Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Két tenger festői országa - Albánia (Autóbusz)

Albánia, Körutazás Albániában, Körutazás Albániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Bizonyos utazások, repülősek, de nem tartalmazzák a repülőjegyet! Kérjük, olvassa el, mit tartalmazz az ár, és mit nem!
Leírás

Albánia

Info:

[b] 50 fős luxus kategóriájú autóbusszal

4-3*-os szállodák kétágyas szobáiban 

félpanzió

1. Albánia a drámai szépségű tájakkal, néprajzi sokféleséggel, rendkívül gazdag históriával - s megannyi egyedi, védett műemlék negyeddel.

2. Két tengerparti szállásról járjuk be a fővárost, az UNESCO világörökségi helyszíneket (Berat, Butrint) - sokat strandolva az Adria- és a Jón-tenger türkizkék, lágyan nyárvégi vizeiben.

 

2021-es dátum és ár tájékoztató jellegű! Várható véglegesítés: 2020. decemberben.

Leiras:

1. nap: A Novi Pazári Szandzsák históriája

Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin előtti parkolóból. Utazás az M5 autópályán Szegedig, majd a határ átlépése után Belgrád irányába az E75 pályán. Útközben vázlatos ismertető a XV. századi, al-dunai magyar határvédelmi rendszerről és a Nándorfehérvári diadalról (1456).  A Hogyan alakult ki a Novi Pazari Szandzsák?  kérdés áttekintése, szemelvényekkel ,,Európa beteg embere" az Oszmán - Birodalom XIX. századi eseményeiből. Vázlatos ismertető Novi Pazar (törökül Yeni Pazar, vagyis Új Bazár) néhai- és mai muszlim kultúrájáról, a muhajir menekültekről, s a mai török kapcsolatokról. Koraesti érkezés Novi Pazarba. Vacsora után Gróf Andrássy Gyula, a Berlin Kongresszus (1878) és a néhai osztrák-magyar Novi Pazar (1878 - 1908) idők fakultatív méltatása - egy-két pohár fehér bor mellett... Éj Novi Pazarban.

2. nap: Montenegrón át Durazzo (Durrës) partjaira

Reggeli után városnézés Novi Pazar kicsiny, megmaradt ,,török negyedében". Átlépés a néhai szandzsák (Yeni Pazar sanca?i) montenegrói vidékeire. Rövid szünetek a legszebb magashegységi panorámáknál, szemelvényekkel Crna Gora (Montenegro), a ,,Fekete-hegyek" országa múltjából és természeti szépségeiből. (A határátlépések időtartamától függően rövid városnézési lehetőség Shkodërben - magyarul Szkutariban. Figyelem! Ez a program csak a gyors szerb - montenegroi és montenegroi - albán határátkelések esetén valósítható meg.)  Rövid felkészítés a buszon Albánia festői tájairól, s az előttünk álló csodaszép látnivalókról. Néhány szó Durrës (Durazzo) az Adriai-tenger egyik legrégebbi kikötője múltjáról - jelenéről. Durazzo 449. óta érseki székhely. Alapítói görög gyarmatosítók voltak a Kr. e. VII. században. Epidamnosz néven az antik görög világ egyik legjelentősebb kikötője volt. Dyrrachium az ókori római időkben, a Konstantinápolyba vivő Via Egnatia út nyugati kezdőpontja. Több mint 400 éven át török uralom alatt állt - s 1913-tól 7 éven át ez volt Albánia fővárosa. Ma fejlett kikötő és nyaraló központ, ,,Brindisi és Bari másik partja." (Kétféle fiatal lakossággal: 1. aki már talált munkát Olaszországban; 2. aki most keresi...) Esti bejelentkezés hotelünkbe. Séta lehetőség az Adria partján. Éj Durrësben.

3. nap: Pihenő az Adrián

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Éj Durrësben.

4. nap: Pihenő az Adrián vagy Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Fakultatív kirándulás lehetőség a fővárosba, Tiranába, az idegenvezető és helyi albán házigazdánk vezetésével: Városnézés a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló nagyvárosban: Sheshi Szkanderbég főtér - Ethem bég mecset - Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd városnézésünk folytatása: Régészeti  Múzeum (kívülről) - Parlament - Nemzeti könyvtár és a néhai ,,Olasz negyed". A kirándulás során két korszak eseményeit ismerhetjük meg részletesebben - két meghatározó személy életén keresztül. 1.Szkander bég (1405-1468), a II. Murad szultánnal szembeforduló albán kormányzó élete és kora. 2.I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) élete és kora - az olasz befolyás akkori - és mai jegyei. Néhány szó Apponyi Géraldine királyné (1915-2002), "Magyarország Fehér Rózsája" életéről. Délutáni visszaérkezés a hotelbe. (Minimum létszám: 30 fő. Részvételi díj: 20 EUR/fő, belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba.) Éj Durrësben.

