Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Advent Zágrábban

Horvátország, Zágráb, Zágráb
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. december 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Program

Indulás Budapestről 5:30 órakor. Folyamatos utazás Zágrábig, Horvátország fővárosáig. Útközben rövid pihenők. Érkezés a városba 11 körül. Elsőként közös sétát teszünk idegenvezető kíséretében az óvárosban és a várnegyedben.

Zágrábban úgy érezhetjük magunkat, mintha fővárosunk valamelyik utcájában sétálnánk. Ebben jelentős része van a sok évszázados kapcsolatoknak, hiszen I. László királyunk emeltetett a mai Káptalan-dombon Szt. István tiszteletére templomot és a várost püspöki székhellyé tette. Könyves Kálmánnal 1102-ben kezdődik a közös magyar-horvát királyok uralma.

A közös séta után szabadidő áll rendelkezésre, amely alatt érdemes ellátogatni a Jelasič térre, ahol korcsolyapálya várja a látogatókat, illetve hatalmas fűtött sátrakban élvezhetjük az advent elmaradhatatlan ízeit: a horvát kolbászkákat, húspogácsákat, čevapokat és természetesen a forralt borok között is válogathatunk.

Az adventi vásár elmaradhatatlan részét képezi a karácsonyi kézművesek kirakodása is, amely nemcsak a Jelesič téren, hanem a Mirko Bogovic sétáló utcában is helyet kapnak. Akik szeretik a művészetet, azoknak ajánljuk a Miramara Múzeum felkeresését, melyben olyan neves festők munkái tekinthetők meg, mint Raffaello, Caravaggio, Rubens, Van Dyk, Velasquez, Renoir, Delacroix. A múzeum falai között, helyett kapott még a régészeti részleg is, ahol az egyiptomi, perzsa, görög kultúrák emlékeivel ismerkedhetünk.

A látogatás után hazaindulás Budapestre 17 órakor. Várható visszaérkezés 23-24 óra között. (Időjárás függvényében a visszaérkezés ideje változhat!)

 

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 16.490,- Ft/fő 

 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP+Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!