Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Portugáliai mozaik: körutazás, nagyvárosok, UNESCO világörökség, tengerparti pihenés

Portugália, Porto és környéke, Porto
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2023-06-10-tól
2023-06-17-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
459000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2023-09-25-tól
2023-10-02-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
467500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés


A 2023. áprilistól novemberig terjedő időszakot felölelő 2023. évi „Kulturális Körutazások" időpontjaira
5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNYT biztosítunk március 17-ig! 

Leírás

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapesttől Lisszabonig és vissza, egyszeri átszállással. Portugáliában jó minőségű, korszerű autóbusszal.
** Megjegyzés: A szept. 25-i csoport számára a Wizz Air légitársaságnál foglaltuk a repülőjegyet. Utazás menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal Budapestről Lisszabonba és vissza. Ennél a csoportnál a budapesti indulás az előzetes menetrend alapján a délutáni órákban lesz, így az esti órákban érkeznek meg Lisszabonba. Ugyanakkor az utolsó napon ennek a csoportnak a repülőjárata csak este indul Lisszabonból, így az eltérő menetrend miatt az 1. nap helyett ennek a csoportnak az utolsó napon lesz lehetősége a portugál fővárosban még plusz időt eltölteni. Mivel első nap este érkezik a járat, az aznapi vacsora helyett egy ebédet biztosítunk az utazás során.

Szállás

6 éjszaka 4 csillagos + 1 éjszaka 3 csillagos szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.
Megjegyzés: Az estorili szálloda (6. és 7. éjszaka) nem fogad 16 éven aluli gyerekeket.

Ellátás
 

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Lisszabon
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Lisszabonba. A megérkezést követően ismerkedés a portugál fővárossal.**
Szállás Lisszabonban, metróállomáshoz közeli szállodában (2 éj).

2. nap: Lisszabon
Az egész napot Lisszabonban töltjük. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Belém-torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco da Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb. A programban szerepel a Lisszabon melletti monumentális Krisztus Király emlékmű is (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolatvidékére). A nap hátralévő részében szabadidő, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek felkeresésére Lisszabonban.

3. nap: Óbidos, Nazaré, Batalha, Fátima
Utazás észak felé. Óbidos az első megálló, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, majd a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (része a világörökségnek). A nap hátralévő részében ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Szállás Fátimában (az ápr. 5-i csoport esetében Tomarban) * – 1 éj.

4. nap: Porto
Utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Porto történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A városnézést követően lehetőség egy borospince meglátogatására, kóstoló a híres portóiból. Késő délután az érdeklődőkkel sétahajózás a Douro folyón. Szállás Portóban (1 éj).

5. nap: Aveiro, Coimbra, Tomar
Kora délelőtt séta a csatornákkal szabdalt Aveiróban, a portugál tengerpart egyik legérdekesebb városában. Továbbutazás Coimbrába, városnézés Portugália ősi egyetemi városában. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. Szállás Tomarban (az ápr. 5-i csoport esetében Fátimában) * – 1 éj.

6. nap: Évora, Setúbal, Arrábida-hegység
Reggeli után Portugália műemlékvárosába, Évorába látogatunk (része a világörökségnek). Városnézés: Diana templom – az ország legkiemelkedőbb ókori műemléke, katedrális stb. Délután továbbutazás az Atlanti-óceán felé. Útközben pihenő Setúbalban, majd átkelés az Arrábida-hegységen (nagyszerű panoráma az Atlanti-óceánra és a sziklás partvidékre). Szállás a Lisszabon melletti tengerparti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

7. nap: Portugál tengerpart / Cabo da Roca, Sintra palota
Pihenés Estorilban, a tengerparti üdülőhelyen.
Fakultatív program: Cabo da Roca, Sintra palota
A félnapos kirándulás során először megálló a Cabo da Rocánál, az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. Ezt követően utazás egy közeli romantikus kisvárosba, Sintrába, a portugál királyok egykori nyári palotájának megtekintése. Az épületegyüttes Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája.
A fakultatív program ára: 9.200 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

8. nap: Lisszabon
Délelőtt látogatás az 1998-as világkiállítás területére, a Nemzetek Parkjába, lehetőség az Óceanárium megtekintésére. Kora délután transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban. **


* Az ápr. 5-i csoportnál Tomarban a Krisztus-rendi lovagok vára a programleírás szerinti 5. napon zárva tart, ezért ez a csoport a várat a 3. napon látogatja meg. A szállások 2 éjszakára a módosított program kényelmesebb lebonyolítása érdekében megcserélődnek: a 3. éjszakát Tomarban, az 5. éjszakát Fátimában tölti a csoport. Fátima meglátogatása így az 5. nap késő délutánjára kerül.

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
7. nap fakultatív program
9200

Időpontok -Teljes részvételi díjak

2023. ápr. 5-12. (húsvét) *  353.000 Ft + 51.000 Ft (reptéri ill.) = 404.000 Ft  
2023. máj. 6-13.  370.000 Ft + 54.000 Ft (reptéri ill.) = 424.000 Ft  
2023. jún. 10-17.  392.000 Ft + 67.000 Ft (reptéri ill.) = 459.000 Ft  
2023. szept. 25 - okt. 2. **  414.000 Ft + 53.500 Ft (reptéri ill.) = 467.500 Ft  
2023. okt. 21 – 28. ***       előkészületben

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os (a szept. 25-i csoport esetében a 20 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetőt Lisszabonban, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózásárát. 

Félpanziós felár:  64.500 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 144.000 Ft 

3. ágy kedvezménye:  46.800 Ft (16 év felett) 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!