Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy Skandináv körutazás

Dánia, Körutazás Dániában, Körutazás Dániában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Az itthoni forró nyárból a kellemes tavaszba invitáljuk kedves utasainkat. Ami a nevezetességeken és a szép fővárosokon kívül Skandináviában megragadja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöldövezet, a természet érintetlensége. Mindehhez társul még Svédországban a számtalan tó, Norvégiában pedig a hegyek és a gyönyörű fjordok. Felejthetetlen élményekben lesz részük.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

11 éjszaka minimum 3 csillagos szintű szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Bőséges büféreggeli / fakultatív félpanzió.
Figyelem: Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert a forgalom és a kompátkelés függvényében elképzelhető, hogy 21 óra körül érnek oda a csoportok. Ezen a napon egy autópálya melletti étteremben vagy a kompon van lehetőség meleg ételt fogyasztani.


1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Pozsony – Prága – Drezda útvonalon. Szállás Berlin környékén (1 éj).

2. nap: Lübeck, Øresund híd
Utazás az észak-németországi Lübeckbe, ismerkedés a várossal, mely évszázadokig a Hanza-szövetség központja volt. Délután Puttgardenből kompátkelés Rødbybe (kb. 50 perc hajózás). Továbbutazás Koppenhága irányába, majd átkelés Malmőbe a Dániát Svédországgal összekötő Øresund hídon (a híd a modern technika egyik csodája). Szállás Malmőben (1 éj).
(Megjegyzés: Amennyiben egy esetleges forgalmi dugó miatt a csoport a vártnál később érkezne Lübeckbe, az ottani séta lerövidülhet. Nem kockáztatjuk, hogy esetleg lekéssék a kompjáratot.)

3. nap: Malmö, Vadstena, Svéd tóvidék
Kora délelőtt séta Malmőben, Svédország harmadik legnagyobb városában, majd utazás a Svéd tóvidéken keresztül Stockholm irányába. Pihenő Vadstenában, a Vättern-tó partján fekvő ódon hangulatú városkában. Szállás Stockholm környékén (2 éj).

4. nap: Stockholm
Félnapos városnézés a több ezer szigetre épült Stockholmban, mely Európa egyik legszebb fővárosa (az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel, a híres városháza, a Koronázótemplom stb.). Délután szabad program, lehetőség múzeumok közös megtekintésére (Európa legrégibb skanzenje, Vasa Múzeum stb.).

5. nap: Uppsala
Utazás Uppsalába, a híres egyetemi városba. Séta a várkastélyhoz és a hangulatos belvárosban, a székesegyház megtekintése (Skandinávia legnagyobb temploma). Utazás a tóvidéken keresztül Norvégiába. Szállás Oslo elővárosában (2 éj).

6. nap: Oslo
Autóbuszos városnézés a norvég fővárosban: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a Kon-Tiki Múzeum és a Fram Múzeum megtekintésére. Előbbi Thor Heyerdahl (a világhírű norvég utazó) szenzációs expedícióinak, utóbbi pedig a norvég sarkkutató expedícióknak állít emléket. Többek között a Déli-sark felfedezőjének, Amundsennek a híres hajója, a Fram is látható a múzeumban. A késő délutáni órákban az érdeklődőknek valószínűleg lehetőségük lesz egy sétahajózásra az Oslo környéki szigetek között.

7. nap: Torpo, Sogne-fjord (sétahajózás), Nærøy-kanyon
Utazás Nyugat-Norvégiába. Torpóban egy jellegzetes norvég árbóctemplom megtekintése. Lehetőség hajókirándulásra a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Nærøy-fjord, amely a magasból lezúduló vízeséseiről híres. Továbbutazás autóbusszal az elbűvölően szép Nærøy-kanyonon keresztül, szállás Nyugat-Norvégiában, a fjordvidéken (2 éj).

8. nap: Bergen
Egész napos kirándulás Bergenbe, a fjordvidék gyönyörű fekvésű fővárosába. A város legfontosabb nevezetességei: az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a dóm, az akvárium, a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek.

9. nap: Hardanger-fjord, Vøringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík
Utazás csodálatos tájakon keresztül Svédország irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd tovább a festői Måbødal-kanyonon keresztül a Vøringfoss-vízeséshez (a leghíresebb Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás egy Göteborgtól északra fekvő kisvárosban (1 éj).

10. nap: Göteborg, Helsingør, Koppenhága
Ismerkedés Göteborggal, Svédország második legnagyobb városával. Továbbutazás Helsingborgba, majd kompátkelés Dániába. Hamlet városában, Helsingørben séta a hatalmas Kronborg várkastélyhoz. Érkezés Koppenhágába a délutáni órákban, ismerkedés a dán fővárossal, szállás (1 éj).

11. nap: Koppenhága
Városnézés Koppenhágában, „Észak Párizsában". A legfontosabb nevezetességek: a királyi palota (Amalienborg), a kis hableány szobra, a Városháza tér, a Parlament, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a sétálóutcák a rengeteg üzlettel és kávéházzal stb. Napközben lehetőség lesz sétahajózásra is a várost átszelő csatornákon.
Délután búcsú Koppenhágától, utazás Rødbybe, kompátkelés Németországba. Továbbutazás Hamburg irányába, tranzitszállás Hannover környékén (1 éj).

12. nap:
Hazautazás a Hannover – Lipcse – Drezda – Prága – Brno – Pozsony – Rajka – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Időpontok Teljes részvételi díjak

2023. jún. 21 - júl. 2.  433.000 Ft  
2023. júl. 5-16.  443.000 Ft  
2023. júl. 19-30.  443.000 Ft  
2023. aug. 2-13.  443.000 Ft  
2023. aug. 16-27.  443.000 Ft

 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a Hardanger hídon és az Øresund hídon való átkelés díját, a 11 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a 7. napi sétahajózás árát. 

Félpanziós felár:  106.000 Ft (10 vacsora) 

Egyágyas felár: 140.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 


Autóbusz felszállási lehetőségek

4:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
5:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7:15 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!