Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

SZILVANAP SZARVASON

Magyarország, Dél-Alföld, Szarvas
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

SZILVANAP SZARVASON

Időpont: 2024. szeptember 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválja, a Szarvasi Szilvanapok, mely szeptemberben a szilvaérés idején kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat fő célja a szarvasi szilva népszerűsítése és a hozzá kapcsolódó hagyományok bemutatása. A tradíciók jegyében a fesztiválon sokféleképp kínálják ezt a páratlan, ízletes gyümölcsöt a Körösök szívében. Lesznek titkos szilvás receptek, látványkonyha, minősített szilvapálinkák, kézműves szilvás sörök, sütemények, na meg persze rézüstökben rotyogó szilvalekvárok.  A szilvás kínálatban szerepelnek még élő koncertek, családi - és gyerekprogramok.

Program

A legendás királyné Erzsébet emlékét őrzi az Erzsébet liget, ahonnan mai sétánk indul. A belvárosi séta során felkeressük az Evangélikus ótemplomot is, melyet Tessedik templomként is szoktak emlegetni. Megtekinthetjük a Tessedik múzeum gazdag anyagát is. Ezekben a napokban rendezik meg a Szarvasi Szilvanapokat, ahol a szilvából készült ételek kapnak főszerepet, amelyek mesterszakácsok közreműködése mellett a helyiek tudásával készülnek el. Az üstökben mindenütt a hagyományos, cukor nélkül készülő szilvalekvár fortyog, vagy békési szilvapálinka fő, gyorsan fogy a csapokból a különleges szilvás sör, számolatlanul gurul a bendőbe a szilvás gombóc. A finom szilvalekvár kifejezetten erre az alkalomra készített, csinos kis szilkékben meg is lehet vásárolható.

Ezt követően a népszerű sétáló- és pihenőhelyet a Pepi kertként is ismert arborétumot keressük fel. A 82 hektáros területen közel 1600 fa- és cserjefajta található. A kert bejáratánál tekinthetjük meg a Magyarország nevezetes épületeit bemutató makett kiállítást. A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt. A kerten áthaladva kishajóra szállunk és sétahajózást teszünk a hangulatos Holt-Kőrösön. Útközben érintjük az egykori történelmi Magyarország közepét jelző emlékművet és gyönyörködhetünk a partot szegélyező épületek látványában, többek között a Bolza-kastélyban. Hazaindulás Budapestre 18 óra körül. Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!