Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Albánia nyaralás busszal 2023

Albánia, Albán tengerpart, Durres
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

ALBÁNIAI NYARALÁS

Albánia, ahol a tenger, az ég és a hegyek összeérnek, mint egy csiszolatlan gyémánt ragyog a keleti és nyugati világ között.

Időpont: 2023. június 16-25., szeptember 8-17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 13.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 14.00 órakor

 

Program

Indulás a Népligetből 14 órakor. Folyamatos utazás Szerbián és Montenegrón keresztül Albániáig, körülbelül 4 óránként technikai pihenőkkel. Érkezés a szálláshoz Durres/Golem üdülő negyedébe a délelőtti órákban, majd a szállás elfoglalása.

Az egy hét alatt ki-ki kedvére tölti szabadidejét… Fantasztikus fakultatív kirándulásokkal (a helyszínen tart tájékoztatást idegenvezetőnk, aki végig kint tartózkodik csoportunkkal) tengerparti kikapcsolódással.

Szállásról: Elhelyezkedés Durres/Golem üdülő negyedben, homokos tengerparttól kb. 50 méterre, saját partszakasszal, napágyakkal. Szobák: mini hűtő, légkondicionáló berendezés, fürdőszoba zuhanyzóval, törölközővel, hajszárítóval, Ingyenes Wifi minden szobában és a közös helyiségekben,, Ingyenes értékmegőrző

Spa részleg masszázzsal, medencével, szaunával, Fitnesz terem, Szépségszalon, Kültéri medence, gyermekpancsoló, 1 szobához 2 napágy és 1 napernyő tartozik, Zuhanyzók, toalett a parton, 4 étterem ( 2 kontinentális étkezéshez, 2 a la carte étterem) Frekventált helyen található. Bolt, pékség, kávézók, bárok, éttermek a hotel utcájában. Erkély, wifi minden szobához, étterem az épületen belül.

Ellátásról:

Félpanzió: büfé reggeli: kávé, gyümölcslé, víz. Vacsora: 3 fogásos menü, alkoholos italokat nem tartalmaz az étkezés.

All inclusive: büfé reggeli: kávé, gyümölcslé, víz. Ebéd: 3 fogásos menü. Vacsora: 3 fogásos menü. Italok: kávé, gyümölcslé, alkoholos italok, nem alkoholos italok

Fakultatív program lehetőségek:

1) Kruja – 35 € / fő Látogatás a krujai várban, mely az albán nemzeti hős, Skandergég szülővárosa és hadiszállása, az albán ellenállás szimbóluma, hiszen az Albán hős innen verte vissza a Törökök támadásait 30 éven keresztül. A róla elnevezett múzeumot is meglátogathatjuk, majd az olajfák és a hamam maradványai felé vesszük az irányt, végül a krujai bazárban csodálhatjuk meg a kézműves termékeket. Ebéd Krujában.

2) Shkodra – 40 € / fő Látogatás Shkodrába, Albánia egyik legrégebbi városába, mely gazdasági és kultúrális valamint az albán katolicizmus központja. A város fölé emelkedik Rozafa vára, melyről csodálatos panoráma nyílik a várat körülölelő 3 folyóra. Séta az óvárosban, majd a shkodrai tó felé vesszük az irányt, mely Dél-európa legnagyobb tava. Ebéd Shkordában.

3) Tirana – 30 € / fő Albánia fővárosa 2022-ben elnyerte az európa ifjúsági fővárosa címet, a városban egymást érik a kávézók, éttermek. 1 napos látogatásunk során láthatjuk a város, lüktető életét, sétálunk a Skanderbég téren, megcsodáljuk az E’them Bey mecsetet, libegővel felmegyünk a Dajti hegyre, melyet Tirana tüdejének is neveznek. Ebéd Tirana új piaca mellett.

4) Berat - 40 € / fő Berat az 1000 ablak városa, nevét különleges építészetéről kapta. A balkán legjobb állapotban fennmaradt Török városa az ortodox egyház székhelye, valamint muszlim és bektási regionális központ, 2008 óta a kultúrális világörökség része. Felsétálunk a várhoz, megcsodáljuk a legrégebbi fennmaradt Török hidat majd egy helyi pincészetben borkóstolással zárjuk a napot.

5) Durres – 30 € / fő Félnapos kirándulás Durresben az Amfiteátrumhoz, mely a Balkán-félsziget legnagyobb és Albánia egyetlen ismert amfiteátruma. Lehetőség van a régészeti múzeum meglátogatására, majd a Skanderbég konyakgyárba megyünk, ahol megismerkedhetünk a konyakgyártás folyamatával és megkóstolhatjuk a híres konyakot.

