Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kalocsa - Porcelán Manufaktúra, Hajós - Érseki kastély, pincefalu

Magyarország, Dél-Alföld, Kalocsa
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. május 3. (szerda)

Utazás: autóbusszal

Találkozás:  7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Kalocsa, a Közép-Duna mente patinás hangulatú városa egyidős a magyar államisággal, és 1000 év óta a magyar katolikusok egyik központja. Figyelemre méltóak a város történelmi központjának barokk építészeti, egyházi emlékei.         

Program

 Kalocsán ezúttal a Porcelán Manufaktúrát keressük fel, ahol magas minőségű, gazdagon díszített kézi festésű porcelántermékek készítésével foglalkoznak. A kalocsai motívum- és színvilág elevenedik meg az itt készült termékeken. A látogatás során figyelemmel kísérhetik a porcelángyártás minden folyamatát, a porcelánöntéstől az égetőkemencéig, és természetesen a festést is. Ezután a település gazdag egyházi múltjával és emlékeivel ismerkedünk. Itt található Kalocsa egyik építészeti kincse a Főszékesegyház, amely tömegével és látványával uralja a teret. Az első templomot 1010 táján még Asztrik érsek építette, a ma is látható barokk főszékesegyház Csáky Imre idejében épült. A pompás barokk Érseki Palotában őrzik a 140 000 kötetes Főszékesegyházi könyvtárat, mely egyedülálló gyűjtemény. Az Érseki Kincstár és múzeum a Kalocsai Érsekség ezer éves történetét mutatja be, számtalan műkincset felvonultatva. Kalocsai programunk végén ellátogatunk Hajósra, ahol a gyönyörű barokk kastély kiállításait, köztük szép főúri enteriőröket járunk végig. Megtekinthető továbbá az érseki magánkápolna, a hálószoba, a dolgozó szoba, a főúri lakomaterem, és a Vadászat az Alföldön című kiállítás.

Utolsó programként a híres Pincefalut keressük fel. A Hajósi Pincefalu a népi építészet egyedülálló ékköve. A lösztalajba vájták kézzel azt a ma már több mint 1200 présház-borospincéit, ahol a hajósi borok érlelődnek. A pincefalu településszerkezete egyedülálló: a présházak egy külön települést alkotnak - hangulatos utcákkal. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!