Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Elzász meséi

Franciaország
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: szoba, Hotel**
Időtartam: 4 éj
Ár:
184900.00 Ft/fő, reggeli, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: szoba, Hotel**
Időtartam: 4 éj
Ár:
184900.00 Ft/fő, reggeli, Tatabánya
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: szoba, Hotel**
Időtartam: 4 éj
Ár:
184900.00 Ft/fő, reggeli, Győr
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: szoba, Hotel**
Időtartam: 4 éj
Ár:
184900.00 Ft/fő, reggeli, Mosonmagyaróvár
Ajánlatkérés

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

 

Elzász meséi

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este szállások elfoglalása egy elzászi kisvárosban.

2. nap: Délelőtt utazás Franciaország legelbűvölőbb városába, Colmarba, mely macskaköves utcákkal, favázas színes házakkal, muskátlis erkélyekkel várja látogatóit. Városnéző séta során felkeressük a kereskedők girbegurba utcáit, bepillantunk az óvárosba: Szent Martin székesegyház, Maison Pfister, Maison de Tetes; majd a Petite Venise-t, azaz a Kis Velence-t tekintjük meg, mely a város igazi ékköve. Délután szabadprogram Colmarban vagy:

Fakultatív kirándulási lehetőség az elzászi vidék egyik mesébe illő városkájába: Eguisheim-ba, séta a Rue du Remparts bájos keskeny utcácskáján, a reneszánsz szökőkutak megtekintése. Kirándulás ára: 15 Euro/fő. Visszaúton a szállás felé megcsodáljuk a kivilágított Colmart.

3.nap: Délelőtt Strasbourgban ismerkedés a történelmi belvárossal, mely az UNESCO Világörökség része, séta a Petite France negyed favázas házai között, majd a hatalmas gótikus katedrális és a XIII. századi fából készült fedett gyaloghidak megtekintése. Délután mesés elzászi falvakba látogatunk! Először Riquewihr városát keressük fel, itt klasszikus középkori kő- és faházak, faragott ablakok, gyönyörű virágos utcák, boltíves udvarok között sétálhatunk. Fő utcáján a legfőbb látnivaló a ,,Felhőkarcoló" - egy ötemeletes ház, mely egyike Elzász legmagasabb épületeinek. Később Ribeauvillébe utazunk, ahol városnéző kisvonattal járjuk be a települést és a szomszédos Hunawihr-t is. Útközben bepillantást nyerünk a közeli szőlőültetvények életébe, gyönyörködhetünk a környék panorámájában, melyet itt-ott középkori várak díszítenek. Este visszautazás a szállásra.

4.nap: Délelőtt utazás Elzász déli részére, Mulhouse hangulatos városába. Felfedezzük a sétálóutcákat rejtő történelmi belvárost, mely a város legszebb és legrégebbi épületeinek a gyűjtőhelye: városháza, Saint-Etienne Templom, a középkori házak és a Place de la Réunion tér. Érdemes ellátogatni a Vasúti Múzeumba, vagy az Automobil Múzeumba, mely több mint félezer gépkocsival és a világ legnagyobb Bugatti gyűjteményével várja az érdeklődőket Délután rövid séta Kaysersberg látványos városában. Később a hegytetőn álló, impozáns látványt nyújtó hatalmas Chateau du Haut Koenigsbourg-ot tekintjük meg, mely Elzász egyik legnagyobb látványossága. Este visszautazás a szállásra.

5. nap: Délelőtt szállások elhagyása után városnézés Freiburgban, mely a Fekete-erdő nem hivatalos fővárosa, óvárosa a legszebb Németországban, jelentős kulturális központ. Séta a belvárosban, mely során megtekintjük a város székesegyházát, a Münstert és a piacot. Szabadprogram. Hazaindulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az éjszakai órákban.

Részvételi díj: 184.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz, 4 éjt a megadott szálláson, megadott ellátást, idegenvezetés díját. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illetéket, belépőket, fakultatív program díját és az utasbiztosítást.

Üdülőhelyi illeték: 4.900 Ft/fő

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap

Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

Belépők:

Strasbourg katedrális:

Diákcsoport ingyenes (min. 20 fő)

Asztronómiai Óra:

felnőtt: 3 Euro/fő;

diák (6-18 év között): 2 Euro/fő - min 12 fő esetén

Torony (336 lépcső!):

5 Euro/fő

Ribeauville kisvonat:

(ELŐFOGLALÁS szükséges)

Felnőtt: 7,5 Euro/fő

Diák (6-14 év között): 5,5 Euro/fő

Mulhouse

Vasúti Múzeum:

Felnőtt: 14 Euro/fő

Diák (6-14 év között): 9,5 Euro/fő

Automobil Múzeum

Felnőtt: 18 Euro

Diák (6-14 év között): 10 Euro/fő

Chateau du haut Koenigsbourg

9 Euro/fő

Az árak tájékoztató jellegűek!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!