Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Csoportos MSC Grandiosa nyugat-mediterrán hajóút Tunézia érintésével magyar idegenvezetővel

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Csoportos MSC Grandiosa nyugat-mediterrán hajóút Tunézia érintésével magyar idegenvezetővel
2023. Május 13-21.

 

Tunisz Tunézia kulturális központja és fővárosa az észak-afrikai partvidéken. Ez a sokszínű és történelmi város a francia gyarmati befolyás és a klasszikus szukák figyelemre méltó kincsesbányája. Sok utazó számára kellemes kikapcsolódást jelent a zsúfoltabb mediterrán kikötőkből. Tunisz éppoly modern, mint amilyen mesés, világhírű piacterekkel és hihetetlen tenger gyümölcseivel büszkélkedhet.

Tunisz történelme egészen az i. e. 4. századig nyúlik vissza, amikor is egy berber faluként alapították a hasonlóan hangzó Tunes névvel. Tunisz a Karthágói Birodalom korai tagja volt, és régóta kapcsolatban állt az alig néhány percre lévő Karthágó városával. Tunisz történelme korai szakaszában elpusztult a rómaiakkal való összecsapás során. A várost gyorsan újjáépítették, de a pun háborúk idején ismét támadások érték.

A 9. századtól kezdve számos frakció harcolt ezért a stratégiai fontosságú városért, köztük a Ghaszanidák, az Aghlabidák és a Khawarijok. A város legrégebbi épületei közül sok fennmaradt ebből az időből. A 12. században Tunisz ismét berber várossá vált, és több száz évig az is maradt. Ez a stabil időszak Tunisz egyik leggazdagabb időszakát jelzi.

1534-ben Tunisz csatlakozott az Oszmán Birodalomhoz, és a 19. század elejéig szultánok uralták. Idővel a várost egyre inkább benépesítették a franciák, és 1860-ban a francia kormány lebontotta a régi városfalat, hogy helyet adjon a növekvő metropolisznak. 1881-re a város francia protektorátus lett, és jelentős kereskedelem indult meg Európával. 1956-ban Tunézia független állammá vált, fővárosa Tunisz.

Az 1950-es évektől Tuniszban gyors modernizáció zajlott. A város továbbra is szilárdan gyökerezik mind az európai, mind az észak-afrikai hagyományokban, és ez a jelenség könnyen észrevehető, hiszen francia gyarmati épületek állnak a mecsetek és madraszák mellett, és a kávézókban baguettet kínálnak mentateával.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Genovába érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Grandiosa!

2. nap - Genoa (Portofino), Italy
Genova kikötővárosa, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, Olaszország elbűvölő Riviérájának kapuja. Sétáljon végig kanyargós középkori sikátorain, nézze meg a történelmi Piazza Matteottit, és csodálja meg a 16. és 17. századi épületek csodálatos csoportját. Genova tengeri nagyhatalmi örökségét az 1543-ban épült La Lanterna történelmi világítótorony is bizonyítja. A városon túl romantikus városok találhatók a tengerpart mentén, köztük a gelati-színű Portofino.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Portofino
- Díszes épületek gyűjteménye 
- Bájos óváros

Élvezze az MSC Cruises kirándulását a festői Portfinóba, az olasz Riviéra híres halászfalujába. Santa Margherita Ligure városából indulva egy rövid és kényelmes hajókirándulással eljuthat Portfino partjaihoz, ahol megcsodálhatja a lenyűgöző kilátást a tengerre és a csillogó jachtokkal teli kikötőt. A zöldellő dombokkal körülvett Portofino az A-listás hírességek és nemzetközi VIP-k divatos játszótere. Sétáljon végig a kikötő mentén, csodálja meg a zselatinszínű házakat, vagy fogyasszon el egy italt egy vízparti kávézóban.
 
Genova felejthetetlen élményt nyújt, és nincs is jobb módja a felfedezésének, mint egy MSC Cruises kirándulás. Sétáljon végig az óváros "carruggi" néven ismert, bájos, szűk utcáin, hogy elérje az impozáns Piazza de Ferrari területét a Palazzo Ducale palotával. Fedezze fel a genovai arisztokrácia gazdag történelmét, amelyet a Via Garibaldi elegáns negyedében a reneszánsz korszakból származó, az UNESCO Világörökség részét képező pompás épületek mutatnak be, mint például a Palazzo Bianco vagy a Palazzo Rosso, amelyekben figyelemre méltó művészeti gyűjtemények találhatók. A kikötőbe visszatérve ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megcsodálja a 16. századi Palazzo del Principe-t, Andrea Doria admirális pompás rezidenciáját.
 
