Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Toszkána sava-borsa

Olaszország, Toszkána és környéke, Montecatini Terme
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-09-17-tól
2024-09-22-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, 3 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
161990.00 Ft/fő, 3F, Reggeli, budapesti indulás
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-17-tól
2024-09-22-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
164990.00 Ft/fő, 2F, Reggeli, budapesti indulás
Ajánlatkérés
Leírás

Toszkána sava-borsa ***

1. nap: Budapest - Montecatini Terme                

Találkozás 05:15 órakor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben) Indulás 05:30-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 5 éjszakát fogunk tölteni.

 

2. nap: Cinque Terre     

Reggeli után elutazás La Speziaba, ahol vonatra szállunk, hogy felfedezzük az öt kisvárost. Cinque Terre elnevezés is erre utal ,,öt föld", öt tengeröbölből álló település. Az apró, mesebeli, pasztellszínű városkák egyedülálló elhelyezkedése vonzza ide a turistákat. Élénkzöld, meredek domboldalak, Ligur-tenger türkizkék színe, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare mind - mind páratlan élményt nyújt.

A program után visszautazunk a szállodánkhoz.

Szabadidőben javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.

 

3. nap: Pisa       

Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha képről is) ismert Csodák terére. A világ egyik leghíresebb tornya, a pisai Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető. Szabadidőben lehetőség lesz felmenni a toronyba is egyénileg.

Pisa után ellátogatunk a Toszkán tengerpartra, ahol a délután hátralévő részét töltjük pihenéssel, strandolással.

Rossz idő esetén látogatás teszünk Luccába, Toszkána egyik ékszerdobozába.

Késő délután visszautazás Montecatini Termebe a szálláshoz.

 

4. nap: Firenze                

Reggeli után, fakultatív program keretein belül a napot a toszkán tartomány fővárosára, Firenzére szenteljük. Az Arno folyó partján elterülő reneszánsz város sok látnivalót kínál. A parkolóból villamossal megyünk a belvárosba (kb. 20 perc). A helyi idegenvezetőnk segítségével sétánk során megismerhetjük a város fő nevezetességeit, úgymint a Keresztelő-kápolnát, a Giotto-féle harang toronyot és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hidat, a Ponte Vecchiot. Szabadidő a városban. Délután fakultatív program az Uffizi-képtárba magyar tárlatvezetéssel.

 

A szálláshelyre az esti órákban érkezünk.

 

5. nap: Volterra - San Gimignano           

Reggeli után napunk első állomásaként a vulkanikus dombok között emelkedő Volterrába utazunk, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetnek a környező vidékben és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban. Utána az utunk a toszkán tájakon keresztül San Gimignanoba vezet. A ,,tornyok" világhírű városában szép állapotban fennmaradtak a középkori építészek munkái. Városfala és a 15 lakótornya sok képeslapról visszaköszön.

A késő délutáni órákban fakultatív lehetőséget biztosítunk: látogatás egy borospincébe.

A program után visszautazunk a szállodánkhoz.

 

6. nap: Montecatini Terme - Budapest               

Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Elhelyezés: egyszerű Hotel 3*

Ellátás: reggeli (félpanzió kérhető)

Utazás: Autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára kérhető). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően. Részletek a Súgóban.   

Csoportkísérő / idegenvezető:

A csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri. Helyi idegenvezető a firenzei városlátogatás alatt és az Uffizi képtárban csatlakozik a csoporthoz.

A helyszínen fizetendő költségek (belépőjegyek, tömegközlekedési jegyek, idegenforgalmi adó): 55 Euro/fő

Fakultatív programok: (2023. évi árak)

Firenze, magyar nyelvű idegenvezetéssel: 7 990 Ft/fő - részvételi szándékot a jelentkezéskor kérjük jelezni

Uffizi képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 20 490 Ft/fő részvételi szándékot a jelentkezéskor kérjük jelezni

Borkóstolás (4 fajta bor): 24 Euro/fő (helyszínen fizetendő)

A program- és árváltozás jogát fenntartjuk! A program utazási csomagként értékesíthető.

Felszállási helyek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+20 perc)

M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)

M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (+55 perc)

M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)

M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (+80 perc)

M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (+100 perc)

M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (+120 perc)

M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (+140 perc)

 

Fakultatív kirándulások:

  • Firenze, magyar nyelvű idegenvezetéssel        

A napot a Toszkán tartomány fővárosára, Firenzére szenteljük. Az Arno folyó partján elterülő reneszánsz város sok látnivalót kínál. A parkolóból villamossal megyünk a belvárosba (kb. 20 perc). A helyi idegenvezetőnk segítségével sétánk során megismerhetjük a város fő nevezetességeit, úgymint a Keresztelő-kápolnát, a Giotto-féle harangtornyot és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hidat, a Ponte Vecchiot. Szabadidő a városban.

  • Firenze és Uffizi képtár magyar tárlatvezetéssel

Az Uffizi Képtárat 1581-ben alapították Firenze történelmi központjában. Az első gyűjteményeket a Mediciek bőkezű mecenatúrája hozta létre és sok más fejedelmet évszázadokkal megelőzve, rögtön megnyitották az Uffizi Galéria kapuit az érdeklődők előtt.

  • Borkóstolás (4 fajta bor)

Egy kis toszkán paradicsom, mely arra vár, hogy felfedezze. Montecarlo di Lucca, szállásunktól nem messze található kis város, ahol egy hamisítatlan toszkán birtokon, a farm borgazdaságában lesz lehetőség megízlelni a toszkán dombok nedűjét. A farm majdnem olyan régi, mint maga a bortermesztés a vidéken: már 1845-ből is vannak bejegyzések a Poggio borokról. A kóstoló során 4 fajta Poggio bort kóstohatnak, valamint a gazdaság extra szűz olivaolaját némi bruschettával. Kóstolás után természetesen vásárlásra is lesz lehetőség.

   ...

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: A szállás a helyi besorolásnak megfelelő 3*-s szálloda Montecatini Termeben.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!