Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bosznia kincsei tengerparti csobbanással 6 nap

Bosznia- Hercegovina, Mostar, Mostar
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Ez az utazás végigvezet minket egy évezredes múlttal rendelkező ország gondolatokat ébresztő tájain, ahol méltóságteljes hegyek szegélyezik utunkat. Számos látnivalóvaló fűszerezi majd az utazást, úgymint Banja Luka, Jajce vízesés, de felkeressük majd Mostar, Szarajevó nevezetességeit is. „Spirituális” élményekben is részünk lesz Medjugorjeben,  illetve fotószünet a boszniai piramisoknál.. Utunk során barátságos, életvidám emberek, színes forgatag, kávézók, jó borok és finom helyi ételek színesítik napjainkat. Ráadásnak megmártózunk az Adriában, és megpihenünk tengerparti szállásunkon ! Jöjjön velünk, érdemes!

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás.

Szállás: szálloda 3* (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi a recepció környékén)
1. éj Jajce környéke, 2. éj Mostar környéke, 3-4. éj Neumban a tengerparton, 5. éj Szarajevó környékén 

Ellátás: 5 svédasztalos reggeli, felár ellenében menüvacsora. (ajánlott)

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Időpont 2023.:
Június 30 - Július 05. FIX INDULÁS ! 

Program: 

1. nap Banja Luka, Jajce, vízimalmok
Indulás reggel 05.30 órakor Budapestről. Kora délutáni órákban érkezés Banja Luka-ba. Ez Bosznia második legnagyobb városa, melyet a Vrbas folyó oszt ketté.  Lenyűgöző történelme még a Krisztus előtti időkbe nyúlik vissza. Itt megnézünk a Kastel nevű erődöt, az ortodox templomot, Ferhat Pasa mecsetet és természetesen az "Urak" utcáját, mely éttermekkel és kávézókkal van tele. Majd folytatjuk utunkat Jajce-be, ahol 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Ha már megcsodáltuk a vízesést, idegenvezetőnk megismertet bennünket a városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkedik a városfal alatti Nap Istene - Mitrij templom maradványai. S hogy közelebb kerüljük a helybeliek életéhez, benézünk a kis Etno Múzeumba is, majd felkeressük a Pliva-tavon látható híres Jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia nemzeti műemlékei közé tartoznak. Szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap Medjugorje, Kravica vízesés, Mostar 
Ízletes reggeli után útnak indulunk, majd Medjugorje-be érkezünk, mely a Mária-jelenések révén nemzetközi hírnévre tett szert. Megnézünk a templomot és városközpontott. Napot  a csodaszép Kravica nevű vízesésénél folytatjuk. Ezt a természeti csodát egyszerűen nem szabad kihagyni! A 26-28 m magasról alázúduló vízesés, akár egy sűrű csipkefüggöny hullik a fák árnyékában meghúzódó tó vizébe. Teljesen közel is mehetünk és érezhetjük a víz frissességét. Felfrissülve folytatjuk utunkat a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számít. S hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a bosnyák házban is benézünk. 

3. nap Capljina, Pocitelj, Neum - Adria
Mai napon is izgalmas program vár ránk, megismerkedünk a szőnyeg készítési technikával, majd a gyönyörűszép Neretva folyó partján tovább haladva, a természetes katlanba fekvő Pociteljbe érünk. Ezt a kis falut nem véletlenül  nevezik "Bosznia-Hercegovina szabadtéri múzeumának", hiszen ezen a kis településen szinte megállt az idő! Sétánk során magunk is meggyőződhetünk róla, hogy épületei úgy maradtak fenn, ahogy azokat annak idején megépítették és arról is, hogy méltán került fel az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek listájára. A múltban tett kirándulásunk után, ismét a Neretva folyót követve, elérjük a tengerpartot és beköltözünk a tengerperti szállodánkba. 

4. nap: Adria
Egész napos strandolás,  és pihenés a szálloda előtti strandon, vagy a medencéjében. 

5. nap Blagaj, Szarajevó
Ízletes reggeli után felfrissülve elbúcsúzunk a tengertől és hegyek felé veszünk irányt! Hamarosan a gyönyörű környezetben található Blagaj-ba, a sziklafalba épült derviskolostorba érkezünk, mely a Buna folyó forrásánál áll. Élménnyekkel telve folytatjuk utunkat e gyönyörű, büszke, szívalakú ország fővárosához, Szarajevóhoz. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös merénylet áldozata lett. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija - a kézművesek utcája és a város legmagassabb tornya sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása.

6. nap Travnik, Tesanj 
Mai napon két kevésébé ismert, de annál szebb városkákkal ismerkedünk. Első megállónk Travnik, mely környékén született a Nobel-díjas író, Ivo Andric (Híd a Drinán regény írója). Travnik városban található a Bosznia- Hercegovina egyik legszebb dzsámija, a Tarka Dzsámi, melyet mi is megtekintjük. Észak felé haladva még megállunk Tesanj nevű városkában, ahol az Oszmán Birodalom hatása mellett, már a Monarchia nyomai is felfedezhető. A régi várból fantasztikus kilátás nyílik, melyet mi is megcsodálunk. Új és fantasztikus élménnyekkel gazdagodva indulunk Magyarország felé, ám hazaérkezés előtt még lesz alkalmunk megkóstolni a finom, híres bosnyák bureket. Haza érkezés késő esti órákban. 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

Bosznia kincsei tengerparti csobbanással 6 nap / 5 éj 2023.   
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG! 
Reggelivel / fő 06.30 - 07.05.
Felnőtt 119 900 Ft (305Eur)
Gyermek 15 évig 109 900 Ft (280Eur)

Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban! 
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában! 

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 20 EUR/fő.
5 vacsora: 19 900 Ft/fő. (50 Eur/fő)

Egyágyas felár: 42 900 Ft/fő (105 Eur/fő)

Belépők a helyszínen: kb. 60 EUR 

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt. 

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási biztosítás díját (2,5 %),  üdülőhelyi és regisztrációs díjat, belépőket.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!