Genova óvárosa ideális MSC kirándulás, ha gyalogosan szeretné felfedezni a várost. Ez a kellemes séta Genova történelmi belvárosában körbevezeti Önt a városban, amely egykor minden tengerentúli kereskedő számára fontos kereskedelmi csomópont volt. A carruggi sétát követően érje el a Piazza de Ferrari nevű főteret, és csodálja meg a Palazzo Ducale-t. Tartson egy kis szünetet, és kóstolja meg a helyi liguriai ételeket, például a focaccia-t és a bruschettát a "Cisterne del Ducale" étteremben. Mielőtt visszatérne a hajóra, a túra a San Lorenzo katedrális külső megtekintését is magában foglalja.

3. nap - Marseille (Provence), France
A francia Riviéra látványos tengerpartján fekszik Marseille, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célja. Ez a hangulatos kikötőváros az utcák labirintusában és a történelmi építészetben megmutatkozó zordság és csillogás egyedülálló keverékéről ismert. Marseille karizmatikus kávézóitól és nyüzsgő Vieux Portjától mindössze néhány mérföldre lenyűgöző városok találhatók. Látogasson el Aix-en-Provence-ba, Cézanne szülőhelyére, vagy gyönyörködjön Avignon ősi szépségében.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A félreismerhetetlen Notre-Dame de la Garde
- Aix-en-Provence
- Avignon
 
Marseille tengeri kikötője továbbra is kihagyhatatlan úti cél a kultúrája, színei és hangulata miatt. Egy MSC Cruises kirándulás elrepíti Önt egy művészettel, építészettel és konyhával teli, karakteres világba. Fedezze fel a kikötőt és annak fő nevezetességét: az 1853 és 1864 között épült neobizánci Notre-Dame-de-la-Garde bazilikát. A csúcsról hihetetlen kilátás nyílik a városra és a mélykék Földközi-tengerre. Ne hagyja ki a sétát Marseille vízpartján, az arisztokratikus Borbély-kastély és -kert mellett. Nézze meg a Longchamp-palotát a városközpontban, mielőtt a régi kikötőben töltené az idejét.
 
Látogasson el a dél-franciaországi Aix-en-Provence városába az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Szent Megváltó katedrális vallási nevezetességét, amely egy római kori templom maradványaira épült. Az Apolló napisten tiszteletére emelt, gazdagon díszített építmény román, gótikus és barokk jegyeket mutat. Ezután tegyen egy kellemes sétát a Négy delfin szökőkúthoz és a Mazarin-negyedhez, ahol mézszínű, 17. századi kúriák állnak.
 
Ha értékeli a gazdag középkori történelmet és a kifinomult kultúrát, látogasson el az ókori Avignonba az MSC Cruises kirándulásán. Ez a csodálatos város ad otthont a Pápai Palotának, amely az UNESCO Világörökség része, és középkori gótikus építészettel büszkélkedhet. A történelmi pápák egykori rezidenciájaként megcsodálhatja az épület faliszőnyegeit és freskóit. Ezután sétáljon a lenyűgöző utcákon, és ebédeljen meg egy francia brasserie-étteremben.
4. nap - Barcelona, Spain
A Földközi-tenger egyik legforgalmasabb körutazási kikötője, Barcelona tengerparti városa ikonikus építészetéről, színes kultúrájáról, valamint világszínvonalú ital- és étkezési lehetőségeiről ismert.

Fedezze fel Antoni Gaudí szürreális Sagrada Famíliáját, a híres Ramblas sugárutat, a középkori Barri Góticot és a Museu Picassót. De még ennél is több felfedezni való van ebben a burjánzó spanyol városban, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomásán: az eldugott tapasbároktól és mesés élelmiszerpiacoktól kezdve Európa legnagyobb futballstadionjáig.

Válassza ki kedvenc túráját az MSC Cruises felejthetetlen kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoni Gaudí Sagrada Família épülete

- A Montserrat-hegy és a Santa Maria de Montserrat apátsága

- Camp Nou stadion

Az MSC Cruises kirándulása a Sagrada Famíliához kihagyhatatlan ajándékot nyújt Gaudí zseniális római katolikus bazilikájának megtekintéséhez. Utazzon el ehhez az építészeti bravúrhoz egy elektromosan segített Mercedes-Benz eBike kerékpárral, amellyel aztán végigjárhatja a várost. Útja során fedezze fel a közeli Santa Coloma de Cervelló városát, és nézze meg Gaudi hihetetlen Colonia Güell-templomát. Vagy látogasson el a Casa Batlló és a Casa Milà építészeti remekművekhez.

