Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Körutazás Dél-Lengyelországban

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban, Körutazás Lengyelországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-23-tól
2024-07-30-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba, Budapestről
Időtartam: 7 éj
Ár:
209500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-23-tól
2024-07-30-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba, Székesfehérvárról
Időtartam: 7 éj
Ár:
209500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Lengyelországban hagyományosan szívesen fogadják a magyarokat, a két nép évszázadok óta tartó jó kapcsolata közismert. Körutazásunk a nálunk jóval nagyobb ország területének déli harmadát járja be. Nemcsak azért, mert itt van a legtöbb magyar vonatkozású emlék, hanem azért is, mert Lengyelország ezen része gazdagabb műemlékekben és természeti látványosságokban, mint az ország középső és északi területei. A program során néhány olyan érdekes nevezetességet is megmutatunk utasainknak, melyek nem szerepelnek a magyar utazási irodák ajánlataiban.


Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

Kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban a következők szerint: 3 éjszaka Krakkóban 3 csillagos és 2 éjszaka Wrocławban 4 csillagos szállodában; valamint 2 éjszaka Zakopánéban úszómedencés, szaunás emelt szintű 3 csillagos szállodában.

Ellátás


Büféreggeli / fakultatív félpanzió.


1. nap: Árva vára, Krakkó
Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Vác – Parassapuszta útvonalon Szlovákiába, ahol Zólyom – Besztercebánya – Rózsahegy érintésével érkezünk az Árva folyó völgyébe. Látogatás Árva várában, mely Európa egyik leglátványosabb fekvésű várkastélya.
Délután a Kárpátok északi lejtőin leereszkedve érkezünk meg Krakkóba, a lengyel királyok ősi székvárosába. A város műemlékei közül jópárnak magyar vonatkozása is van. Séta a szépen felújított óvárosban. Itt található a hatalmas főtér, közepén a híres Posztócsarnokkal. A tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett elhelyezkedő szárnyas oltár a gótikus fafaragóművészet csodája.
Szállás Krakkó mellett (3 éj).

2. nap: Krakkó, Wieliczkai sóbánya
Folytatjuk a krakkói városnézést. Látogatás a Wawel épületegyüttesében, mely évszázadokon keresztül a lengyel királyok rezidenciája volt (katedrális a lengyel királyok síremlékeivel, reneszánsz királyi palota pazar berendezéssel stb.), majd szabad program.
Fakultatív program: A rövid krakkói szabadidőt követően kirándulás a közeli Wieliczka sóbányájához. Az érdekes bányamúzeum bemutatja a bánya régi működését. A látogatás csúcspontja a mi IV. Béla királyunk lányáról elnevezett hatalmas földalatti Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítő elemét sóból faragták. A bányalátogatás kb. 3 órás időtartamú.
A fakultatív program ára: 4.900 Ft + belépődíj (garantált indulás).
A 2023-ban bevezetett új csoportfoglalással kapcsolatos szabályozás szerint a csoportlátogatás időpontját a belépőjegyekkel együtt előre le kell foglalni, illetve megvásárolni. Mivel a belépőket a látogatás időpontja előtt kb. 3 hónappal kezdik árusítani, ajánlott erre a programra minél előbb jelentkezni, hisz így annál nagyobb eséllyel tudjuk biztosítani a csoportos látogatáson való részvételt.

3. nap: Łańcut kastélya, Tarnów
Egész napos kirándulás Délkelet-Lengyelországba. Utazás Łańcutba, ahol Lengyelország egyik legszebb kastélya található. A dúsgazdag Potocki család egykori rezidenciájának pompásan berendezett termei számtalan műkincset rejtenek és látványos a kastély parkja is.
Visszaútban Krakkó felé városnézés Bem József szülővárosában, Tarnówban: régi városháza, gótikus katedrális gazdagon díszített belső térrel, műemlék házak a főtéren stb. A tarnówi program végén lerójuk kegyeletünket „Bem apó” egészen különleges mauzóleumánál, mely a város egyik parkjában található.

