Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szilveszter Párizsban & kirándulás a Loire menti kastélyokhoz

Franciaország, Ile-de-France, Párizs
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest - Freyming Merlebach
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Ausztrián és Németországon át a franciországi tranzitszállásra. Este a szálláshely elfoglalása.
2. nap: Párizs
Reggeli után utazás a Szajna parti Párizsba, a fény és pompa városába, ahol látogatási lehetőség a felbecsülhetetlen műkincseket kiállító Louvre múzeumában, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 30 EUR/fő) Ezután autóbuszos városnézés: Bastille tér, rakparti könyvárusok sora, Sorbonne, híres kávézók… Az Invalídusok Dómjában megtekintjük I. Napóleon sírját, majd Opera, Concorde tér, Champs-Elysées sugárút, diadalív, Eiffel torony. Este, hajókirándulás keretében gyönyörködhetünk a fényözönben úszó városban (18 EUR/fő). Szállás elfoglalása.
3. nap: Amboise – Chenonceaux - Chambord
Szabadprogram Párizsban vagy felejthetetlen fakultatív kirándulás a kastélyok hazájába. (Ár: 45 EUR/fő) Első megállónk a Loire völgyében Amboise kastélya mely a Világörökség része. Itt áll a Szent Hubertus kápolna Leonardo sírjával. Délután a sokak által legszebbnek tartott kastélyt, a Chenonceau-i vízikastélyt és parkját nézzük meg. Délutáni programunkat Chambord kastélyának megtekintésével zárjuk, mely a francia reneszánsz és a középkor klasszikus formáit ötvözi. Visszautazás Párizsba az esti órákban.
4. nap: Versailles
Reggeli után a Napkirály hajdani rezidenciájának megtekintésére indulunk. Versailles az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma, a Világörökség része, majd visszautazunk Párizsba, ahol délután gyalogos séta keretében tekintjük meg a Cité szigeten az adventi pompában ragyogó Notre-Dame katedrálist. Szállás, készülődés a Szilveszterre. Szilveszteri vacsora egy hangulatos párizsi étteremben vagy szabad séta kora hajnalig a világ talán legnagyobb forgatagában a Champs-Élysées-n. Az autóbusz 2 óra felé indul vissza a szállodába.
5. nap: Párizs - Reims
Séta a Montmartre-on a Moulin Rouge, Festők tere, Sacré-Coeur bazilika érintésével, majd szabadidő. A késő délutáni órákban búcsú a „fények városától”, majd utazás Champagne tartomány fővárosába, Reimsbe, mely hajdanán a királyok koronázó városa volt. A koronázások és a királyi italok székhelyén megtekintjük a katedrálist, mely az ország egyik legfontosabb gótikus temploma. Az építészeti remekmű 1991 óta az UNESCO Világörökség része. A francia történelem igazán fontos pillanatai, Klodvig megkeresztelésétől a királyok megkoronázásáig mind nyomot hagyott Reims városán. Továbbutazás a tranzitszállásra.
6. nap: Freyming Merlebach - Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Késő esti érkezés Budapestre. 

Utazás:
autóbusszal   Szállás:  **szálloda   Ellátás: reggeli

Részvételi díj: ,-Ft/fő Félpanzió (3 vacsora): 28.000,-Ft/fő, Szilveszteri vacsora: 50.000,- Ft/fő 
Egyágyas felár: 65.000,-Ft/fő  Biztosítás: 4.200,-Ft/fő, Sztornóbiztosítás: 2,8%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,- Ft
 
Tájékoztató a helyszínen felmerülő költségekről és belépőkről:
48 órás múzeumbérlet: 55 EUR
Louvre magyar nyelvű tárlatvezetése: 30 EUR  
Sétahajózás a Szajnán: 18 EUR  
Versailles/kert: 11 EUR 
Eiffel torony - lifttel 3. emelet 26,8 EUR
Montparnasse-torony 20 EUR
Viaszmúzeum 22 EUR
Loire-völgye kirándulás: 45 EUR
Amboise kastély belépő: 13,5 EUR
Chanonceaux kastély belépő: 12 EUR
Chambord kastély belépő: 14,5 EUR
Párizs regisztrációs adó: 10 EUR
idegenforgalmi adó (Párizs): kb. 1,7 EUR/fő/éj
 
Paris Museum Pass - Múzeumbérlet: A múzeumbérlet Párizs 60 múzeumába, illetve műemlékébe enged szabad belépést. A múzeumbérlet megvásárlásával jelentős összeg és idő takarítható meg, elkerülve az esetenkénti több órás sorban állást.
A múzeumbérlet felhasználható, többek között az alábbi helyeken: Louvre, Arc de Triomphe, Pantheon, Sainte Chapelle, Conciergerie, Notre Dame, Orsay múzeum, Rodin múzeum, Pompidou Központ, Versailles-i kastély (de a kert nem!)
A múzeumbérlet választása nem kötelező, csak ajánlott!
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek
:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő: 06:45
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút: 07:30
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50

Szállások:

Tranzitszállás: Hotel B&B:  oda- és visszaúton 1-1 éj a francia-német határ francia oldalán, Freyming-Merlebachban, B&B szállodában. A szobák kényelmesen berendezettek, saját fürdőszobával, TV-vel, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel felszereltek.
www.hotel-bb.com
Párizs: Best Hotel: a szálloda Párizs északi részén, a külvárosban található (Baillet en France). A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek.
Bővebb információ: www.besthotel.fr

Szilveszteri vacsora
(egy belvárosi étteremben, a Montmartre közelében!)
Menü:
később
Vacsora közben élő zene, illetve CD-ről játszott muzsika szórakoztatja a vendégeket, táncolni nem kötelező, de elvárt! :)
Éjfél az étteremben vagy valahol kint, a forgatagban. A busz 2 óra körül indul vissza a szállodába.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!