Válasszon egy kalandos MSC Cruises kirándulást a fenséges Montserrat-hegységbe. Tekintse meg a Passeig de Gràciát, Barcelona nyüzsgő sugárútját, és álljon meg, hogy megcsodálja Gaudí Sagrada Famíliáját. Ezután a festői vidéken keresztül utazhat a Montserrat-hegység sziklás homokkőcsúcsaihoz, ahol a Santa Maria de Montserrat apátság található. A 11. században alapított kolostorban a mai napig több mint 70 szerzetes él és működik. Fedezze fel Sant Sadurni bájos faluját, és látogasson el a tekintélyes Vilarnau borospincékhez. Ott megtudhatja, hogyan készül a spanyol cava bor, és részt vehet egy kóstolón is.

Az MSC Cruises barcelonai kirándulásai végtelen izgalmakat kínálnak az egész család számára. De mi lehet izgalmasabb, mint a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionjának meglátogatása? A labdarúgás eme temploma közel 100 000 férőhelyes, és minden évben nemzetközi mérkőzéseknek ad otthont. Emellett lenyűgöző koncert- és rendezvényhelyszín is, ahol olyan előadók léptek fel, mint Sting, Peter Gabriel, a U2 és Bruce Springsteen. Tapasztalja meg a meccsnap energiáját, amikor belép a játékosok öltözőjébe, vagy látogasson el a múzeumba és az interaktív zónába, ahol virtuálisan megtekintheti az arénát.

5. nap - MSC Grandiosa
Az MSC Grandiosa még több közösségi teret kínál, mint testvérhajói, valamint egy sor izgalmas újítást. A rendkívüli kialakítás, a létesítmények és a szórakozási lehetőségek széles választéka teszi ezeket a hajókat az egész család számára ideálissá. Az MSC Grandiosa középpontjában egy lélegzetelállító beltéri sétány áll, amelyet egy drámai LED-kupola borít.
Itt kiváló vásárlási lehetőségek, egy extra nagy és szuper barátságos francia bisztró, valamint további izgalmas helyszínek várják minden vendégünket.

6. nap - La Goulette, Tunisia
Afrika legészakibb országa, Tunézia a kontinens ékköve - a táj bőséges természeti szépségekkel, kivételes régészeti lelőhelyekkel és türkizkék vízzel büszkélkedhet.
Az MSC Mediterranean Cruises egyik célpontja, Tunisz városa (és La Goulette kikötője) rengeteg felfedezésre váró látnivalót kínál, az UNESCO-listán szereplő medinától kezdve a mauzóleumokkal és palotákkal teli medinán át a fehérre meszelt, macskaköves szatellitvárosig.

Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoninus fürdők
- La Malga római kori ciszternái
- Sidi Bou Said

A tuniszi La Goulette kikötőből az ókori Karthágó maradványaihoz induló kirándulás során meglátogathatja az Afrikában épült legnagyobb római kori termákat. A Kr. u. 145-ből származó Antoninus-fürdők az azúrkék Földközi-tengerre néznek, és számos lenyűgöző emléket rejtenek, köztük egy pun nekropoliszt, egy keresztény sírkápolnát mozaikpadlóval és egy közeli királyi amfiteátrumot.

A fürdőtől csupán néhány percre található a La Malga római kori ciszternák, amelyeket arra terveztek, hogy évezredekkel ezelőtt Karthágó városát vízzel lássák el. Ma ezek az ősi tárolótartályok számos alagútjukkal hívják fel magukra a figyelmet, amelyek szokatlan mintákat alkotnak a földből kiemelkedve.

Másik lehetőségként a part mentén Sidi Bou Saidba, egy andalúz ihletésű tengerparti enklávéba is eljuthat, amely épületeinek ragyogó fehérségéről, ajtóinak, ablakainak és erkélyeinek intenzív kék színéről, valamint macskaköves utcáinak homokos árnyalatáról ismert. Az itt élt tunéziai szúfi tudósról elnevezett, képeslapra illő városkában bougainvillea virágzik, és számos étterem várja a vendégeket a vízpart közelében.

