Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Élmények a Bükkben

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. június 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

A több mint 43 000 ha kiterjedésű Bükk hegység az Északi-középhegység tagja, mely a Tarna völgyétől a Sajó völgyéig húzódik. Átlagmagasságát tekintve a legmagasabb hegységünk, mészkőormai meghaladják a 900 méteres magasságot. Változatos felszíne, mikroklímája gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont. Mindezek fennmaradását biztosítja 1977 óta az itt létrehozott Bükki Nemzeti Park, mely lehetőséget kínál túrázásra, pihenésre, a természeti és kulturális értékek megismerésére.

Program
Egy különleges települést, Kisgyőrt látogatjuk meg, melyet a faragott faluként is szoktak emlegetni. Nincs még egy olyan magyar falu, ahol több mint 120 egyedi, kézzel készített fafaragványt lehet megcsodálni. A leglátványosabbak az egyedülálló Golgota, vagy az ország legnagyobb szabadtéri betleheme. Csodás kilátás nyílik a szintén fából faragott Szent Korona kilátóból. Kisgyőr - Mocsolyástelep határában pedig egy nyolc méter magas Mária-szobrot állítottak. Innen Felsővadászra látogatunk, ahol a 16. században a Rákócziak egy erődített várkastélyt építettek. Zsigmond ide vonult vissza fejedelmi székéből, és 1608 decemberében itt hunyt el. Ezt követően még egy teljes évszázadig a Rákóczi-család névadó birtoka volt. II. Rákóczi Ferenc is előszeretettel tartózkodott Felsővadászon, itt nevelkedett. A kastély külsőleg szinte eredeti formájában áll, bár ma iskolaként működik. Azért találunk az épületben a Rákócziakra utaló emlékeket egy kis kiállítás keretében. Szikszó 14-15. századi református temploma ma is sok gótikus építészeti elemet őriz. Utolsó megállónk Bükkszentkereszt.  Gyuri bácsi, a „bükki füves ember” új gyógynövény kertje, mely egy hárslevél szív alakú rajzolatát formázza. Szakvezető kíséri a csoportot végig a feledésbe merülő népi gyógyászat növényei közt, betekintést nyújtva a gyógynövények világába. A kertben közel 150 féle növény, összesen több mint 21.000 példány található. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.
Belépő: kb. 5.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!