Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Advent Dél-Tirolban kirándulással a Dolomitok fenséges hegyvilágába

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Ausztria egyik ősi tartományának, Tirolnak a déli részét az I. világháború után a győztesek oldalán álló Olaszország kapta. Tirolnak ezen a nagyobbik, termékenyebb és napsütésesebb részén mind a mai napig többségben vannak a német ajkúak, bár napjainkban már megoldódni látszanak az egykor nagyon súlyos kisebbségi problémák. A tartomány tele van nekünk magyaroknak kevéssé ismert, de nagyon szép kisvárosokkal, műemlékekkel, melyeket csodálatos keretbe foglalnak a lenyűgöző alpesi tájak. Adventi időszakban a városok szépen kivilágítva és feldíszítve, a hegyóriások hóval borítottan várják a látogatókat.


Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

3 éjszaka Brixen környékén egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió (háromfogásos menüvacsora salátabüfével).


1. nap: Pragser Wildsee (Pragsi-tó)
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Szombathely – Bucsu – Graz – Klagenfurt – Lienz útvonalon Dél-Tirolba. Érkezés Olaszország egyik legvadregényesebb alpesi tavához, a Dolomitok északi lábainál elterülő Pragser Wildsee-hez. Séta a tónál, majd továbbutazás a Puster-völgyön keresztül a szállodához. Szállás Brixen környékén (3 éj).
Figyelem: Amennyiben az időjárási viszonyok esetleg nem engedik a Pragsi-tó megközelítését, a hangulatos Bruneck városkát nézik meg a csoportok.

2. nap: Nagy Dolomitok Országút, Brixen
Kirándulás a Dolomitok fenséges hegyvilágába. Körutazás fotószünetekkel a Karer-tó – Karer-hágó – Fassa-völgy – Pordoi-hágó – Sella-hágó – Grödner-völgy útvonalon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét, mely a világ egyik legszebb hegyi útja, a legmagasabb pontja a Pordoi-hágó (2239 m). A panoráma kirándulás a 3000 méter magas hófedte hegyóriások között tagadhatatlanul az utazás leglátványosabb része.
Délután ismerkedés Brixennel (olaszul Bressanone), a tartomány ősi püspöki székvárosával: dóm, kerengő, püspöki palota, városháza, szűk középkori utcák, árkádos házsorok stb. A közös séta után szabadidő a karácsonyi fényekkel szépen kivilágított történelmi óvárosban.

3. nap: Meran, Bozen (Ötzi, az ősember)
Utazás Bozenen keresztül északnyugat felé az Etsch folyó völgyében. Ismerkedés az Etsch és a Passer folyók találkozásánál fekvő elegáns üdülővárossal, Merannal (olaszul Merano), mely ún. szubalpin éghajlatáról nevezetes. Északról hatalmas hegyek védik, a déli nyitott völgyön keresztül viszont akadálytalanul érkezhet a meleg levegő Itáliából. A klímája miatt kedvelt gyógyüdülőhely szép belvárosát jól kiépített sétányok szelik át.
Délután városnézés Dél-Tirol fővárosában, Bozenben (olaszul Bolzano), mely nagyvárosi mivolta ellenére megőrizte jellegzetes történelmi városmagját: dóm, Domonkos-templom, Laubengasse (gótikus árkádos utca) stb., majd szabadidő a karácsonyi vásárban. Lehetőség a világhírű Dél-Tiroli Régészeti Múzeum megtekintésére, melynek fő szenzációja Ötzi, az ősember, akit jégbe fagyva találtak meg 1991-ben a közeli Ötztali-Alpokban, 3.200 méteres magasságban. (A múmia mellett láthatóak a ruhái, illetve a szerszámai is.)

4. nap: Sterzing
Az utazás utolsó programjaként látogatás Sterzingben, Dél-Tirol műemlékekben egyik leggazdagabb városkájában. Az óváros színes erkélyekkel díszített, késő gótikát és reneszánszot idéző középkori házai az úgynevezett Tizenkettes Toronnyal különlegesen szép városképet alkotnak. Séta a bájos kisvárosban, majd hazautazás az Alpokon keresztül a Bruneck – Lienz – Klagenfurt – Graz – Bucsu – Szombathely – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A napok sorrendje az időjárás és a múzeumok nyitvatartásának függvényében esetleg felcserélődhet.

Időpontok Teljes részvételi díjak
2023. dec. 14-17.  109.500 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  22.500 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár:  18.900 Ft (max. 4 szoba)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:15 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7:00 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)
8:15 – Szombathely Tesco hipermarket parkolója a 86-os útnál (Shell kút mellett)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!