Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szófia hercegnő mediterrán csoportos hajóút

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Mediterrán pezsgés, hangulatos városok várják egy igazi, tavaszindító kiránduláson, amely a Földközi-tenger nyugati medencéjének legszebb tájaira kalauzolja el. Hét éjszaka a tengeren, egy kisebb sziget méretével vetekedő, impozáns és modern óceánjáró fedélzetén. Ne maradjon le élete legemlékezetesebb utazásáról! A kikötői programok mellett az önfeledt szórakozásról az MSC flotta ékköve, az MSC Fantasia gondoskodik.

1. nap
A csoport első nap az esti órákban buszra száll és útnak indul a gyönyörű Észak-Itália felé.

2. nap
Beszállás! A csoport már a délelőtti órákban megérkezik Genovába, a check-in és a beszállást követően a választott kabinok elfoglalása következik. Az esti órákban a lenyűgöző MSC Fantasia felhúzza a horgonyt és az olasz csizma partjait követve délkeleti irányba fordul. A vacsorát már a fedélzeten költheti el!
Töltse az első órákat azzal, hogy alaposan feltérképezi a hajót, amely a következő hét nap során második otthonává válik. Az MSC Fantasian csupán egyetlen dolog lehetetlen: unatkozni! Tucatnyi étterem, bár és kávézó várja, mindegyik külön hangulattal és változatos kínálattal csábít. A tenger közepén sem kell lemondani a vizes örömökről: több medence, valamint a fedélzeti aquapark is fantasztikus lehetőségeket tartogat.
Az éjszakában ragyogó neonfények gyúlnak, a hajó pedig szinte új életre kel. A színház és a kaszinó, a hajnalig tartó tánc a diszkóban: ezekért tényleg megéri kihagyni néhány órányi alvást!

3. nap
Minden sarkon a történelmi korok köszönnek vissza, az egyedülálló olasz életérzést most Ön is felfedezheti egy félnapos fakultatív* kiránduláson Rómában! A kirándulók a lenyűgöző mediterrán tájakon kanyarogva körülbelül másfél óra alatt érik el az olasz főváros szívét, majd buszos felfedezőútra indulnak. A városnézés Róma ikonikus helyeit érinti: Circus Maximus, Colossem, Constantinus diadalíve és a Palatina is... Majd a buszról leszállva másfélórás sétán fedezheti fel a legszebb látványosságokat: a filmekből is jól ismert Trevi-kutat, a fantasztikus állapotban fennmaradt Panteont és a Piazza Navonát is megnézik a kirándulók. Rövid ebédszünetet követően a San Pietron álló Bernini oszlopokhoz látogatnak, melynek környékét egy órás szabadprogram keretében mindenki önállóan fedezheti fel. Lehetőség van a Bazilikát is meglátogatni, mielőtt a busszal a kikötőbe indulnak vissza.
Fontos megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát esetenként rövid értesítési határidővel bezárhatják, amelyre az MSC-nek nincs hatása (vatikáni programok). A Bazilika látogathatóságát a kirándulás során erősítik meg, de a bejáratnál hosszabb sorok lehetnek. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a program hosszabb sétát tartalmaz. Mozgáskorlátozott utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, a kerekesszéknek pedig összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Kérjük, hogy kerekesszékes utasaink keressék fel a fedélzeti ,,Shore Excursions' Desk" pultot a felszállást követően, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet meg tudja tenni.

4. nap
Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon, fedezze fel Palermo legszebb látványosságait, köztük a Quattro Cantit, a Piazza Politeamat és a Teatro Massimot! A csoport úticélja Monreale, egy hangulatos, ízig-vérig mediterrán olasz városka a Monte Caputo oldalában, Palermotól nyolc kilométernyire. Megérkezve szabadon fedezheti fel a szicíliai nagyhercegek egykori kedvelt települését. A kirándulás során a helyi katedrálist is felkeresik, ahol az Ó- és Újszövetség történetei által ihletett, aranyozott életképeket tekintheti meg. Majd Palermoban a csoport felkeresi az arab és normann hatások lenyűgöző ötvözetét tükröző katedrális épületét, amely egyben számos kora középkori király végső nyughelye is. A "Casa Professa" egy másik jelentős vallási helyszín, ahova a csoport ellátogat - ez egyben a város egyik legszebb barokk temploma is. A kirándulás a Mercato di San Lorenzonál ér véget, ahol a helyi kereskedők portékáiból válogatva tökéletesítheti alkudozási taktikáit, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: A Monreale-i székesegyház bejáratához néhány foknyi lépcsőt kell megmászni. Ünnepnapok és különleges rendezvények alkalmával a katedrális zárva tart, ilyen esetekben a csoport csupán kívülről tekinti meg az épületet. A kirándulás során egyenetlen talajon is kell járni, kerekesszékes utasaink nem vehetnek ezen részt. Mozgáskorlátozott utasaink kérjük mérlegeljék a részvételt a fentiek tükrében. A kirándulás végén az audiokommentárt kifogástalan állapotban kell visszaszolgáltatni. Bármely kárt, vagy a készülék elveszítését a vendégnek kell megtérítenie.

5. nap
Barangoljon a régmúlt emlékei között, fedezzen fel mesés tájakat és csodaszép templomokat ezen a fakultatív* kirándulásunkon! A csoport busszal olyan nevezetességek mellett halad el, mint az 1700-as években épült Bonariai Miasszonyunk Bazilika, vagy a Poetto Beach. De a végső úti cél még ezeknél is szebb: a Parco di Monte Urpinu. Ez a csodás park a város közepén az itt élők kedvelt szabadidős helye, ahonnan fényképre kívánkozó kilátás nyílik az óvárosi részre. Rövid pihenőt követően a csoport gyalogszerrel vág bele a környék felfedezésébe. A 17. században épült Porta Cristina a kiindulópont: a kirándulók a 12/14. században épült székesegyház mellett elhaladva az Elefánttoronyhoz érkeznek. A középkorban épült, hófehér torony az oldalán kapaszkodó elefánt szoborról kapta a nevét. A környező utcákat szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti, mielőtt a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni, ezért mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékkel közlekedő utasaink azon nem vehetnek részt.

