulás).

5. nap:
Korinthoszi-csatorna, Epidaurosz, Nafplion, Mükéné
Utazás a Peloponnészoszi-félszigetre. Útközben pi­he­nő a Korin­thoszi-csator­nánál, melynek terve­zé­sé­ben magyar mérnökök is közre­mű­ködtek. Délelőtt láto­gatás az Epidauroszi szín­házban (az ókori Görög­ország leg­jobb álla­potban fenn­maradt szín­háza), kiváló akusz­tikája elkáp­ráz­tatja a turis­tákat. Ezután rövid séta Nafplionban. Görög­ország egyik leghan­gu­la­tosabb városa egy hatalmas velen­cei erőd lábánál fekszik. Délután is­mer­ke­dés Mükéné rom­ja­ival és Európa egyik legősibb civi­li­zá­ciójával (Átreusz kin­cses­háza, Orosz­lános kapu, felleg­vár, múzeum stb.), majd to­vább­uta­zás a Pelopon­nészosz szép tájain keresztül az olümpiai szál­lodába (1 éj).

6. nap:
Olümpia, Delphoi
Délelőtt látogatás az ásatási területen, az ókori olimpiai játékok helyszínén, majd Olümpia nagyszerű múzeumának meg­te­kin­té­se következik. A múzeum leg­ér­té­ke­sebb kincse a világhírű Hermész-szobor. To­vább­uta­zás Patrasz irányába. Átkelés Európa egyik leg­na­gyobb hídján, mely a Peloponnészoszi-fél­szi­getet köti össze Közép-Görög­országgal (fotó­szünet). A Korinthoszi-öböl menti pano­rá­ma­úton érkezünk Delphoiba a délutáni órákban. Delphoi, az ókori Gö­rög­ország első számú jós­helye csodá­latos kör­nye­zetben fekszik. A Parnasszosz-hegységben talál­ható szentély­együt­tes az ókori emberek kép­ze­le­tében a világ köze­pét jelen­tette. Az ásatási terület meg­te­kin­té­se után a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

7. nap:
Delphoi, Meteorák
Kora délelőtt Delphoi múzeumát nézzük meg (Görög­ország egyik leg­gaz­da­gabb múzeuma), majd utazás a Lamia - Karditsa út­vo­na­lon a Meteorák szikla­ko­los­to­raihoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolos­torok közül le­he­tő­ség legalább egy meg­lá­to­ga­tá­sá­ra. Több fotó­szünet után to­vább­uta­zás az Olüm­poszi Riviérára, szállás (2 éj).

8. nap:
Thesszaloniki, Olümposz-hegység
Délelőtt is­mer­ke­dés Thesszalonikivel. Közös séta a legfontosabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (Fehér torony, Ga­le­rius diadal­íve, Szt. György-rotunda, Szt. Demeter-bazilika stb.), majd rövid szabad program Görög­ország második leg­na­gyobb váro­sában. Délután könnyű, kellemes séta az Olümposz-hegy­ség sziklái között. Az Olümposz Görög­ország leg­ma­ga­sabb hegy­sége, az ókori görögök hite sze­rint az istenek lak­helyéül szolgált.

Figyelem: A déli órákban az autó­busz vissza­megy a szál­lodába, tehát ezen a napon le­he­tő­ség van arra, hogy valaki csak az egyik prog­ramon vegyen részt, a másik fél napot pedig ten­ger­par­ti pihenéssel töltse.

9. nap:
Hazautazás a Kumanovo - Niš - Belgrád - Újvidék - Szeged - Kecskemét út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órákban.

Képgaléria
Fakultatív programlehetőségek

Hydra, Porosz,Aegina: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre - Hydrára, Poroszra és Aeginára.

A fakultatív program ára: 15 000 Ft - transzferrel, büféebéddel, folklór programmal (garantált indulás).


Szálloda leírás

Hotel 3***-4****

Ellátás: büféreggeli. Felár ellenében fakultatív félpanzió: 29 400 Ft/fő - 8 vacsora.

Részvételi díjak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek. (Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlop szürke, a többi oszlop pedig fekete háttérszínű.)

indulási időpontok:

2015-10-03

időtartam: 8 éjszaka
indulási időpontok:

2015-10-13

időtartam: 8 éjszaka
Hotel 3***-4****
Részvételi díj142 500 Ft/fő139 300 Ft/fő
Egyágyas felár41 900 Ft/fő41 900 Ft/fő
Félpanzió29 400 Ft/fő29 400 Ft/fő
Fakultatív programok
Hydra, Porosz,Aegina15 000 Ft/fő15 000 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás560 Ft/fő/nap560 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:
 • autóbuszos utazást
 • 8 éjszakai szállást reggelivel
 • útlemondási biztosítást
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
 • fakultatív programot
 • BBP biztosítást
 • belépődíjakat


Kiegészítő információk

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Szállás: 3 éjszaka 4****-os, 5 éjszaka 3***-os szál­lo­dák­ban, kétágyas, pótágyazható, fürdő­szo­bás szobákban. A macedóniai tranzitszállás és az Olümposzi Riviérán található nagyon szép wellness szálloda 4****-os, az athéni, az olümpiai és a delphoi szálloda 3***-os.

3. ágy kedvezménye: 20 200 Ft

Autóbuszos felszállási lehetőségek:
 • Székesfehérvár: 4:15 - Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
 • Budapest: 5:30 - Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
 • Kecskemét: 6:40 - M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
 • Szeged: 7:50 - MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96.)


Belépődíjak a programhoz:
 • Athén: (kombinált jegy): 12 EUR
 • Akropolisz Múzeum: 5 EUR
 • Meteorák: kolostoronként: 3 EUR
 • Delphoi: ásatások: 6 EUR
 • múzeum: 6 EUR
 • Epidaurosz színháza: 6 EUR
 • Szunion: Poszeidon-templom: 4 EUR
 • Mükéné fellegvára: 8 EUR
 • Olümpia: ásatások + múzeum: 9 EUR


Az árak tájékoztató jellegűek.

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy kiskorúak szülő nélküli utazása esetén közjegyző által hi­te­lesített engedélyt kérhetnek a határon.

Az EU tagországainak állampolgárai érvényes, új típusú (kártyás) személyazonosító iga­zol­vánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Gö­rög­or­szág­ba, illetve Szerbiába és Mace­dó­niá­ba.
   találati lista    előző ajánlat következő ajánlat