Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Északi-fok túra, kalandok Lappföldön - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.05-12.

Norvégia, Körutazás Norvégiában, Körutazás Norvégiában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2021-08-05-tól
2021-08-13-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 7 éj
Ár:
399000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-08-05-tól
2021-08-13-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 7 éj
Ár:
399000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-08-05-tól
2021-08-13-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, pótággyal
Időtartam: 7 éj
Ár:
399000.00 Ft/fő, 2F+1GY, Kétágyas szoba, pótággyal
Ajánlatkérés
Előfoglalási akciót biztosítunk, ha 1-2 hónappal indulás előtt foglal!
Leírás

Leírás:

Lappföld mesevilág! A magyarországnyi terület kontinensünk utolsó olyan vidéke, ahol körbenézve nem zavarja szemünket a városok fénye, az utak labirintusa, az emberek tömege. Az út mentén vonuló rénszarvas csordákat, végtelen erdő közepén vad folyású folyókat és szelíd tavakat csodálhatunk. Utunk során ellátogatunk Észak-Norvégia drámai, zord tengerparti szikláihoz és felkeressük Európa legészakibb pontját, a Nordkappot is. Folyami hajóra szállunk Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkjában, kipróbáljuk az aranymosást, meglátogatjuk a számi Parlamentet, megnézzük az altai sziklarajzokat és a túránk végén találkozunk az igazi Mikulással is.
Lappföld szívében érintetlen természet és teljes nyugalom várja! Tartson velünk Európa egyedülálló és magával ragadó régiójába!

Az út kiemelt értékei:

 • Gazdag, a térség természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató, mégis kényelmes program
 • Látogatás Európa tetején, az Északi-foknál
 • Hajós kirándulás Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkjában
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: altai sziklarajzok, Struve földmérő vonal mérőpontja
 • Aranymosás és ismerkedés a rénszarvasokkal, lehetőség husky-farm látogatásra
 • Az ár a programban szereplő valamennyi belépőt tartalmazza
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

Programok
 

augusztus 5. csütörtök
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11:40-15:00, 16:20-17:35). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található Arctic City Hotel szállodába. Este szabad program.

augusztus 6. péntek
Reggeli után buszra szállunk, hogy Lappföld szívébe induljunk. Utunk során megnézzük a finn Lappföld egyik legrégebbi fatemplomát Sodankylä-ben, rövid sétát teszünk a Viiankiaapa lápvidék tőzeglápjára helyezett pallósoron, majd Tankavaarába érkezve az aranymosás történetével ismerkedünk. A 19. századi aranyláz idején alapított kis múzeumban kitanulhatjuk a mesterség fortélyait, melyet utána gumicsizmákba bújva magunk is kipróbálhatunk. A környék folyóiban a mai napig is találnak aranyat. A program kétfogásos ebédet tartalmaz. Délután továbbutazunk Finnország harmadik legnagyobb tavának partjára. Szállás az Inari-tónál, a Hotel Inari szállodában.

augusztus 7. szombat
Reggeli után a Lemmenjoki Nemzeti Park felfedezésére indulunk. Rövid buszozás után motoros folyami csónakra szállunk, hogy felfedezzük a szigorúan védett természetvédelmi terület gyönyörű fenyő és nyírfa erdejét és a Ravadas-vízesést. A kirándulás végén ellátogatunk egy számi rénszarvastenyésztő család farmjára, ahol betekintést nyerhetünk az állattartás rejtelmeibe és kipróbálhatjuk a lasszóvetést is. A program egyszerű piknikebédet tartalmaz. Délutáni pihenőnk után kora esti katamarántúrára indulunk a több mint 3000 kis szigetet rejtő Inari-tavon. Kikötünk a számik ősi áldozati szertartásainak helyet adó Ukko-szigeten, majd vacsorára visszatérünk szállásunkra.

augusztus 8. vasárnap
Reggel elsétálunk a számi kultúrát bemutató Siida szabadtéri múzeumba, majd elhagyva a finn Lappföldet Norvégiába érünk. Első megállónk a lappok legfontosabb kulturális és politikai központja, Karasjok, ahol megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és a Számi Parlamentet. Továbbutazunk Honningsv?gba, útközben rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél. Kora este érünk Európa legészakibb pontjára, a Nordkappra. Szállás a Scandic Honningsv?gban.

augusztus 9. hétfő
Utunkat dél felé folytatjuk, mai végcélunk Észak-Norvégia egyetemi városa, Alta lesz. Elsőként Hammerfestbe kirándulunk, ahol amellett, hogy csatlakozhatunk a Királyi Jegesmedve Társasághoz, megnézzük a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontját és szép idő esetén csodás kilátásban gyönyörködhetünk a Sallenfjellet kilátópontjáról. Továbbutazunk Altába, ahol a szállásunk a Thon Hotel Alta szállodában lesz. Délután kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A túra során olyan területeket fedezünk fel, melyet kizárólag kísérővel és megfelelő engedélyek birtokában tehetünk. Az Alta folyó a térség energia ellátásában fontos szerepet játszik. Amellett, hogy a kanyon páratlan adottságait megcsodálhatjuk, szakértő kisérőnkkel betekintést nyerhetünk a víztározó duzzasztógátjának működésébe is. A program ára: 15 000 Ft/fő.

augusztus 10. kedd
Reggelink után megnézzük Altában az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot. A több, mint 3000 sziklarajzból álló leletet 1973-ban fedezték fel. Ez Norvégia egyetlen őskori világörökségi helyszíne. Délután visszatérünk Finnországba. Útközben számtalan tó, végtelen erdőségek között haladunk, és megállunk a Kautokeino fatemplománál is. Késő délután érkezünk Rovaniemibe. Két éjszaka szállás az Arctic City szállodában.

augusztus 11. szerda
Szabadidő Rovaniemiben, vagy fakultatív kirándulás a Ranua Wildlife Parkba és egyedülálló találkozás farkasokkal. A világ legészakibb vadasparkjában találkozhatunk hiúzokkal, sarki rókákkal és részt veszünk a jegesmedve etetésen is. Majd ebéd után a finn vadonba indulunk, hogy egy különleges család életébe nyerhessünk bepillantást, akik évek óta önfenntartó életet élnek saját farkaskutyáikat nevelve. A farkas és a németjuhászkutya keresztezésével létrejött egyedülálló faj tulajdonságaiban teljesen a vadonélő felmenőikre hasonlítanak, így tökéletesen illeszkednek a civilizációtól elzárt életformához. A farm tulajdonosai mesélnek életükről, és lehetőségünk nyílik barátkozni ezekkel a fantasztikus állatokkal is. A program ára: 100 EUR/fő (helyben fizetendő).

augusztus 12. csütörtök
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk az igazi Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazási helsinki átszállással Budapestre (13:55-15:10, 16:45-18:05).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
 • Utazás Skandinávián belül különbusszal
 • Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programok esetén 10 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Finnair légitársaság lemondási feltételei szerint 45 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!