Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hercegovina csodái

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-26-tól
2024-10-28-ig
Szobatípus: Kétágyas
Időtartam: 2 éj
Ár:
84900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

1. nap: Budapest-Split-Medjugorje

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Vár a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa ejti rabul a látogatókat. Utazás rövid pihenőkkel a Nagykanizsa-Letenye útvonalon Horvátország második legnagyobb és egyik legfestőibb városába. A Jadro és ®rnovica folyók torkolatánál fekvő Split, talán a legpezsgőbb és legmediterránabb hangulattal büszkélkedő dalmát város, melyről rövid városnézésünk alkalmával személyesen is meggyőződhetünk. Séta az óvárosban, ahol megtekintjük a Diocletianus palota különleges épületegyüttesét, ahol úgy érezhetjük, mintha megelevenedne körülöttünk a történelem és egy árusokkal tarkított középkori óriáslabirintusba tévedtünk volna… Belvárosa, valamint a történelmi Diocletianus-palota az UNESCO Világörökség része. Séta a pálmafákkal, hangulatos éttermekkel, bárokkal és fagylaltozókkal tarkított tengerparti promenádon, majd folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovinába. Utazás Európa egyik leghíresebb zarándokvárosába, ahol 1981 júniusában hat fiatalnak megjelent a Szűzanya.  A csodás látomások, gyógyulások hírére zarándokok sokasága érkezett az egykori kis faluba, mely a „világ gyóntatószékéve” vált, és zarándokok ezrei érkeznek évről-évre a városba. Szálláshely elfoglalása Međugorjéban, majd vacsora után, esti séta lehetőség a városközpontban.  (Szállásunk időponttól függően panzióban vagy *** szállodában lesz. Szállásaink mindegyike a városközpontban található, hivatalos besorolástól függetlenül igényes és kényelmes elhelyezést biztosít Utasaink számára. Képek: ITT)
 

2. nap:  Medjugorje-Kravica vízesés-Blagaj-Mostar-Szarajevó

Reggeli után a Csodák városával ismerkedünk. Közös séta Medjugorje városában, ahol a templomot és a verejtékező Krisztus szobrot is megtekintjük. Utazás az ország leglátványosabb vízeséséhez, a festői Kravica vízeséshez. Séta és fényképezési lehetőség a 26 méter magas, körülbelül 120 méter széles látványos természeti jelenségnél. Ezután folytatjuk utunkat Hercegovina gyöngyszeméhez. Vár Blagaj városa, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben, 200 méter magas sziklák lábánál fekvő, a Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. A tekki épületének megtekintése után, a zubogó víz partján az egyik hangulatos vendéglőben egy finom török kávét is elfogyaszthatunk. Mai utolsó megállónk Bosznia legkeletiesebb városa, Mostar. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része. A város különleges hangulata, egyedülálló a macskaköves utcácskáknak, színes bazársornak, mecseteknek, kolostoroknak és a Neretva felett található hangulatos éttermeknek, bároknak köszönhetően. Rövid szabadidő az óvárosban. Délután a vadregényes Neretva-folyó szépséges völgyén átutazva folytatjuk utunkat Szarajevóba, ahol a kelet és a nyugat páratlan találkozása, megannyi élmény és látnivaló vár az utazóra. Esti érkezés a szarajevói szállásra.


3. nap:  Szarajevó-Visoko-Budapest

REggeli után városnézés Szarajevóban, ahol természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Bosznia-Hercegovina fővárosa rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal, mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogad. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. Utazás Visokoba, az egyik legrégebbi bosnyák városba, amely a nemrégiben felfedezett bosnyák piramisokról vált világhírűvé. Izgalmas kaland veszi kezdetét az Nap piramisok alatt futó kacskaringós alagútrendszer felfedezésével. Lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is, majd utazás Magyarországra. A Szekszárd-Paks-Dunaújváros útvonalon keresztül érkezünk Budapestre az éjszakai órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Bosznia-Hercegovina
 
Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli
 
Félpanzió: 12.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 14.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.190,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.650,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.190-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás 2.850-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 3.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Mostar múzeum 3 EUR
Kravica vízesés 10 EUR
Blagaj, kolostor 5 EUR
Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
Kóstoló 5 EUR
Visoko 11 EUR 
Mostar helyi id.vez. 3 EUR
Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)
 
Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj
 
1 EUR = 2 KM (konvertibilis márka)
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:15  TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó  05.00  Indulás  05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00 
 
Leszállási lehetőségek:
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, M.Petrol benzinkút
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút
 
Szállás:
Szarajevó - ***-os szálloda
 
Medjugorje - ***-os szálloda; finom házias koszt; a templom gyalogosan is megközelíthető.  

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!