Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szentpétervár egyénileg WizzAirrel (Repülő)

Oroszország, Szentpétervár, Szentpétervár
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Egyéni
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2020-12-31-tól
2021-01-04-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 4 éj
Ár:
67000.00 Ft/fő, 2F, Reggeli, Egyéni
Ajánlatkérés
Bizonyos utazások, repülősek, de nem tartalmazzák a repülőjegyet! Kérjük, olvassa el, mit tartalmazz az ár, és mit nem!
Leírás

Szentpétervár

Info:

[r]Repülés menetrend szerinti WizzAir járattal

4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 3*+

svédasztalos reggeli

Szentpétervár a pompázatos északi ,,főváros minden szegletéből árad a kultúra. Az Utazót egy pillanat alatt rabul ejti, mindenkit elvarázsol palotáival, gazdag múzeumaival, romantikus csatornáival, a Néva parttal, széles sugárútjaival. Ha pedig a fehér éjszakák idején látogatunk oda, varázslatos, szinte misztikus pillanatokban lesz részünk. Kedves Utazó, ha Szentpétervárra készül, jobb, ha tudja, és jobb, ha fel is készül rá, ha mindent akar látni, nem marad egy lélegzetvételnyi ideje sem, mert annyi a múzeum, a program, annyi attrakció várja, hogy jószerivel reggeltől estig, sőt még éjszaka is mozgásban lesz. A város alapításának 300. évfordulójára teljes egészében megújult Szentpétervár, számos műemlékkel várja az ide látogatókat. 

Egyéni utazás, már 2 főtől, nem kell a csoporthoz igazodni!

Garantált indulás a Wizzair járataihoz igazodva, tetszőleges dátumokon

A program és a szállás változtatható, egyéni igények szerint testreszabható

Leiras:

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban (felszállás 06:35), érkezés Szentpétervárra 11:05-kor, majd transzfer a szállodába és szállás elfoglalása. A rendelkezésünkre álló szabadidőben érdemes felkeresni a város leghíresebb látnivalóit. A szállás központi elhelyezésű, így a legtöbb múzeum elérhető metróval, vagy akár gyalogosan is.

Irodánk fakultatív program keretein belül privát városnézést ajánl magyar nyelvű idegenvezetővel, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

2. nap: Szentpétervár - Ermitázs

Reggeli után érdemes egy sétát tenni a Palota téren, mely során megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba.

Fakultatív programként Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeum meglátogatását ajánljuk magyar nyelvű idegenvezetővel. Ermitázs a Néva partján található, nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk, amelyet irodánktól rendelheti meg. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, ,,fehér éjszakák" csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor ,,a nap sosem ér véget". A program része egy esti buszos városnézés is.

3. nap: Szentpétervár - Petrodvorec

A reggelit követően, hajókirándulást ajánlunk Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

Alternatív  programként, fakultatív kirándulást ajánlunk magyar nyelvű idegenvezetővel Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse - ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az ,,orosz Versailles" néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

4. nap: Szentpétervár - Puskin - Folklór est

A reggelit követően érdemes megtekinteni Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházait, a Szent Izsák Székesegyházat és a Vérző Megváltó Templomot. A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumként épült, és a féldrágakövek remekművet képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Alternatív programként fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban, jegyek beszerezhetőek irodánkban. 

5. nap: Szentpétervár - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából majd privát transzfer a repülőtérre (felszállás 11:40) és utazás Budapestre. Várható érkezés 12:20.


Autóbérlés:

Egyéni autóbérlésre van lehetőség a szállodában, így az egyes városok, mint pl. Puskin viszonylag gyorsan, könnyen megközelíthető, így a városlátogatás több látnivalóval bővíthető!

Ajánlott éttermek, a helyi konyha megismerésére:

  • Severyanin
  • Gogol
  • Troika

Képes izelítő éttermek ajánlataiból

[[galeria]]2393[[/galeria]]

 

Külön utakon szeretne járni barátaival, családjával és már megvan a társasága hozzá? 

Bármely utunkat megrendelhetik személyre szabottan tetszőleges időpontban is a zárt csoport saját igényei alapján, magyar vagy helyi idegenvezetővel. Keressen minket bizalommal!

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Szentpétervár 06:35 - 11:05
Repülési idő: 2:30
Haza út: Szentpétervár - Budapest 11:40 - 12:20
Repülési idő: 2:40

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Elektronikus vízum

A Szentpétervári e-vízumot irodánk intézi.

Mi az elektronikus vízum
- Az elektronikus vízumoztatás azt jelenti, hogy az útlevelet sem az irodánkba, sem pedig a konzulátusra nem kell elvinni, csak annak a másolata szükséges.

Milyen esetekben igényelhető elektronikus vízum
Magyar állampolgároknak Szentpétervárra történő utazáshoz csak elektronikus vízum szükséges:
- ha a határátlépés közvetlenül Szentpétervárra, vagy Leningrád megyébe, vagy Kalinyingrád megyébe történik

Mi szükséges az elektronikus vízumhoz
- Az útlevél jó minőségű másolata. Az útlevélnek az e-vízum iránti kérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legyen legalább kettő szabad oldal.
- Fél évnél nem régebbi, JPEG formátumú, digitálisan elkészített, színes igazolványkép, szembe nézetű, kizárólag fehér hátterű. Az arc a fotó 70-80%-át töltse ki. A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek. 
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További információt e-vízummal kapcsolatosan itt talál.

További információk 2:


Az ár tartalmazza:
Központi szállást kétágyas szobábanReggelitPrivát transzfertE-vízum ügyintézését

Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy illetékkel, személyenként 1 db max. 10 kgmax. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásztkb. 52 000 Ft/ fő (szabad helyek függvényében változhat)EGYÉB KÖLTSÉGEKFakultatív programokatUtasbiztosítás: irodánkban köthető Aegon basic:590 Ft/ fő/ napÚtlemondási biztosítás1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-visszakb. 22 900 Ft/ fő

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!