Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Francia Adventi csillogás Rouen, Amien és Párizs, repülővel

Franciaország, Ile-de-France, Párizs
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2023-12-05-tól
2023-12-09-ig
Szobatípus: 2 ágyas standard szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
284900.00 Ft/fő, Reggeli
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Leírás:

Francia Adventi csillogás Rouen, Amien és Párizs
Utazás időtartama: 5 nap/4 éj
Indulási időpontok: XII.07.
Utazás: az Air France menetrendszerinti járatával
Utazás időtartama: 5 nap/4 éj
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban, 1 éj Amiens, 3 éj Párizs
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 20 fő

1. nap: Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Párizsba, ahonnan tovább utazás Rouen-ba, Franciaország egyetlen olyan településére, amelyet ,,ville-musée", azaz múzeumváros néven emlegetnek. Katedrálisa, gótikus templomai, fagerendás, normann házakkal teli óvárosa, történelmi emlékhelyei turisták millióit vonzzák. A "száz harangtorony" városa már a reneszánsz óta vonzotta a művészeket, mégis az impresszionizmussal szerzett olyan ismertséget, mint korábban soha. Séta az óvárosban, majd ebédelési lehetőség. Kora délután folytatjuk utunkat Amiens-be, a sokak szerint észak-Velencéjeként is emlegetett városkába, ahol szállásunk is lesz. Fakultatív vacsora a Saint-Leu negyed egyik hangulatos éttermében, majd esti séta a karácsonyi fényjátékkal kivilágított katedrális körül.
2.nap: A reggelit követően gyalogos városnézés, a karácsonyi vásár meglátogatása. Pikárdia fővárosa, Amiens, világszerte híres XIII. századi gótikus katedrálisáról, amely a legnagyobb Franciaországban. A katedrális alatt található a Saint-Leu negyed apró házak között kanyargó csatornákkal, sétányokkal, kávézókkal. Látnivalók: a XIII-XV. században épített harangtorony és a Városháza, valamint az Igazságügyi Palota. Kora délután indulás Chantilly-be, a XIV. században épült hercegi kastély és a lovarda megtekintése. Itt volt alkalmazásban a XVII. században a legendás konyha- és ceremóniamester, François Vatel, akinek nevéhez fűződik a tejszínhab megalkotása, amelyet franciául egyszerűen csak chantilly-i krémnek neveznek. A kastélyhoz tartozó lovarda 1721 és 1736 között épült, eredetileg a hintók tárolására szolgált, az épület emeleti részén pedig a lovasokat szállásolták el. A hintók helyén ma nemes lovak számára alakítottak ki istállókat, a szolgálati lakásokban pedig a lóápolók és a nagyszabású nyári lovasbemutatókon fellépő művészek laknak.
Késő délután indulás Párizsba, szállás elfoglalása.
3.nap: Reggeli, majd félnapos városnézés Párizsban, helyi magyar nyelvű idegenvezetővel. (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony - kívülről, csak néhány fotó erejéig). Párizs Európa legromantikusabb városa a kultúra és a divat fővárosa is. A város számtalan pontjáról élvezhetik az egyedülálló panorámát, a jellegzetes párizsi kávéházak teraszáról megfigyelhetik a franciák oly irigylésre méltó lezserségét, a múzeumokban pedig évszázadok páratlan kincseiben gyönyörködhetünk. Este fakultatív hajókirándulás a Szajnán, a helyszínen az idegenvezetőnél lehet rá jelentkezni. A hajós városnézés során a kivilágított Párizsban gyönyörködhetnek.
4. nap: Reggeli után szabad program, fakultatív séta a Montmartre hangulatos művész negyedében, utána a Diadalív megtekintése igény szerint. Délután fakultatív kirándulás Versaillesba, a kastély és a kert meglátogatása, helyi magyar nyelvű idegenvezetővel. A kastélyban ma több, mint száz helyiség mutatja be az egykori királyi rezidencia életét. A kert több, mint száz kilométeres fasorral, számtalan medencével és ötven szökőkúttal büszkélkedhet, amelybe XIV. Lajos kedvéért főként erős illatú virágok kerültek. Visszatérés a szállodába a kora esti órákban.
5. nap: A reggelit követően egész napos szabadidő Párizsban, a fények és a művészetek városában vagy fakultatív kirándulások metróval, idegenvezetőnk szervezésébe. Fakultatív magyar nyelvű tárlatvezetés a Louvre múzeumban. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében.
MEGJEGYZÉS: A buszos kirándulásokra csak itthon lehet jelentkezni! A kirándulások a menetrend függvényében felcserélődhetnek. A csoporttal utazó idegenvezető (a nem előre megrendelt) kirándulásokat az igényeknek megfelelően tömegközlekedéssel szervezi meg!

A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Tervezett menetrend: Budapest-Párizs 06,00-08,30; Párizs-Budapest 20,55-23,10
Félnapos kirándulás Versailles-ba busszal, idegenvezetővel, belépőjeggyel (min. 14 fő): 41.000 Ft/fő 26 év alatt 36.000 Ft/fő
Magyar nyelvű Louvre tárlatvezetés belépőjeggyel (min.10 fő): 26.000 Ft/fő - 26 év alatt: 19.500 Ft/fő
Fakultatív vacsora Amiens-ben: lekérés alatt
Belépőjegyek:
Rouen Katedrális, Amiens Katedrális ingyenes; Chantilly kastély: 17 EUR
Helyszínen fizetendő idegenforgalmi díj: 10 EUR/fő
Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Versailles kirándulás busszal, idegenvezetővel (min. 14 fő) Turnusok:
2023-12-05 - 2023-12-09
43900
Versailles kirándulás busszal, idegenvezetővel 26 év alatt (min. 14 fő) Turnusok:
2023-12-05 - 2023-12-09
39000
Magyar nyelvű Louvre tárlatvezetés belépőjeggyel (min. 10 fő) Turnusok:
2023-12-05 - 2023-12-09
26000
Magyar nyelvű Louvre tárlatvezetés belépőjeggyel 26 év alatt (min. 10 fő) Turnusok:
2023-12-05 - 2023-12-09
19500

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!