4. nap: Ojcówi Nemzeti Park (Pieskowa Skała várkastélya), Ogrodzieniec vára, Częstochowa

Utazás Krakkótól északnyugat felé. Ismerkedés az Ojcówi Nemzeti Parkkal, melynek nevezetességei közé tartoznak a különleges formájú sziklaalakzatok. Látogatás egy romantikus fekvésű reneszánsz várkastélyban, Pieskowa Skałában.
Továbbutazás Częstochowa irányába. Útközben megnézzük Lengyelország talán leglátványosabb várromját, Ogrodzieniec várát. Częstochowa Lengyelország első számú zarándokhelye, a csodatévő Fekete Madonna képhez több millióan jönnek imádkozni minden évben (a helyiek szerint a város a világ ötödik legforgalmasabb zarándokhelye). Látogatás a kolostor gyönyörű épületegyüttesében, majd továbbutazás Sziléziába. Szállás Wrocławban (2 éj).

5. nap: Wrocław, Ksi±ż várkastély, ¦widnica (Béketemplom)
Délelőtt városnézés Wrocławban, Alsó-Szilézia fővárosában (németül Breslau, magyarul Boroszló), mely 2016-ban Európa kulturális fővárosa volt. Az egyik leggazdagabb múltú lengyel város tele van műemlékekkel: lenyűgöző méretű főtér nagyszerűen felújított ősi polgárházakkal, az egyik legszebb közép-európai városháza, középkori templomok sora az óvárosban és az Odera folyó szigetein stb.
Délután kirándulás Ksi±ż (németül Fürstenstein) várkastélyához. A monumentális épületegyüttes egy különlegesen szép keveréke a XIII. és XX. század között alkalmazott építészeti stílusoknak. Séta a várkastély körül és annak szép parkjában. (A pazar külsőhöz képest a kastély belső termei viszonylag szerényen vannak berendezve, ezért azok megtekintését nem javasoljuk.) Visszaútban Wrocławba látogatás a híres ¦widnicai Béketemplomban (UNESCO világörökség).

6. nap: Pszczyna kastélya, Auschwitz
Utazás a Wrocław – Opole – Gliwice útvonalon a Katowice környéki Pszczynába. A nagy kelet-sziléziai iparvidéken található barokk főúri kastély gyönyörű termei kellemes meglepetést jelentenek a turistáknak (Európa egyik leggazdagabb családjának a tulajdona volt 1945-ig).
Délután O¶więcimben (németül Auschwitz) lehetőség a náci haláltábor helyén berendezett emlékmúzeum megtekintésére. A világtörténelem talán legsötétebb időszakával való szembesülés mindenki számára megrázó élményt jelent. Továbbutazás Zakopanéba, a Magas-Tátra lábainál fekvő hegyvidéki üdülőhelyre, szállás (2 éj).
Az auschwitzi csoportfoglalással kapcsolatos szabályozás szerint a belépőket a látogatás időpontja előtt kb. 3 hónappal kezdik árusítani. Mivel a jegyvásárlás csak a nevek megadásával lehetséges, ajánlott erre a programra minél előbb jelentkezni; annál nagyobb eséllyel tudjuk biztosítani a csoportos látogatáson való részvételt. Kérjük, az utazásra történő jelentkezéskor jelezzék, részt kívánnak-e venni az emlékmúzeum csoportos meglátogatásán. Természetesen a múzeumot egyénileg is meg lehet tekinteni, de annak belépődíja sokkal magasabb.

7. nap: Zakopane, Kasprowy Wierch
Egész napos barangolás Zakopanéban és környékén. Délelőtt közös séta a városban, utána szabadidő. Lehetőség siklóval felmenni a Gubałówka hegyre (panoráma az egész városra és a Magas-Tátrára). Délután kabinos felvonóval felmegyünk a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzódott (felejthetetlen körpanoráma a Magas-Tátra hegyvilágára).

8. nap: Nedec vára, Dunajec-áttörés
Utazás hangulatos hegyi falvakon keresztül a festői fekvésű Nedec várához, mely 1918-ig Magyarország egyik északi határvára volt. A vár és a benne lévő kis múzeum meglátogatása után csoportos tutajozás a Dunajec folyó vadregényes szurdokvölgyében.
Délután átkelés Szlovákiába és hazautazás a Rózsahegy – Besztercebánya – Parassapuszta – Vác útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (2-3. nap) a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
2. Nap Fakultatív program
4900

Időpont Teljes részvételi díj
2024. júl. 23-30.  209.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  44.900 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 68.700 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap 

 

Felszállási lehetőségek:
5:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:20 – Rétság MOL benzinkút (a 2-es főút mellett)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!