Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bled és a Postojnai cseppkőbarlang busszal

Szlovénia, Körutazás Szlovéniában, Körutazás Szlovéniában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2024. április 20-21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett

Indulás: 1.00 órakor

 

Program

Buszos kirándulásunk során Szlovénia szépségei tárulnak elénk. Az Alpok csodás hegyvonulatai lenyűgöző hátteret biztosítanak a smaragdzöld vagy éppen a kék ezer árnyalataiban ragyogó tavaknak. A bledi csónakázás örökre emlékezetes pillanat marad. A Postojnai cseppkőbarlang csodáinak híre már mindenkihez eljutott.

Első állomásunk a Postojnai cseppkőbarlang. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban.

A barlang megtekintése után ellátogatunk a mintegy 10 km-re fekvő Predjama várba, mely egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre.

A kb. 1 órás program után utunk Bledbe folytatódik. Itt első programpontként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol az ikonokus Mária mennybemenetele templom áll. Visszahajózás után szabadprogram következik: az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest. Hazaindulás az esti órákban. Hazaérkezés a kora reggeli órákban. Az út minden korosztály számára ajánlott. A programok sorrendje változhat.

Belépők: Postojna cseppkőbarlang és Predjama vára kombinált belépő: 37 Euro/fő, magyar audio-guide-val , a csónakázás ára Bledben 18 Euro/fő, Mária mennybemenetele templom és harangtorony 12 Euro/fő, Bledi vár 15 Euro/fő. (Az árak, tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Részvételi díj: 36.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 29.990,- Ft/fő


BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!