Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Dég - Simontornya - Dunaföldvár - Apostag

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont:  2023. március 29.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

 

Program

Fejér megye déli vidékén, Dégen, hatalmas történeti parkban áll a Festeticsek legendák övezte kastélya. Az ország egyig legnagyobb klasszicista kastélyának felújítása a közelmúltban fejeződött be. A kastély épületében tematikus kiállítási terek kerültek kialakításra, ahol a vendégek interaktív élményelemeken keresztül, ismerhetik meg a szabadkőművesség történetét és magyarországi vonatkozásait, a park növényvilágát, a Festetics család életét, valamint a kastély építéstörténetét és azon keresztül építőjének, Pollack Mihálynak a munkásságát is. Az épülethez tartozó lenyűgöző szépségű park hazánk legnagyobb angolkertje. A tórendszer központi szigetén áll a park egyik jellegzetessége, a vörös téglás Hollandi-ház, amely a kastélypark leghosszabb hídján át megközelíthető. Simontornya a Sió-Sárvíz völgyének északi kapuja. Ez fontos hadászati szempont is szerepet játszott abban, hogy Salamon fia Simon a XIII. század végén, e helyen építette fel azt a tornyot, melyről nevét a település kapta. A városközpont meghatározó épülete ma is a vár. Bejárhatjuk a síkvidéki reneszánsz várkastély szebbnél szebb tereit. Az első emeleti hosszú nagyteremben a tolnai nemesek ősgalériáját láthatjuk, de Bazsonyi Arany festőművész kiállításában is gyönyörködhetünk. Dunaföldvár vára Csonkatorony vagy Töröktorony néven ismert, négyszögletes alaprajzú várépület. Ma a török világ, magyar világ című kiállítás mellett a település több egykori híres lakójának emlékeivel is találkozhatunk. Utolsó megállónk Apostag, ahol a külsejében egyszerű, de szép arányú késő barokk és klasszicista stílusjegyeket mutató egykori zsinagógát nézzük meg. Ma faluházként és könyvtárként működik, de díszes belseje eredeti szépségében látható. A település híres szülöttének, Nagy Lajos írónak emlékeivel is találkozhatunk.

Várható visszaérkezés Budapestre, 19-20 óra között.

Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!