Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Késmárk és Zár - Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén

Szlovákia, Bélai Tátra, Zdiar
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. május 27., szeptember 2.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 5.30 órakor

Program

Első állomásunk a Késmárk. Itt született Thököly Imre, akinek sírja az új evangélikus templomban látható zászlóival. A Poprád folyása mellett fekvő Késmárk (Keľmarok), mögötte a Magas-Tátra csipkés csúcsaival a Szepesség legfestőibb fekvésű városa. Központjában áll a múzeumként látogatható reneszánsz stílusú, pártázatos, bástyákkal tagozott Thököly-vár, mely napjainkban gyönyörűen restaurálva kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága. A templom és a vár megtekintése után buszra szállunk és elindulunk a lombkorona ösvényhez.

Dél-Szlovákia legújabb turistacsalogató látványosságának számító Fák felett járó ösvényhez. 2017-ben gazdagodott ezzel az újdonsággal a Tátra. Zár (®diar) község keleti részén található Bachledka-völgyben. 926 m magasságból elindulunk a felvonóval a fák feletti attrakcióig. A felvonó felső állomása 1180 méter tengerszint feletti magasságban található. Az út gyalogosan is megtehető.

A sétány 24 méter magas 603 m hosszú és 1,8 m széles, ehhez jön még 631 m hosszú kilátótorony mely 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott építmény, így az ösvény teljes hossza 1234 m. A sétát a fák koronájában a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú szárazcsúszda teszik különlegessé.

Teljes panorámában nyílnak meg a szomszédos hegyek, a látvány lenyűgöző. Csodás élmények után visszatérünk az alsó állomásra.

Öltözék, felszerelés: Sport vagy túra cipő. Kényelmes, réteges öltözék. Kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Belépők: kb. 35,- € (az ár, tájékoztató jellegű, változhat)

 

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 14.190,- Ft/fő 

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő



Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!