Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hajóval a Vaskapuhoz

Hajóutak, Folyami hajóutak, Folyami hajóutak
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Leírás
Időpont: 2023. május 13-17., augusztus 22-26.
Elhelyezés: szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal
Teljes részvételi díj 211 000 Ft/fő
Ebből részvételi díj: 185 000 Ft/fő
Ebből kikötői illeték: 26 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 5 275 Ft/fő-tól
Utasbiztosítás: 3 000 Ft/fő

 

Egyágyas felár: 22 400 Ft/fő
Félpanziós felár: 25 800 Ft
Rádióvevős fülhallgató:  2023-tól tartalmazza a részvételi díj
Belépők: kb. 5 EUR

 

Program:

1. nap: Áthajózás Magyarországon

Indulás reggel Budapestről (1653 fkm). Az egész napos hajózás során a következő látnivalókat érintjük: Csepel – Szabadkikötő, Százhalombatta, Ercsi – Eötvös-emlékmű, Tass – Csepel-sziget vége, Dunaföldvár – vár, Paks – város és erőmű, Sió-torkolat, Gemenci erdő, Baja – Sugovica, IV. Károly királyunk és Türr István emlékműve, Kádár-sziget, Dunaszekcső – löszfal. Kikötés Mohácson (1447 fkm) este 7 óra körül között. Vízparti szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap: Alföld peremén, keletnek fordulva

Indulás reggel Mohács városból Mohács határra. Határvizsgálat után rövidesen elhagyjuk az országot. Második napi hajóutunkon a következő látványosságokat, érdekességeket érintjük: Ferenc-csatorna – bácskai csatornarendszer, Kopácsi-rét, Dráva-torkolat, Erdőd – vár és az egykori Budapest-Adria komp, Vukovár – a délszláv háború emlékezete, Fruska Gora hegység, Újlak – az Újlakiak fészke, Kapisztrán Szent János sírja, Pétervárad. Este 7-8 óra között kikötünk Újvidéken (1255 fkm). Szerb beléptető határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába, szállásunk elfoglalása.

3. nap: A növekvő Dunán

Reggeli után autóbusszal felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot. Késő délelőtt indulunk Újvidékről hajóval. Napunk látnivalói a Dunáról: Titeli-löszfal, a Tisza-torkolata, Zimony – millenniumi torony, a Nagy-Hadisziget. Elérve a Szávát, behajózunk a nagy folyóba, kikötünk a szerb fővárosban, Belgrádban (1170 fkm). Transzferbusszal utazunk a nándorfehérvári várhoz. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: A Zuhatag

Reggeli után hajóra szállunk Belgrádban. Fontosabb látnivalók a Dunáról: Pancsova – a Temes torkolata a világítótornyokkal, a Sumadija-hegység nyúlványai, Szendrő vára, Ráma – a több kilométer szélesre szétterülő Duna, Ráma vára, Ópalánka – a Duna-Tisza-Duna csatorna torkolata, Báziás – Néra-torok, Ezüst-sziget, Babakay-szikla, Galambóc vára. A hegyek közé behajózva elérjük a Duna egykori zuhatagi szakaszát: Baross-tábla, Stenka, Kozla-Dojke, Izlas-Tachtalia, Jeliseva, Svinica zuhatagok és a Grében-hegyfok. Útközben előadás a zuhatagi hajózásról és a Zuhatag szabályozásáról. Érkezés Donji Milanovacra (991 fkm) az esti órákban. Autóbusszal utazás a Liskovac-hegységben lévő szállásunkra.

5. nap: Kazán, