Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Zakopane adventi pompában

Lengyelország, Zakopane, Zakopane
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Kora reggeli indulás Budapestről a a lengyel Magas-Tátrába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Vác-Balassagyarmat-Besztercebánya útvonalon Zakopane, hófehér, havas és meghitten gyönyörű szívmelengető kisvárosába. Zakopane városa Lengyelország legismertebb turisztikai célpontjainak egyike, a Lengyel-Tátra rusztikus kis ékszerdoboza. A gyönyörűen díszített kis utcákon hímzett bekecsbe öltözött, csengettyűs lovasszán hajtók várják a kirándulókat. Gyönyörű faházak, hangulatos éttermek, bárok, igazi téli mesébe illő kép fogad itt bennünket. A bájos hegyi városka belvárosa kicsi, könnyű sétával hamar bejárható. A hangulatos falusi piacon mesterien kidolgozott bőrárukat, egyedi kézműves termékeket és dekoratív fafaragványokat kínálnak. Kihagyhatatlan specialitás a helyiek által készített finom sajt, melyet természetesen meg is kóstolhatunk.  Az oscypek legtöbbször gyönyörűen nyomott díszes formában (többnyire henger vagy orsó) kapható a tradicionális, guruló fabódékban. A grillezett oscypek áfonyalekvárral felejthetetlen élmény lesz! De egy fűszeres forralt bor, vagy a forró gyömbéres sör is megér egy próbát. A zakopanei piac végében található a híres Gubalowka felvonó, mely 1123 méterre szállítja a kirándulókat. Szabadidőben érdemes kipróbálni, hiszen a csúcsra felérkezve álomszép panoráma vár ránk. Késő délután indulás Magyarországra. Késő éjszakai érkezés Budapestre.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Lengyelország
 
Utazás: autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetés
 
Részvételi díj: Ft/fő
Biztosítás: 700,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,8 %
 
 
Tájékoztató a helyszínen fizetendő költségekről:
Gubalowka felvonó: kb. 27 PLN
 
 
Felszállási lehetőségek:
 
Budapest-Déli Pályaudvar/Koronaőr köz 05:00
Vác - Központi buszpályaudvar 06:00
 
 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!