Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Levendulafesztivál Tihanyban

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Fesztiválok
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. június 19., június 25.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 07.15 Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Program
Először Balatonfüredre érkezünk, ahol egy sétát teszünk a szívkórház és a móló környékén. Ezután hajóra szállunk és a Tihanyi-öböl átszelése után érkezünk meg a félsziget kikötőjébe (hajójegy:2.000,-Ft/fő, az ár tájékoztató jellegű, változhat) Itt újra autóbuszunkkal közelítjük meg a parkolót, ahonnan a nap további részében gyalogosan közlekedünk.

A Levendula fesztivál programjának megtekintése előtt megismerkedünk Tihany látnivalóival is. Megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. A templom közelében az Apátsági épület található, melynek egy részében múzeum tekinthető meg. Belépő: felnőtt: 2.900,- Ft, diák, nyugdíjas: 1.800,- Ft. Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. A Tihanyban található régi szép műemléki épületek közül figyelmet érdemel fakultatív megtekinthető a Szabadtéri Néprajzi Múzeum épülete és az 1997-ben megnyílt Babamúzeum.

A június-július fordulóján virágzó, tízhektárnyi levendulaültetvény különleges látnivaló a Balaton partján. A levendula évszázadok óta fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany életében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. E nemes növény tiszteletére rendezik meg évről évre a Levendula Fesztivált– elsősorban a Belső-tó mellett –, mely lehetőséget nyújt a helyi amatőr művészeti csoportok bemutatkozásának is. Fontos szerepet játszik a rendezvényen a népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a látogatók. A Levendulaház Látogatóközpontban pedig levendulából készült vagy azzal ízesített finomságokat kóstolhatnak meg  Visszaindulás Budapestre 18 órakor. 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!