Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Mórahalom - Ásotthalom - Röszke

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. május 13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

 

Program

Elsőként Ásotthalomra látogatunk, ahol Rózsa Sándor nyomába eredünk a nemrég megnyílt Élményház segítségével. A vidékéhez megannyi szállal kötődő Rózsa Sándor korából származó tárgyak és képek mellett berendezték a betyárvezér börtöncellájának utánzatát is, ahol Rózsa Sándor élethű szobra szóban is köszönti a látogatókat. Nemrég építették újjá Tömörkény István író szüleinek tanyáját, melyben a paraszti életforma korhű tárgyi emlékein kívül természetesen az író emlékeivel is találkozhatunk.

Mórahalom sok látnivalót és élményt kínál. Ellátogatunk a Homokháti Emlékházba, ahol Klebelsberg Kuno munkásságát bemutató emlékszobát, valamint a mórahalmi lakosok által összegyűjtött tárgyak tekinthetők meg, amely lakóterek szerinti csoportosításban mutatják be a mórahalmi lakosság egykori élettereit.

Különleges kalandnak ígérkezik a Bivalyrezervátum felkeresése is, mely gyönyörű természeti környezetben, a Nagyszéksós-tó környékén található, biztosítva az Alföld hamisíthatatlan hangulatát. Területe körbejárható, gyakran a kerítéshez közel legelésző állatok egészen közelről is megfigyelhetők, illetve a terület mellett elhelyezett magaslesről az egész táj átlátható.

Természetesen nem maradhat ki a Rétes ház sem, ahol a hagyományosan készült kézzel húzott rétes, e jellegzetes magyar sütemény mennyei ízvilágával ismerkedhetünk.

Az Ezer Év Parkja, egy kéthektáros szabadtéri kiállítóhely, ahol az ország fontos műemlékei az eredeti méretükhöz képest 1:25-ös méretarányban csodálhatóak meg. 

Az országszerte híres szegedi fűszerpaprika termelő tájkörzet szívében helyezkedik el a Röszkei Paprika Park. A parkban létrehozott múzeumban megismerkedhetnek a fűszerpaprika származásával, hagyományos és modern feldolgozásával, felhasználásával, és még sok más érdekességével.

Belépők: kb. 6.000,- Ft/fő

Várható visszaérkezés Budapestre, 20-21 óra körül.

 

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!