Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A Balkán alig ismert gyöngyszemei

Macedónia, Macedónia, Szkopje
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Leírás

Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió

Közlekedés: autóbusz

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Első megállónk Belgrádban lesz, ahol megtekintjük a város nevezetességeit. Nándorfehérvári várnál megemlékezünk az 1456-os diadalról, itt lesz egy kis szabadidő, ahol a főváros ,,Váci" utcáján lesz lehetőség korzózni. Továbbhaladva megtekintjük Európa legnagyobb pravoszláv templomát, a Szent Száva templomot, ami immár több mint 100 éve épül, de még mindig nincs teljesen kész, viszont az alagsorban elkészült a kápolna, ahol megfestették a mi Szent István királyunk freskóját is. Buszos városnézésen ismerkedünk Belgrád főbb épületeivel, parlament, nagykövetségek utcája, vasúti pályaudvar, Zoran Gyingyics, szerb miniszterelnök meggyilkolásának a helyszíne. Továbbutazás, majd vacsora és szállás.

2. nap:
Reggeli után indulás a szerbek szent hegye a Zlatibor hegység felé, ami hasonlatos az erdélyi Hargitánkhoz, ahol csodálatos természeti környezetben üdülhetnek a pihenni vágyók, télen pedig virágzik a sí turizmus. Itt megpihenünk egy panoráma kilátónál, majd irány Montenegrói határ. Határátlépés után gyönyörű tájakon haladunk keresztül: felmegyünk 1000 méter fölé, majd leereszkedünk a Moracsa folyó völgyébe, ahol gyönyörű sziklafalak mellett haladunk el, panoráma utazáson veszünk részt. A kanyon bejáratánál megállunk egy rövid pihenőre ahol megtekintjük a Moracsa kolostort. Podgorica érintésével érkezünk az Albán határra, a Szkadári tó mellett. Határátlépés után átvágunk Szkadár, vagy Shkodra településen és irány a szállás, Durresben. Vacsora az esti órákban.

3. nap:
Lehetőség egész napos strandolásra. Akik a kirándulást választják, azok reggeli után Albánia fővárosába, Tiranába utaznak. Megtekintjük a rohamosan fejlődő albán fővárost. Szkander bég téren kezdünk majd elhaladva a minisztériumi épületek mellett, bekukkantunk a bunker múzeumba, majd a sétálóutcán végighaladva megnézzük a sakkozók parkját, ahol folyamatosan helyi férfiak sakk, vagy kártyajátékokat játszanak egymással. Albán Tudományos Akadémia mellett elhaladva érkezünk az Albán Parlament épületéhez. Sétánk végén megtekintjük a Kalkuttai Szent Teréz katedrálist, majd szabadidő. Autóbusszal továbbhaladva Szkender bég sasfészkébe érkezünk, Kruja városába, ami a hegyoldalba épült, ahol szinte minden Szkender bégről szól. Megtekintjük a fellegvárat, ahol számtalan érdekesség van, többek között emléket állítanak Hunyadi Jánosnak is Szkeder Bég egykori szövetségesének. Szabadidőben lehetőségünk lesz végigsétálni és vásárolni a hangulatos bazárban. Vacsora a szállodában.

4. nap:
Reggeli után elhagyva durrës-i szállásunkat, Dél-Albánia felé indulunk. Rövidesen Berat-ba érünk. Aki megpillantja a hófehér, sokablakos házakat a hegyoldalban, azonnal megérti, miért került fel Berat az UNESCO világörökségi listájára. Nevezik ,,ezer ablakos" városnak is. Berat az Osumi folyó mellett fekszik. A régi városrész a folyó melletti meredek hegyekre épült. Fent, a Çekbeni hegy tetején épült a vár, itt van a keresztény városrész számtalan templommal, szűk utcákkal. Itt megtekintjük a Mária mennybemenetele székesegyházat. A székesegyház 1986 óta az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeum állandó tárlatának ad otthont. A hegyoldalon terül el a Mangalem, a muzulmán negyed, fehér házaival, számtalan ablakával. Innen kapta Berat állandó jelzőjét. Az Osumi partján van a középkori rész, mecsettel, medresszével (iskolával), hannal (zarándokszállással). Késő délután elérjük a fenséges Ohridi-tavat, mely területre a Balaton 2/3-a, de térfogatát tekintve annál 28-szor nagyobb. Ohrid városban a jellegzetes óvárosban sétálunk, felkeressük a Szent István korában épült csodálatos Szent Szófia bazilikát, majd az ohridi várat. Visszasétálva a kikötőbe hajóra szállunk és sétahajózást teszünk az átlagosan 150 m mély tavon. A félpanziót is igénylők macedón zenés, jellegzetesen helyi vacsorával zárják a napot.

5. nap:
Délelőtt elhagyjuk Ohridot, átkelünk a Dinári-Alpokon. Rövidesen feltűnnek Macedónia albán nemzetiségű vidékének minaretjei, majd keletre fordulva Macedónia fővárosába, Szkopjéba érünk. Városnéző sétára indulunk: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), az egyminaretes Aladzsa-dzsámi. A séta során érintjük Teréz anya szülőházát is. A városnézést követően szabadprogram és vacsora a félpanziót kérőknek. Este utazás a szálláshelyre Kumanovoba.

6. nap:
Kumanovot elhagyva rövidesen belépünk Szerbiába. Dél-Szerbia nagyvárosába, a kb. 200 ezer lakosú Nisbe megyünk. Látogatás a várban és a részben a keresztény lázadók kifőzött koponyáiból épített Koponya-toronynál. Rövid szabadprogram után hazaindulunk. Autópályán haladunk a Nagy-Morava folyó, majd a Duna mentén. Belgrádtól már az ismert úton közeledünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.


Az ár tartalmazza:

  • részvételi díj

Az ár nem tartalmazza:

  • útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, egyágyas felár, félpanziós felár
Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!