Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Mesés kastélyok Szlovákiában

Szlovákia, Körutazás Szlovákiában, Körutazás Szlovákiában
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2021-05-22-tól
2021-05-22-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
9900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-10-09-tól
2021-10-09-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
9900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés

Leírás
Budapest-Trencsén-Bajmóc 
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál. Egy tartalmas és élményekben gazdag utazás vár ránk Szlovákia festői tájain. Elutazás a Budapest-Vác-Sahy útvonalon. Utunk egyenesen Európa egyik legterjedelmesebb várához vezet. Trencsén városának legvonzóbb nevezetessége és a város gyöngyszeme a régmúltú trencséni vár (Trenčiansky hrad) mely a város szívében, a Várhegy mészkőszirtjén emelkedik a Vág völgye fölött. A feljegyzések szerint, már a XI. században is királyi vár és város volt. A hatalmas kiterjedésű erődítménybe az előváron keresztül juthatunk be. Itt találjuk a Mátyás-tornyot, az egykori laktanyák romjait, a nagyszerű kilátást nyújtó Ágyú-bástyát, és a várudvar sarkában van a legendák övezte híres, közel 80 méter mély kutat.  A vár több nemesi család birtokában is volt, mint pl. a Csákok, vagy az Illésházy család. Egy szerelmi monda is kötődik a várhoz, melynek történetével sétánk során mi is megismerkedünk. Várlátogatásunk után, következő úti célunk a Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb várkastélya az ősparkkal övezett romantikus stílusú bajmóci kastély. A kitűnő állapotban lévő, alig több mint százéves épület több nemzetközi filmforgatás helyszíne, szellem- és kísértetfesztiválnak ad otthont. Látogatás Szlovákia mesebeli szépségű várkastélyánál. Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélya, a "mesés" Bajmóci várkastély (Bojnický zámok) egy mészkő domb tetején áll. Bajmóc festői kisvárosának legfontosabb nevezetessége a számos film forgatási helyszínéül is szolgáló vár, melynek utolsó tulajdonosa a Pálffy család volt. A Loire folyó mellett álló kastélyok mintájára átépített vár garantáltan minden látogató szívét megdobogtatja. A pompás látványt nyújtó 365 ablakos várkastély romantikus benyomását a palota és kápolnarész, valamint a kecses tornyok is erősítik.  Részletes tárlatvezetéssel megtekintjük a vár gazdag díszítésű belső termeit. A Fellegvárból gyönyörködhetünk a vidékre nyíló fantasztikus kilátásban is, majd megtekintjük a vár alatti kriptát gróf Pálffy János impozáns síremlékével, valamint a Franciaparkon átsétálva a várudvar szintje alatt 26 méterrel található cseppkőbarlangot is. Esti érkezés Budapestre, a Déli pályaudvarhoz. 


A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj:  9.900 Ft/fő
 Sztornó biztosítás: 1.5% Biztosítás: 660,-Ft/fő

Felszállási lehetőségek: 
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 05:00
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06:00

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Trencsén vár: 8 EUR/fő (belépő+helyi idegenvezető költsége)
Bajmóc várkastély: 10 EUR/fő

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!