Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy Portugál körutazás kirándulással Santiago de Compostelába

Portugália, Körutazás Portugáliában, Körutazás Portugáliában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapesttől Lisszabonig és vissza, egyszeri átszállással. Portugáliában jó minőségű, korszerű autóbusszal.
** Megjegyzés: Az okt. 8-i csoport számára a Wizz Air légitársaságnál foglaltuk a repülőjegyet. Utazás menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal Budapestről Lisszabonba és vissza. Ennél a csoportnál a budapesti indulás az előzetes menetrend alapján a délutáni órákban lesz, így az esti órákban érkeznek meg Lisszabonba. Ugyanakkor az utolsó napon ennek a csoportnak a repülőjárata csak este indul Lisszabonból, így az eltérő menetrend miatt az 1. nap helyett ennek a csoportnak az utolsó napon lesz lehetősége a portugál fővárosban még plusz időt eltölteni. Mivel első nap este érkezik a járat, az aznapi vacsora helyett egy ebédet biztosítunk az utazás során.

Szállás

6 éjszaka 4 csillagos + 4 éjszaka 3 csillagos (az ápr. 17-i csoportnál 8 éjszaka 4 csillagos + 2 éjszaka 3 csillagos) szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.
Megjegyzés: Az estorili szálloda (9. és 10. éjszaka) nem fogad 16 éven aluli gyerekeket.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Lisszabon
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Lisszabonba. A megérkezést követően ismerkedés a portugál fővárossal. Szállás Lisszabonban, metróállomáshoz közeli szállodában (1 éj).

2. nap: Évora, Estremoz, Marvâo
Délelőtt városnézés Évorában, Portugália műemlékvárosában (UNESCO világörökség): katedrális, Diana templom – az ország legkiemelkedőbb ókori műemléke stb. Továbbutazás Estremozba, séta az Alantejo síkságai fölé magasodó dombra épült erődvárosban, majd utazás a spanyol határ közelében lévő Marvâóba. Portugália egyik gyöngyszeme ez a falu, mely egy 860 méter magas meredek hegytetőn áll. A hegy gránitszikláival összeolvadó várfalak teljesen körbezárják a bájos települést. Szállás a közeli Castelo de Vidében (1 éj).

3. nap: Castelo de Vide, Monsanto, Serra da Estrela hegység
Castelo de Vide egy szép kisváros fehérre meszelt házakkal és egy ősi zsidónegyeddel. Séta a városban. Utazás északi irányba, párhuzamosan a spanyol határral. A következő programunk Monsanto, a „legportugálabb" falu. A település szinte egybeolvad a gránitdomboldallal, amelyen fekszik. A meredek utakat a gránitba vájták, a házak közt hatalmas sziklatömbök fekszenek, egyes házakat a sziklából faragták ki.
Ezután felkapaszkodunk a Serra da Estrela hegység legmagasabb csúcsára (kb. 2000 méter), mely egész Portugália legmagasabb pontja. Szállás Viseu-ben (1 éj).

4. nap: Viseu, Lamego, portói borvidék, Amarante
Délelőtt városnézés Viseu ősi, műemlékekben gazdag városában. Továbbutazás északi irányba egy különleges hangulatú dombvidéken keresztül, ahol szinte mindenhol csak szőlőskertek láthatóak. A portói bor hazája ez. Látogatás Lamego katedrálisában, majd pihenő Peso da Réguában (a borvidék legfontosabb városa). Lehetőség részt venni egy birtokon szervezett borkóstoló programon. Késő délután séta Amarantéban, egy szép kisvárosban. Szállás Portóban (a máj. 15-i csoport esetében Guimarâesben) * – 2 éj.

5. nap: Porto
Városnézés Portóban, az ország második legnagyobb városában. Történelmi központja része az UNESCO világörökségnek. Látogatás a Szent Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A program végén lehetőség egy borospince meglátogatására, kóstoló a híres portóiból. Délután az érdeklődőkkel sétahajózás a Douro folyón.

6. nap: Guimarâes, Braga
Ismerkedés Észak-Portugália két ősi történelmi városával. Guimarâes volt Portugália első fővárosa a XII. században, Braga – a „portugál Róma" – pedig Portugália vallási fővárosa a XII. század óta. Braga mellett található a Jó Jézus búcsújáró templom, amely része a világörökségnek. A szép fekvésű templomhoz egy gazdagon diszített barokk lépcsősoron lehet feljutni (az idősebbeket az autóbusz is felviszi). Szállás Guimarâesben ill. környékén (a máj. 15-i csoport esetében Portóban) * – 2 éj.

7. nap: Santiago de Compostela
Egész napos kirándulás a Spanyolországhoz tartozó Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére (itt őrzik Szt. Jakab apostol földi maradványait). A gyönyörű óváros tele van értékes műemlékekkel, de a legfontosabb látnivaló a Szt. Jakab katedrális, ahol az apostol sírja található. Városnézés, rövid szabad program, majd visszautazás Portugáliába.

8. nap: Coimbra, Tomar, Fátima
Utazás Coimbrába, városnézés Portugália ősi egyetemi városában. A város valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. A nap befejezéseképpen ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Szállás Fátimában (1 éj).

9. nap: Batalha, Nazaré, Óbidos, Cabo da Roca, Estoril
Először a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (UNESCO világörökség). Az újabb megálló Nazaré, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján. Továbbutazás Óbidosba, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisvárosba, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután rövid pihenő a Cabo da Rocánál, mely az európai szárazföld legnyugatibb pontja. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. Szállás a Lisszabon melletti tengerparti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

10. nap: Sintra palota, Lisszabon
Délelőtt látogatás egy közeli romantikus kisvárosban, Sintrában, a portugál királyok egykori nyári palotájának megtekintése. Az épületegyüttes Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája. A nap további részét Lisszabonban töltjük. Városnézés: Belém torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco da Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb.

11. nap: Lisszabon
Délelőtt látogatás az 1998-as világkiállítás területére, a Nemzetek Parkjába, lehetőség az Óceanárium megtekintésére.
Kora délután transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.


* A május. 15-i csoport esetében a 4-5. éjszakai portói és a 6-7. éjszakai guimarâesi szállások felcserélődnek, emiatt ez a csoport az 5. napon kirándul Santiago de Compostelába, a portói városnézés pedig a 7. napon lesz.

Időpontok - Teljes részvételi díj

2023. ápr. 17-27.  441.000 Ft + 54.000 Ft (reptéri ill.) = 495.000 Ft  
2023. máj. 15-25. *  447.000 Ft + 60.500 Ft (reptéri ill.) = 507.500 Ft  
2023. júl. 19-29.  470.000 Ft + 107.000 Ft (reptéri ill.) = 577.000 Ft  
2023. szept. 6-16.  563.000 Ft + 41.500 Ft (reptéri ill.) = 604.500 Ft  
2023. okt. 8-18. **  495.000 Ft + 49.000 Ft (reptéri ill.) = 544.000 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os (az okt. 8-i csoportnál a 20 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 10 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetőt Lisszabonban, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózás árát. 

Félpanziós felár:  89.500 Ft (10 vacsora) 

Egyágyas felár: 189.000 Ft 

3. ágy kedvezménye:  69.700 Ft (16 év felett) 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!