Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Isztria gyöngyszemei

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Isztria gyöngyszemei
 
2021. szeptember 23-26. (4 nap/3 éj)

Utazás: komfortos autóbusszal

Felszállási lehetőség: Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr útvonalon

Szállás: Vrsarban, közvetlen tengerparti, 4* üdülőszálló 2 ágyas, pótágyazható fürdőszobás szobáiban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és –vacsora)

Program:

1. nap: Budapest – Rijeka – Vrsar (kb. 630 km)
Indulás Budapestről kora reggel. Folyamatos utazás pihenőkkel. Utunk első állomása Rijeka (Fiume). Megismerkedünk az egykori magyar kikötőváros látnivalóival: Horvát Nemzeti Színház – kikötő – Korzó – Városháza – Óratorony – Szt. Vitus székesegyház – Mária Mennybemenetele-templom. Rövid szabadidő után Trsat városrészt vesszük célba. Megtekintjük a Szűzanya tiszteletére szentelt templomot, mely Horvátország egyik legismertebb zarándokhelye. Majd Trsat várából búcsúzunk Rijekától, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. Továbbutazunk szálláshelyünkre, az Isztriai-félszigeten fekvő Vrsarba. 

2. nap: Vrsar – Pula – Bale – Rovinj – Lim-fjord – Vrsar (kb. 160 km)
Reggeli után az Isztriai-félsziget gyöngyszemeit fedezzük fel. Először Pulába, Isztria fővárosába látogatunk. A gazdag történelmi múltú város számos –elsősorban a római korból származó – műemlékkel büszkélkedhet. Megcsodálhatjuk többek között a római Colosseum „testvérét”, az amfiteátrumot, a Kettős kaput, Sergius diadalívét és az Augustus-szentélyt. Ezután az Isztriai-félsziget egyik leghangulatosabb városát, Bale-t ismerhetjük meg. A római Castrum Vallisból egy elragadó kisváros maradt ránk, ahol a középkori vár falai több száz éves szokásokról, hagyományokról mesélnek. Sétánk során megcsodálhatjuk a gótikus-reneszánsz Soardo-Bembo kastélyt, a városházát, a plébániatemplomot és a harangtornyot. A délutánt Rovinjban, az Isztria legfestőibb városában töltjük. Félszigetre épült, sikátoros középkori óvárosa velencei stílusú házaival, hamisítatlan olaszos hangulatával mindenkit lenyűgöz. Felsétálunk a város jelképéhez, az óváros dombján álló Szent Eufémia-templomhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Adriára. Visszaúton a Lim-fjordnál tartunk egy pihenőt. Ez egy keskeny, 9 km mélyen a szárazföld belsejébe nyúló tengeröböl, melynek látványa megkoronázza napunkat. 

3. nap: Vrsar – Poreč –Vrsar (kb. 30 km)
Reggeli után a közeli Porečbe utazunk, mely az Isztria egyik leglátogatottabb üdülőhelye. Sétánk során megismerjük többek között a római időkből származó óvárosát, az UNESCO Világörökség részét képező Szent Eufrásziusz Bazilikát, a várostornyot, élvezhetjük a tengerparti promenádját, kikötői hangulatát. Szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre. A délutánt mindenki kedve szerint töltheti strandolással vagy Vrsar városának felfedezésével. 

4. nap: Vrsar – Opatija – Budapest (kb. 630 km)
Reggeli után a Kvarner-öböl északi csücskénél található Opatijába látogatunk. Az egykori Abbázia a Monarchia gyöngyszeme volt és ma is az Adria egyik legelőkelőbb városa. Opatija látnivalók sokaságával vár bennünket: fényűző, szecessziós palotákkal, hotelekkel – Slatina-strand – Lungomare sétány - a város jelképe a Lány a sirállyal – Szent Jakab apátság és parkja – a város első villája, a Villa Angiolina és parkja. Szabadidő után elindulunk hazafelé. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 87.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás autóbusszal, szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető


A részvételi díj nem tartalmazza: VOX készülék városnézéshez (1.800 Ft), utasbiztosítás (2.000 Ft), belépőjegyek (kb. 150 HRK), helyi idegenvezető (kb. 5 EUR/fő), egyágyas felár 20.000 Ft

A programot min. 35 fő jelentkezése esetén indítjuk. A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!