6) Permet – 55 € / fő Permet Albánia egyik legzöldebb és legtisztább városa azonnal pozitív energiákkal tölti fel az idelátogató turistákat. Rövid kitérőt teszünk Tepelenebe ahol kávéra és tízóraira van lehetőség, majd tovább utazunk a permeti termálhoz, ami Albánia egyetlen meleg vizes hőforrása. Fürdőzés után estebéd majd hazaindulás.

7) Gijokastra+ Blue eye – 60 € / fő Albánia déli részén terül el ez a kedves város, melyet hangulatos szűk, macskaköves kis utcák szőnek körbe. A város fölé emelkedik a fellegvár, melyet megtekintünk, majd a néprajzi múzeumot látogatjuk meg, ahol megismerkedünk a 19. századi Albán építészet gyöngyszemével. A házban minden eredeti, igazi autentikus látvány tárul elénk és megismerkedhetünk a helyi szokásokkal is. Gijokastrából hazamenet a Blue Eye nevű különleges természeti forrásnál kitérőt teszünk, mely 50 méter mélyről tör fel és különleges színeivel kápráztat el minket.

8) Pogradec+Lin+Korca – 60 € / fő Lin faluba érkezünk, mely építészetéről is elhíresült kis üdülőfalu, valamint itt található Albánia egyik legszebb állapotban fennmaradt kora keresztény mozaikpadlója. A látogatás után az Ohridi tó mellett haladva Drilon nemzeti park felé vesszük az irányt ahol lehetőség lesz a híres pogradeci pisztrángot megkóstolni majd a Szent Naum kolostor felé vesszük az irányt a Macedón oldalon. A program igény szerint egy éjszakával bővíthető, ez esetben éjszaka Pogradecben, majd másnap Korca városát a szerenádok városát tekintjük meg.

A programok nem tartalmazzák az étkezések és a múzeumi belépők árát. Az árak tájékoztató jellegűek, helyszínen idegenvezetőnk ad tájékoztatást a pontos árakról!!!

Néhány hasznos tanács:

Úti okmányok: Magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak, de a kártyás személyi igazolványnak még 6 hónapig érvényesnek kell lennie! ( A nem magyar állampolgárok részére a megfelelő vízumokról mindenkinek magának kell gondoskodnia! Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben bármelyik határon a hiányzó okmányok miatt leszállítják az autóbuszról, vagy nem engedik tovább, az irodánkat semmiféle felelősség nem terheli, és a hazautazásról az utas saját maga köteles gondoskodni. Indulás előtt mindig ellenőrizze, hogy Önnél van-e részvételi jegye, legalább 6 hónapig érvényes saját igazolványa, biztosítási kötvénye, költőpénze, jogosítványa, rendszeresen szedett gyógyszere.

Autóbusz ülőhelyei, ill. felszereltsége: Autóbuszainkon számozott ülőhelyet csak 5.000,-Ft felár ellenében tudunk biztosítani. Az ülőhelyeket irodánk osztja be természetesen figyelembe véve, hogy családtagokat, hozzátartozókat nem ültetünk el egymástól, ha együtt jelentkeznek, ill. betartjuk a jelentkezési sorrendet. Az autóbusz légkondicionált, dönthető és kihúzható ülések biztosítják a kényelmes utazást. Az autóbusz az autópályák melletti benzinkutak parkolóiban tart körülbelül 4 óránként 20 perces pihenőket. Az indulástól érkezésig bármilyen kérdéssel vagy kéréssel fordulhatnak az autóbusz személyzetéhez. Az utazás idejére kényelmes, laza ruházatot ajánlunk. Albániában a hivatalos fizetőeszköz az Albán LEK. Egy LEK körülbelül 3 forint. Magyarországon nem vásárolható ezért javasoljuk, hogy eurót hozzanak és Albániában tudják LEK-re váltani.

Csomagok: Autóbuszaink csomagterében korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként oda-vissza utazáskor 1 utazótáska vagy bőrönd (max. 18 kg) és 1 kézitáska megengedett.

Kérjük a csomagjaikat jól látható helyen névvel, és címmel ellátni szíveskedjenek! Az autóbuszon felejtett tárgyakért, csomagokért felelősséget nem vállalunk! A buszokon TILOS a dohányzás!

 

Részvételi díj: 249.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 199.990,- Ft/fő 

6-12 éves korig 169.990,- Ft/fő    0-6 éves korig: 89.990,-Ft/fő

           BBP: 5.400,- Ft/fő + Stornó biztosítás 2,5%

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

All inclusiv ellátás: 34.900,- Ft/fő       

Egyágyas felár: 77.000,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást luxus autóbusszal oda-vissza, valamint az elhelyezést a szállodában félpanziós ellátással (büfé reggeli és 3 fogásos vacsora), napernyő és napágy használatot. Az árak és az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk.

Foglalásnál minden szolgáltatást megadni/jelezni szíveskedjen. (ellátás, biztosítás, fix ülőhely illetve felszállás)

Indulás előtt 2 héttel módosítást nem áll módunkban elfogadni.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!