7. nap - Palermo, Italy
Palermo kikötője, az MSC Mediterranean Cruises nyüzsgő célpontja, Szicília szigetének regionális fővárosa. Ez a kozmopolita város mennyei építészetéről, komoly utcai ételeiről és felháborítóan szép strandjairól ismert.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Palermo és a Palatinus-kápolna.
- Segesta régészeti lelőhelye és Erice városa 
- Cefalù
 
Az MSC Cruises palermói kirándulásán megcsodálhatja a város gazdag látnivalóit. Tekintse meg a Politeama és a Quattro Canti tereket, a Palazzo d'Orléans-t és a figyelemre méltó Palatinus-kápolnát. A normann, bizánci és fatimida stílusok ötvözete ez a 12. századi remekmű, amely csillogó mozaikokkal, arab boltívekkel és csodálatos Muqarnas mennyezettel rendelkezik. Ezután nézze meg a normann palotát és a Casa Professát, egy lélegzetelállító barokk templomot. Végül sétáljon végig a Capón, a legvadabb halpiacon, mielőtt megpillantja a Teatro Massimo operaház külsejét.
 
Merüljön el Olaszország gazdag történelmében az MSC Cruises kirándulásán Segestába, Szicília egyik legelismertebb régészeti helyszínére. Látogasson el a befejezetlen dór templomhoz és a 3. századi görög amfiteátrumhoz, mielőtt megállna Erice középkori hegyi városában. Fedezze fel a macskaköves utcákon álló bájos házakat, egy normann kastélyt és a 14. századi Anyaszentegyházat. Palermóba visszatérve csodálja meg a történelmi várost védő lenyűgöző védőfalat.
 
Az MSC Cruises kirándulásán járja be Cefalù elbűvölő tengerparti városát. A Duomo di Cefalù, a lenyűgöző arab-normann katedrális meglátogatásával kezdi a kirándulást. A környező óvárost uraló, belül lenyűgöző mozaikokkal díszített vallási helyszín az UNESCO Világörökség része, amely a 12. századból származik. Élvezze a sziklából mesterien kifaragott középkori mosóház megtekintését. Végezetül fedezze fel Cefalù hangulatos utcáit, ahol a kézműves boltokban helyi árukat vásárolhat.

8. nap - Naples (Pompeii), Italy
Az i. e. 2. évezredre visszanyúló Nápoly, az MSC Mediterranean Cruises úticélja, Olaszország egyik ősi ékköve. A lenyűgöző kikötői öböl körül elhelyezkedő, vibráló történelmi központtal büszkélkedő város felfedezhet építészeti nevezetességeket, remekműveket és pompás ételeket. A Vezúv szunnyadó vulkánja képeslapszerű hátteret nyújt. A városból tovább utazhat Pompeji régészeti lelőhelyére vagy Capri elbűvölő kultúrájába.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Pompeji
- Capri
- Sorrento
 
Fedezze fel Pompeji régészeti lelőhelyét, amely a fenséges Vezúv árnyékában húzódik meg. Az UNESCO Világörökség részét képező ókori római várost a Kr. u. 79-ben bekövetkezett vulkánkitörés során habkő és hamu temette maga alá.  Pompeji ma úgy tűnik, mintha megdermedt volna az időben, és megpillanthatunk megkövesedett embereket, megmaradt fürdőket, omladozó oszlopokat és mesés freskókat. Ezen az MSC Cruises kiránduláson felfedezheti a számos előkerült tárgyi emléket, mielőtt részt vesz az ásatások helyszínének vezetett túráján, ahol többet megtudhat a város történetéről. 
 
A Nápolyi-öblöt átszelő rövid kompút után Caprira, Olaszország egyik legszebb szigetére érkezik. Ez az MSC Cruises kirándulás Anacapri elbűvölő városának meglátogatásával kezdődik, ahol a csodálatos Villa San Michele és a drámai sziklák tetején elterülő táj található. Nézze meg a színes házakat, csodálja meg a buja kerteket, és szívja magába a sziget laza hangulatát. Ezután fedezze fel a Piazza Umberto I. körüli kávézókat és butikokat, mielőtt meglátogatja a Faraglioni sziklaalakzatot.
 
A hajóról való leszállás után 1 órás autóbuszos transzfer a lenyűgöző tengerparti városba, Sorrentóba. A Piazza Tasso térről indulva sétáljon végig a több száz évvel ezelőtt épült nevezetességekkel teli történelmi város szűk utcáin. Várják csodálatos külső kilátás a 15. századi Sedil Dominova épületére, az eredetileg 11. századi sorrentói katedrálisra és a 14. századi San Francesco templomra és a hozzá tartozó kerengőre.

9. nap - Genoa (Portofino), Italy
A hajó a reggeli órákban köt ki Genova kikötőjében. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

A részvételi díj tartalmazza: 

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!