Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Karácsonyvárás Salzburgban

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Mozart szülővárosa karácsonyi köntösében az év e csendes szakaszában teljesen új, káprázatos arcát mutatja. Salzburg tartomány legrégebbi karácsonyi vására a tartomány legnagyobb rendezvénye is egyben, mely nemzetközi jelentőséggel, hírnévvel bír. A csodaszép, fényárban úszó város egyedülálló hangulatával mindenkit elvarázsol. Az adventi vásár meghitt bája, boldog forgataga melegséggel tölti el a szívet és feleleveníti a régen elfeledett gyermekkori emlékeket. Miközben az árusok között bolyongunk karácsonyi ajándékok után kutatva, beszippanthatjuk a pirított mandula, forró sült gesztenye, friss sült alma illatát. Évente közel egymillió turista látogat el Salzburgba, hogy átélje mindezt. A karácsonyi vásár felnőttek és gyermekek számára egyaránt az ünnepi előkészületek csúcspontját jelenti.

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

2 éjszaka egy 4 csillagos szálloda kétágyas, kényelmes, fürdőszobás szobáiban. A szálloda egy szép fekvésű alpesi faluban található, 1500-2000 méteres hegyek között, és kis wellness részleggel is rendelkezik, melynek szolgáltatásait utasaink térítés ellenében használhatják (szauna, gőzfürdő, pezsgőfürdő). A szálloda hivatalosan 4 csillagos minősítésű, az irodánk értékelése szerint inkább 3 csillagosnak felel meg.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, vacsora).


1. nap: Traunkirchen, Hallstatt
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Linz útvonalon a Salzkammerguti tóvidékre.
Első megállónk a Traun-tó partján fekvő Traunkirchen. A festői fekvésű falu plébániatemplomának nagy nevezetessége a Halász szószék és a templom mellől nyíló kilátás a Traun-tóra.
Ezt követően Bad Ischl érintésével továbbutazunk a Hallstatti-tóhoz, Salzkammergut egyik legfestőibb városkájába, Hallstattba. A település érdekessége, hogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sorakoznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. Közös séta az adventi díszbe öltöztetett városkában (gyönyörű főtér, a katolikus templom két szárnyasoltárral stb.), majd szabadidő.
Szállás Salzburgtól délkeletre, egy szép fekvésű alpesi faluban (2 éj).

2. nap: Salzburg
Egész napos kirándulás Salzburgba. A város neve fogalom a turisták számára, egy igazi gyöngyszem az Alpok északi oldalán. Sokan Európa egyik legszebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig páratlanok (pompás barokk belváros, Dóm, Hercegérseki Palota, Ferences templom, Mozart szülőháza, Mirabell kastély és parkja, a város felett emelkedő fellegvár stb.). A városnézés után elég szabadidő lesz múzeumlátogatásra, illetve az adventi vásár felfedezésére. Sétálgatás a szépen feldíszített bódék között, a különböző finomságok illata mindenkiben felébreszti a karácsonyi hangulatot.

3. nap: Steyr, Melk
Búcsú Salzburg tartománytól, utazás az Enns völgyében a felső-ausztriai Steyr irányába. A történelmi látnivalókban gazdag város az Enns és a Steyr folyók találkozásánál fekszik. Séta az épségben megmaradt középkori eredetű óvárosban.
Utazásunk méltó lezárása Melk messziről feltűnő, tekintélyt parancsoló apátsága, melynek fenséges épülete az osztrák és az egyetemes barokk mesterműve. A Duna fölötti dombon álló épületegyüttes évszázadok óta jelentős kulturális központ. Több mint 900 éve élnek itt bencés szerzetesek. Az apátsági templom és a gyönyörű dísztermek megtekintése után hazautazás a Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon.
Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. dec. 1-3.  99.500 Ft  
2023. dec. 8-10.  99.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 17.500 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
5:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7:15 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!