Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A kincses Felvidék

Szlovákia, Felvidék
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

A Kincses Felvidék - Szlovákia

2020. október 8-12.

Szállás: Családi panziókban

Étkezés: félpanziós ellátás

Utazás: autóbusszal

 

1. nap: Somoskő - Fülek-Rozsnyó

Somoskő várát látogatjuk, majd a bazalt sziklák mellett elhaladva a füleki várban teszünk látogatást. Rozsnyó pénzverdéjéből kerültek ki a réz garasok. Szállás és vacsora Szádalmáson.

2. nap: Betlér - Dobsinai barlang – Igló – Szepesváralja

Betlér, a magyar történelemben jelentős szerepet játszó Andrássy család fészke szépen berendezett bútorokkal, vadásztrófeákkal, és 30.000 kötetes könyvtárral maradt ránk. Dobsina: A csodálatos jégbarlang szépsége miatt felkerült a világörökség listájára. Iglo: a Szepesség egyik legnagyobb városa. Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű erődítményének, Szepes várának Szapolyai János magyar király szülőhelyének megtekintése. A várból gyönyörű panoráma tárul elénk a Magas Tátra havas csúcsaival.

3. nap: Lőcse- Késmárk – Szepesváralja

Lőcse: Jakab templom megtekintése, majd a régi városháza meglátogatása. Késmárkon megtekintjük II Rákóczi Ferenc nevelőapjának, a kuruc vezérnek, Felső-Magyarország és Erdély fejedelmének, Thököly Imrének a sírját. Elsétálunk Késmérk várához, mely a Rákóczi szabadságharcban is fontos szerepet játszott. Késmárkon megtekintjük a Thököly-várat (kívülről), és teszünk egy sétát a csodaszép cipszer városba. Megkoszorúzzuk Thököly Imre szarkofágját az evangélikus templomban látható a mauzóleumban, és meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részét képező cipszer fatemplomot is.

4. nap: Kassa- Rákóczi sírja

A Szent Erzsébet dómban megkoszorúzzuk a nagyságos fejedelem, II. Rákóczi Ferenc, édesanyja, a munkácsi hős Zrínyi Ilona és gróf Bercsényi Miklós generális szarkofágját, majd meglátogatjuk a Rodostói házat. A fő téri séta közben megcsodáljuk az Orbán-tornyot, a Lőcsei-házat, amely Kassa legrégebbi polgárháza, valamint a sok impozáns nemesi palotát.

Részvételi díj: 49.500 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza a 3 éjszaka szállást, félpanziós ellátással, az utazás és idegenvezetés költségét.

A részvételi díj NEM tartalmazza a belépőket, és a BBP. (450 Ft/fő/nap, 18 év alatt: 250Ft/fő)

 

 

Minimum létszám 40 fő.

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!