Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kehidakustyán - Türje Zalaszántó - Badacsonytomaj

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. március 25.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

 

Program
Elsőként Kehidakustányt keressük fel. Hosszú időn keresztül itt élt „a haza bölcseként” híressé vált Deák Ferenc. A kúriában,- ahol ma emlékkiállítás tekinthető meg,- többször fogadta a korszak szellemi életének kiemelkedő alakjait. Magyarország egyik legkorábbi és szinte teljesen épen maradt premontre-i apátsági műemléktemploma egy Zala megyei kis településen, Türjén található. Teljes felújítás után gyönyörködhetünk a középkori állapotát híven őrző épületben. A festői szépségű helyen fekvő Zalaszántón láthatjuk a helyreállított ipari műemléknek számító Kotsy vízimalmot. Az épületben található interaktív bemutatóteremben megismerhetjük a darálás tárgyi eszközeit, a malom működését, tartozékait és felszereléseit. A település másik nevezetessége Európa egyik legnagyobb sztúpája. A falu fölött magasodó 316 m magas hegyen színes imazászlókkal körülvéve, egzotikus füstölők illatába burkolózva tornyosodik a vakítóan hófehér buddhista szentély, a béke jelképe. A parkolóból kb. 1 km az út, ami néha kaptató. Innen a Balaton felé indulunk, ahol megállunk a Szép kilátónál. A kilátás valóban lenyűgöző, és az épített kilátókkal ellentétben meg sem kell másznunk. Hazafelé úton megállunk még Badacsonytomajnál, ahol az ország egyetlen bazaltból épült temploma látható.

Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő 

 

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!