Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Olaszország, Róma és környéke, Róma
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2023-06-27-tól
2023-07-02-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
194900.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2023-08-08-tól
2023-08-13-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
181257.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2023-09-05-tól
2023-09-10-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
179308.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2023-09-12-tól
2023-09-17-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
179308.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2023-10-24-tól
2023-10-29-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 5 éj
Ár:
177359.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek!
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!
Leírás

Olaszországban 2022. június 1-én a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.


1. nap:

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a városba, majd séta a San Marco kerületben: Rakpart-Szent Márk tér és épületei-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén. 


2. nap:  

Reggeli után utazás Rómába. Városnézésünket a Szent Pál Bazilikánál kezdjük, mely egyike Róma négy nagy bazilikájának. A hagyomány szerint itt nyugszik Pál apostol. Innen indulunk informatív buszos városnézésünkre: Piramis - Circus Maximus - Colosseum - Lateráni Szent János Bazilika - Santa Maria Maggiore Bazilika - Termini pályaudvar - Repubblica tér -Via Veneto. Este a szállás elfoglalása Róma mellett.


3. nap:

Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Elsőként a kereszténység központjába, a Vatikánba megyünk. Itt a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát nézzük meg. Ezt követően a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg és elsétálunk az Angyalvárhoz. Délután a ,,barokk Róma" emlékei közt teszünk sétát: Trevi kút - Spanyol lépcső és tér - Pantheon - Piazza Navona. Este visszautazás a szálláshelyre.


4. nap:

Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél - Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo - Királyi Palota - Umberto Galéria - Piazza Plebiscito - San Carlo Operaház - Castel Nuovo - Castel dell'Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.


5. nap:

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával, a mai délelőttön az ,,ókori Róma" varázslatos világába repülünk vissza. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanumon és a császári fórumokon. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív - Capitolium domb - Viktor Emanuel emlékmű. Délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.


6. nap:

Reggeli után utazás Firenzébe (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Dante szülőháza - Dóm - Keresztelőkápolna - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár (kívülről) - Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban (várhatóan 2.00 óra körül).Utazás:
autóbusszal


Szállás:
1 éjszaka Velence környékén, 3 éjszaka Róma mellett, 1 éjszaka Firenze mellett 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
reggeli vagy félpanzió

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 5 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés, VOX készülék (idegenvezetéshez)

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap, programok költségei

Idegenforgalmi adó:kb. 2-6 Euro/fő/éj - kötelező
Fakultatív vacsora felár (5  vacsora):34.900 Ft/fő (itthon fizetendő)
Fakultatív program 
Nápoly - Pompei:30 Euro/fő + belépők
Várható költségek 
Róma, Colosseum és Forum Romanum:kb. 35 Euro/fő
Vatikáni program:kb. 45 Euro/fő
Pantheonkb. 3 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés:kb. 10 Euro/fő
Pompei:kb. 20 Euro/fő
Velence, hajójegy:kb. 15 Euro/fő
Firenze, városbelépő:kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!