6. nap
Isten hozta Spanyolország legszebb szigetén, a gyönyörű Mallorcán! A Földközi-tenger igazi ékszerdobozát fakultatív* kirándulásunkon is felfedezheti, olyan nevezetességeket keresve fel, mint a híres gótikus negyed és az ott található Bellver kastély. Készen áll az utazásra? A csoport első megállója a fantasztikus Barrio Gótico (gótikus negyed), ahol az 1200-as években épült székesegyházat is felkeresheti. Innen a spanyol hagyományok igazi centrumába, a 'Plaza de Toros'-hoz vezet az út. Ismerős név? Nem véletlenül: az arénában a mai napig rendeznek bikaviadalokat... Egy közeli üzemben pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert és lenyűgöző helyi mesterséggel ismerkedhet meg. Az üzemben készülnek a gyöngyutánzatok: a világszerte ismert és keresett különlegességeket csak szakértők tudják megkülönböztetni az igazgyöngyöktől.
Fontos megjegyzés: ünnepnapokon és különleges események alkalmával a katedrális zárva tart, ilyenkor a látogatás az épület külső megtekintésére korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljen. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és/vagy kerekesszékkel közlekedő utasaink nem vehetnek részt. A bikaviadalok helyszínét néhány lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, a Katedrálishoz a buszparkolóból kb. 100 lépcsőfokon át vezet az út.

7. nap
A római kor óta lakott Valencia mindenképpen megér egy látogatást! A Turia folyó két partján elterülő, pezsgő modern város le sem tagadhatná mediterrán gyökereit, a hangulatos kavalkádot Ön is felfedezheti fakultatív* kirándulásunkon! A túra egy buszos utazással kezdődik, ami a gyönyörű település számos nevezetessége mellett halad el a város hangulatos terei és utcácskái között. A központban a kirándulók elhagyják az autóbuszt és barangolásra indulnak a gótikus épületek árnyékában. Az Elhagyott Asszonyunk Bazilikára külön időt szentelnek: a gótikus, barokk és román stílusok lenyűgöző kavalkádjában épült templomnál számtalan remek fotólehetőség kínálkozik! De ezt követően sem érdemes nagyon eldugni a fényképezőgépeket: a Tudományok és Művészetek negyedénél, egy hatalmas múzeum és mozi mellett újabb irigylésre méltó képek készülhetnek - az épület futurisztikus megjelenése miatt világszerte ismert.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepségek alkalmával a Katedrálist a kirándulók egyénileg kereshetik föl, miután az idegenvezetőtől eligazítást kaptak. Bizonyos napokon a katedrális zárva tarthat, ilyenkor a látogatás csak külső megtekintésre korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz sem rámpát sem lifttel nem rendelkezik. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy beszállást követően keressék fel a fedélzeti 'Shore Excursions'Desk' pultot, hogy a szükséges előkészületeket a szervezők meg tudják ejteni.

8. nap
Egy nap - két elragadó francia város várja fakultatív* kirándulásunkon! Az egész napos program Marseille-be és az elbűvölő Aix en-Provence-ba kalauzol el. A tengerpartot követő Kennedy Corniche-on kanyarogva a kirándulók a buszról nézik meg a ,,Les Iles" szigeteket, miközben a város fölé tornyosuló szikla csúcsán álló Notre Dame de la Garde bazilika felé tartanak. A fényképezőgépet tartsa kézközelben: a neobizánci bazilika oldalából fantasztikus kilátás nyílik a tengerre és Marseille egészére is. Innen a Palais Longchamps-on keresztül a régi kikötőbe (Vieux Port) vezet az út, ahol némi szabadidőt tölthetnek el a tucatnyi kávézó, étterem egyikében. Ha pedig egy kis shoppingra van kiéhezve: a közeli Centre Bourse felkeresésére is lesz lehetőség.
Majd egy 40 perces buszos utazás vár a csoportra a gyönyörű provence-i tájakon. Aix-en-Provence a pezsgő egyetemi életéről, valamint a fantasztikus spa lehetőségekről ismert bájos település, ami utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából. A gyönyörű, évszázados fák által szegélyezett Cours Mirabeau sugárúton áthaladva a cél 17. században épült Mazarin negyed. A gyönyörű Quatre Dauphins (négy delfin) palotánál a delfinekkel díszített, híres szökőkutat, valamint a Szent Megváltó Katedrálist is megtekintik. A kirándulóknak ezt követően némi szabadidő áll rendelkezésükre, hogy az 5-17. század építészeti örökségét felfedezzék, majd visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni és lépcsőt is kell mászni, ezért kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni azon. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentieket mérlegeljék. Az ebéd árát (opcionális) a kirándulás nem tartalmazza. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Bizonyos városi események alkalmával a Notre Dame de la Garde nem látogatható - ebben az esetben a csoport a Marseille Székesegyházat keresi fel.

9. nap
Az MSC Fantasia a reggeli órákban kiköt az olasz partoknál. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy életre szóló élménnyekkel gazdagabban tér vissza a tavaszi kikapcsolódásból, és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét az irodánkkal utazók körében köszönthetjük majd Önt!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 


Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott vagy all inclusive italfogyasztással (hajótársaságtól függően)*, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor.

Részvételi díj nem tartalmazza

illetékeket és adókat, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka) , a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!