Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Húsvéti locsolkodás Hollókőn

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


Időpont:
 2023. április 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.30 órakor

Program

Először Pásztóra látogatunk, ahol egy tartalmas látogatás keretében megismerkedünk a barokk ciszterci kolostorépületben kialakított múzeum kiállításaival. Többek közt a város híres szülötteinek Csohány Kálmán, illetve a Gaál István Emlékszobájával. A műemléki városközpont további különleges látnivalókat kínál. Ilyen az Oskolamester háza, vagy a közvetlen közelében feltárt középkori üveghuta és kovácsműhely is szabadtéri kiállítóhellyé vált, mely hazánkban egyedülálló ipartörténeti emlék.

Ezután Hollókőre látogatunk el. A XIII. században épült vár, az Ófalu gyönyörű műemlék együttese, a csodálatos táji környezet és a ma is élő népi kultúra jelenti elsődlegesen Hollókő látnivalóinak, értékeinek gazdagságát, melyet 1987-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Húsvét ünnepén a falu apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára. Az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényét találjuk itt. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. A színpadokon folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe. (A rendezvényre belépőt kérnek, ami több kiállítóhely belépőjét is tartalmazza.) Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépők: kb. 6.500,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!