5. nap: Az UNESCO világörökségi Berat és a szépséges Albán-Riviéra

Reggeli után elutazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló ,,élő skanzen" az ország legszebb műemléképületeinek otthona. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset - Ólom mecset - Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szetháromság-templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Délutáni továbbutazás a Jón-tenger partvidékére, az Albán-Riviérára. Menet közben kísérlet a Riviéra, népszerű nevén csak Bregu különleges látnivalóinak felsorolására. Megérkezés Sarandë-be, ,,az Albán-Riviéra fővárosába" este. Éj Sarandëben.

6. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján. Fakultatív kirándulási lehetőség az UNESCO világörökségi Butrintba. A Kr.e. XII. században attikai és korinthoszi görög telepesek által város a Magna Graecia (Szicília) felé irányuló hajóforgalom egyik legfontosabb csomópontjává vált. A római időkben Buthrotum néven virágzó kikötőként élt tovább - majd Velencei Köztársaság iskiemelt stratégiai helyszínként kezelte. Az ásatási területen így egymás ,,hegyén-hátán" tekinthetőek meg az ókori görög, római, bizánci, velencei és oszmán kori műemlékek. Visszaérkezés a hotelbe a koraesti órákban. (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 20,-EUR/fő + csónak költség.) Éj Sarandëben.

7. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján. Fakultatív kirándulási lehetőség a Llogara-hágóhoz (1.027 m) az idegen-vezető részvételével: Az egész napos utazás tengerparti állomásai: 1. Porto Palermo szigetre épült velencei erődje; 2. Llogara Nemzeti Park fenyvesei; 3. Himarë strandja (kiépített); 4.Gjipe kanyon és Gjipe partszakasz (kiépítetlen). (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 18,-EUR/fő)  Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Éj Sarandëben.

8. nap: A kicsiny Észak-Macedón Köztársaság

Korai reggeli - majd hazautazásunk megkezdése a Himarë  - Vlorë - Ohrid - Szkopje útvonalon, 2-3 óránkénti rövid pihenőkkel, egy határátlépéssel. Utazás közben ismertető az Észak-Macedón Köztársaság természeti viszonyairól, az ősi falvak, ortodox kolostorok és a legjobb szőlők kicsiny államáról - illetve arról, hogy Görögország miért nem ismerte / ismeri el máig sem az országocska nevét. Miért nincs köze a mai államocskának az ókori Makedóniához, illetve Nagy Sándorhoz és a makedón uralkodókhoz? - a kérdés körbejárása... Esti érkezés Szkopjébe. Éj Szkopjében.

9. nap: Pannónia hazavár

Reggeli után fővárosnézés, helyi házigazdánk irányításával: Daud Pasa fürdője - Musztafa Pasa komplexum - Óratorony - Kőhíd - Terézanya emlékmű és Alexandrosz emlékműve. II. Philipposz és I. Jusztiniánusz császár szobra. Rövid szabadidő és vásárlás a Török bazárban, majd hazaindulás. Utazás autópályán rövid megállókkal. A magyarországi szakaszon utazás az M5 autópályán. Budapestre érkezés az éjszakai órákban.  

A programok és a szálloda változtatásának a jogát irodánk fenntartja! 

 

Programok:

Fakultatív kirándulások és belépők (min. 30 fő résztvevő esetén)

- Fakultatív kirándulás a fővárosba, Tiranába (belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba): kb. 20 EUR/fő

Fakultatív kirándulás az UNESCO világörökségi Butrintba: kb. 20 EUR/fő + csónak költség

Fakultatív kirándulás a Llogara-hágóhoz: kb. 18 EUR/fő 

  A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt magukkal.  

További információk:

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert 

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.


Az ár tartalmazza:
az utazást autóbusszala szállást 4-3*-os szállodák kétágyas szobáiban (Albániában 4*-os elhelyezéssel)a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)a megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a fakultatív kirándulások és belépők árait (min. 30 fő résztvevő esetén)kb. 58 EUR/főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár59 500 FtBelépők   (helyszínen fizetendő)kb. 23 EUR/főBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!