Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A Pireneusoktól Gibraltárig - Nagy spanyol körutazás

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban, Körutazás Spanyolországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban és 11 éjszaka Spanyolországban 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: a szept. 23-i csoport esetében a torremolinosi szálloda szabályozása miatt 12 éven aluli gyermekek nem vehetnek részt az utazáson.

Ellátás

Félpanzió Spanyolországban (büféreggeli, vacsora a 2. naptól a 12. napig, a 11. nap kivételével), büféreggeli az olasz tranzitszálláson.
Figyelem: Oda- és visszaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 20-21 óra körül érnek a csoportok a tranzitszállásra, ezért itt nem biztosítunk vacsorát. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről a Déli pályaudvartól reggel 5.30-kor. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Klagenfurt – Udine – Mestre – Verona) útvonalon. Szállás Észak-Olaszországban (1 éj).

2. nap: Spanyol tengerpart
Átkelés az Appennineken, majd utazás az Olasz Riviérán és Dél-Franciaországon keresztül a Genova – Nizza – Montpellier – Perpignan útvonalon. Érkezés Spanyolországba a késő délutáni órákban, szállás Barcelona környékén egy tengerparti üdülőhelyen (1 éj).

3. nap: Valencia
Utazás a Földközi-tenger partjai mentén Valenciába, Spanyolország harmadik legnagyobb városába. A kellemes éghajlatú városnak a középkori arab hódítók az „öröm városa” nevet adták. Ismerkedés a főbb látnivalókkal (gazdag berendezésű katedrális, a selyembörze késő gótikus épülete stb.). Szállás Valenciában (1 éj).

4. nap: Córdoba
Utazás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosába. Córdoba Spanyolország legdélibb régiójának, Andalúziának egyik fontos történelmi városa. Elsőként a Nagy Mecsetet nézzük meg, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20.000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Szállás Córdobában (1 éj).

5. nap: Sevilla
Reggel elutazás Sevillába, Andalúzia fővárosába. Városnézés: Plaza de España, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával) stb.
Továbbutazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Szállás Torremolinosban (2 éj).

6. nap: Costa del Sol, Gibraltár
Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 18.500 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

7. nap: Granada
Utolsó megállónk Andalúziában Granada. Ismerkedés a várossal, lehetőség a gótikus Királyi Kápolna meglátogatására, ahol a középkori spanyol állam megalapítói, a Katolikus Királyoknak is nevezett Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd nyugszanak. Ezután a mórok utolsó szultáni rezidenciája, a világhírű Alhambra palota megtekintése következik. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 15 év alatt – tehát a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 140 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.) Szállás Granadában (1 éj).

8. nap: Toledo
Utazás Madrid irányába, útközben városnézés a spanyol királyok ősi székvárosában, a pazar fekvésű Toledóban: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják. Továbbutazás Madridba, szállás (3 éj).

9. nap: Segovia, El Escorial
Kirándulás Segoviába a Guadarrama-hegységen keresztül. A városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota és a katedrális megtekintésére is.
Délután az El Escorialt, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotát látogatjuk meg (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.).

10. nap: Madrid
Autóbuszos és gyalogos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb., majd szabadidő, ezalatt lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárának, a Pradónak a megtekintésére.

11. nap: Zaragoza, Montserrat
Búcsú Madridtól, utazás keleti irányba. Először Zaragozába, az egykori Aragóniai Királyság fővárosába látogatunk. A városnézés fő attrakciója az Ebro partján álló hatalmas zarándoktemplom (Basílica de Nuestra Señora del Pilar), a város jelképe.
Ezután egy kis kitérőt teszünk a lenyűgöző fekvésű Montserrati bencés kolostorhoz (Katalónia híres zarándokhelye). Szállás Barcelona környékén, egy tengerparti üdülőhelyen (2 éj).

12. nap: Barcelona
Szabad program, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Barcelonába. Autóbuszos és gyalogos városnézés a katalán fővárosban: gótikus negyed; a Kolumbusz-emlékmű; a Ramblák; Gaudí világhírű temploma, a Sagrada Familia; Güell-park stb., majd szabadidő.
A fakultatív program ára: 17.500 Ft + belépők (garantált indulás).

13. nap: Nîmes
Búcsú Spanyolországtól, indulás hazafelé Franciaország földközi-tengeri partvidéke mentén. Pihenő Nîmes városában. Itt egy rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek során látjuk a híres római kori amfiteátrumot, valamint a Maison Carrée-t (római kori szentélyt) is. Továbbutazás a Francia és az Olasz Riviérán. Tranzitszállás Észak-Olaszországban (1 éj).

14. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Verona – Mestre – Udine – Klagenfurt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém) útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
6. nap Fakultatív program:
18500
12. nap Fakultatív program:
17500

Időpont - Teljes részvételi díj

2023. ápr. 15-28.  524.000 Ft  
2023. szept. 23 - okt. 6. **  569.000 Ft  
2023. okt. 21 - nov. 3.  524.000 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 13 éjszakai szállást reggelivel, 10 vacsorát Spanyolországban, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét az indulástól az érkezésig, a felsorolt programokat, az Alhambra foglalási díját és egyes városokban a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 15.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos nevezetességeken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak.

Egyágyas felár: 209.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 



Autóbusz felszállási lehetőségek
5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:10 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8:40 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!