Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Karnevál Rijekában 2024 - Buszos utazás a rijekai Karneválra

Horvátország, Kvarner-öböl, Rijeka
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Fesztiválok, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
A Rijekai Karnevált a világ legnagyobb karneváljai között tartják számon. Sok évszázados tradíciót ápolva a mai formájában több mint 40 éve rendezik meg. A közel egy hónapos karneváli ünnepségsorozat fénypontja és egyben zárórendezvénye a Nemzetközi Karneváli Parádé. Erre az eseményre invitáljuk kedves utasainkat. A több mint 10.000 felvonuló a világ számos országából érkezik, a jelmezek rendkívül változatosak: történelmi, mitológiai, humoros és mai modern témákat is feldolgoznak, illetve számos népművészeti elemmel is találkozhatunk. A program során Horvátország számos más nevezetességével is megismerkedhetnek a kirándulás résztvevői.

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

2 éjszaka Opatijában, egy szép 3 csillagos szálloda standard kétágyas, fürdőszobás szobáiban. A szobákban tv, telefon, hajszárító és ingyenes wifi szolgálja a vendégek kényelmét. A szálloda wellness részlegében a fűtött és fedett medence használata ingyenes. A szállodából Opatija híres tengerparti sétánya néhány perc sétával elérhető.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, büfévacsora).


1. nap: Limski-fjord, Rovinj, Bale
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye – Zágráb – Rijeka útvonalon Rovinj irányába. Rövid kitérőt teszünk a Limski-fjordhoz. 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe ez a hegyekkel szegélyezett keskeny tengeröböl, amit formája miatt fjordnak szoktak nevezni.
Következő állomásunk Rovinj. A félszigetre épült sikátoros középkori óváros a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Lehetőség felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templomhoz, ahonnan meseszép panorámában gyönyörködhetünk.
Késő délután séta egy középkorból ittfelejtett településen, Baléban, majd utazás Opatijába, szállás (2 éj).

2. nap: Opatija (Abbázia), Rijeka (Fiume), Nemzetközi Karneváli Parádé
Városnéző séta Opatijában, mely a XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt, akkor épültek az előkelő szállodái.
Késő délelőtt továbbutazás Rijekába. A város ma Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemzetiségű település 1918-ig Magyarországhoz tartozott, akkor élte egyik virágkorát. Ismerkedés a várossal, majd a látványos karneváli felvonulás megtekintése.

3. nap: Zágráb, Varasd
Délelőtt városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban: a katedrális (magyar vonatkozású emlékekkel), Jelasics tér, Szent Márk-templom stb.
Ezután indulás hazafelé, útközben séta a magyar határ közelében fekvő Varasd szép barokk óvárosában.
Hazautazás a Letenye – Nagykanizsa – Siófok – Székesfehérvár – Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Időpont Teljes részvételi díj
2024. febr. 10-12.  72.500 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést. 

Egyágyas felár: 13.500 Ft 

3. ágy felnőtt kedvezménye: 5.100 Ft 

3. ágy gyerek kedvezménye:  34.200 Ft (12 éves korig) 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:40 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9:10 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!