Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy Angliai körutazás és a walesi várak

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

11 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Bőséges büfé- vagy angol reggeli / fakultatív vacsora.
Figyelem: Oda- és visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert várhatóan este 20 óra után érnek oda a csoportok. Egy autópálya melletti pihenőhelyen lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.


 

1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Dover fehér sziklái
Utazás az Aachen – Brüsszel – Calais útvonalon. Kompátkelés a La Manche csatornán Doverbe a délutáni órákban. A kikötés után megállunk a Dover fehér sziklái kilátónál. Az onnan induló ösvényről pompás kilátás nyílik a híres fehér sziklákra és a La Manche csatornára. Szállás Londonban (1 éj).

3. nap: Hampton Court, Oxford
Délelőtt VIII. Henrik nagyszerű kastélyának, Hampton Courtnak a megtekintése (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.), majd utazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, ismerkedés a legfontosabb kollégiumokkal, majd szabad program. Szállás Coventryben vagy környékén (2 éj).

4. nap: Stratford, Warwick, Coventry
Barangolás Shakespeare szülőföldjén, Anglia „szívében". Ismerkedés Stratforddal, mely egy nagyon hangulatos kisváros, ahol szinte minden a város szülöttére, Shakespeare-re emlékeztet. A nagy író szülőházának meglátogatása. Továbbutazás Warwickba, amelynek vára az egyik legimpozánsabb egész Angliában, belsejében pedig nagyszerű kiállítások láthatók. A nap befejezéseképpen utazás Coventrybe. Coventry városa két egymás mellett álló katedrálisáról nevezetes. Az új katedrálist a II. világháború után építették fel a háborúban lebombázott középkori katedrális mellett, melynek romjait meghagyták, hogy emlékeztessenek a háború borzalmaira.

5. nap: Snowdon, walesi várak
Utazás a Birmingham – Shrewsbury – Llangollen útvonalon az UNESCO világörökség részét képező walesi várakhoz. A Snowdon-hegység fenséges hegyvonulatai mentén megérkezés Caernarfonba, egy szép kisvárosba. A tengerparton álló hatalmas vára arról nevezetes, hogy itt született I. Edward angol király fia, és ettől kezdve viselik a Wales hercege címet az angol trónörökösök. Az út következő állomása Conwy, ahol mind a középkori városfalak (21 bástyával), mind a 8 tornyú vár kiváló állapotban fennmaradtak. Ez az együttes a maga nemében egyedülálló egész Nagy-Britanniában. Szállás Liverpool központjában (2 éj).

6. nap: Liverpool, Chester
Liverpoolban, a legnagyobb angol kikötővárosban, a város 2 híres katedrálisának, a monumentális anglikán és a modern katolikus katedrális megtekintése, majd szabad program. Lehetőség az Albert Dockban lévő Beatles Múzeum vagy a rendkívül gazdag Tengerészeti Múzeum meglátogatására. Délután ismerkedés Chesterrel, Anglia egyik legbájosabb kisvárosával. Az ókori eredetű város régi, hangulatos favázas épületeivel olyan, mint egy nagy szabadtéri múzeum.

7. nap: Bath, Stonehenge
Utazás a Birmingham – Gloucester – Bristol útvonalon Bath-ba, Nyugat-Anglia műemlékvárosába. Ismerkedés a várossal (georgiánus stílusú épületek, Római fürdő, katedrális), majd a következő állomás Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják. Szállás a dél-angliai Southamptonban (1 éj).

8. nap: Portsmouth, Brighton
Délelőtt a szomszédos Portsmouth-ban szabad program, illetve lehetőség a kikötőben a Napóleont legyőző Nelson admirális egykori vezérhajójának, a Victorynak a megtekintésére. Továbbutazás Brightonba, a legnagyobb angol üdülővárosba. Különleges élmény végigsétálni a város tengerparti sétányán és óriási mólóján, amely olyan, mint egy nagy vidámpark. Brighton egyéb nevezetességei: a Királyi Pavilon (egy keleties stílusú királyi palota) és az Akvárium. Szállás London környékén (3 éj).

9. nap: London
5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál-székesegyház, Hyde Park, Buckingham-palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után marad egy kis szabadidő is.

10. nap: London
Szabad program Londonban. Az irodánk idegenvezetőjével lehetőség további nevezetességek megtekintésére (pl. British Museum – a világ egyik leggazdagabb múzeuma, National Gallery – Anglia vezető képtára, mely teljes áttekintést ad az európai festészetről a középkortól a XIX. század végéig, Tower – az angol királyok ősi erődítménye stb.).

11. nap: Canterbury, Csalagút
Délelőtt utazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. A közös séta után szabadidő, várhatóan lesz lehetőség a katedrális megtekintésére is. A kora délutáni órákban a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais – Bruges – Brüsszel – Aachen útvonalon a Rajna-vidéki tranzitszálláshoz (1 éj).
Megjegyzés: Kis eséllyel előfordulhat, hogy a Csatornán való átkelés hazaúton is komppal történik. Kérjük, érdeklődjön irodánknál!

12. nap:
Hazautazás a Frankfurt – Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. júl. 7-18.  399.500 Ft  
2023. aug. 4-15.  399.500 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a kompátkelést Angliába és a visszautazást a Csatorna Alagúton, a 11 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  88.500 Ft (9 vacsora a 2-10. napig) 

Egyágyas felár: 167.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az Egyesült Királyság területére való beutazáshoz érvényes útlevél szükséges.

 

Autóbusz felszállási lehetőségek
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!