Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A Szepesség, Szlovákia kincsesládája

Szlovákia, Magas Tátra, Késmárk
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2023-10-21-tól
2023-10-22-ig
Szobatípus: szoba, Hotel ***
Időtartam: 1 éj
Ár:
39800.00 Ft/fő, reggeli, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2023-10-21-tól
2023-10-22-ig
Szobatípus: szoba, Hotel ***
Időtartam: 1 éj
Ár:
39800.00 Ft/fő, reggeli, Miskolc
Ajánlatkérés

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

A Szepesség, Szlovákia kincsesládája

1.nap Indulás a kora reggeli órákban. Rövid séta a mesés Bártfa emeletes polgári házakkal övezett téglalap alakú főterén, melynek közepén áll a régi Városháza épülete. Megnézzük a gótikus stílusban épült, de barokk stílusban átépített csodás ferences templomot is. Ezután a város legfontosabb műemlékéhez látogatunk, a 14. században épült Szent-Egyed bazilikához, mely az UNESCO Világörökség része. A székesegyház falai értékes műalkotásokat rejtenek. Ezt követően Ólubló 700 méteres mészkőszirten magasadó fennséges várához látogatunk, a XIII.-XIV. század fordulóján épült III. András magyar király kezdeményezésére. A várból 360?-os körpanorámában gyönyörködhetünk az elénk táruló tájra. Utunkat folytatva egy rövid városnézést teszünk Késmárkon. Megtekintjük a XIV-XV. században gótikus stílusban épült Thököly várat, az Evangélikus Fatemplomot és a főteret. Este szállások elfoglalása Poprád könyékén.

2.nap Reggeli után egy másik ősi felvidéki városunkat látogatjuk meg: Lőcsét, melyről méltán állítják, hogy a legnemesebb ékkő a Szepesség koronáján. A "fekete város", mely Mikszáth Kálmánt is megihlette, az UNESCO világörökségének része, legfontosabb látnivalók a Városháza, a Harangtorony, a Szent Jakab templom és a Szégyenketrec, ahol hajdan bűnözőket és léha erkölcsű asszonyokat szégyenítették meg. Ezt követően felkeressük Közép-Európa legnagyobb erődítményrendszerét és várát Szepesváralján, mely egyben nemzeti kulturális emlék és UNESCO Világörökség. A vár több történelmi témájú filmben is szolgált már forgatási helyszínként, méretes falait turisták sokasága keresi fel. Útban hazafelé városnézés Kassa romantikus hangulatú óvárosában: Szt. Erzsébet Székesegyház, Rákóczi fejedelem sírja, főtér a zenélő szökőkúttal.  Érkezés a kiindulási pontra a késő esti órákban.

Részvételi díj:
39.800 Ft/fő, miskolci indulással
45.900 Ft/fő, budapesti indulással
Üdülőhelyi illeték: 1.900 Ft/fő
Részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, a 1 éj szállás hotel***, 1 reggeli és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját. Dunántúli és Dél-Alföldi csoportjaink kérjék árajánlatunkat a km többlet miatt.

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 430 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a 


 

 

 

Belépők:

Bártfa:

Szent Egyed-templom

Felnőtt:

1,5 Eur

 

 

Kedvezményes:

1 Eur

 

Toronnyal együtt:

Felnőtt:

3 Eur

 

 

Kedvezményes:

2 Eur

Ólubló:

Vár:

Felnőtt:

4 Eur

 

 

Gyermek (6-19 év), diák

2 Eur

 

 

Nyugdíjas:

3 Eur

Késmárk:

Thököly vár:

Felnőtt:

3 Eur

 

 

Diák:

1,5 Eur

Lőcse:

Szent Jakab templom:

Felnőtt:

3 Eur

 

 

Kedvezményes:

2 Eur

Szepesváralja:

Szepes vára:

Felnőtt:

5 Eur

 

 

Diák:

4 Eur

 

 

Gyerek:

3 Eur

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, kismértékben változhatnak.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!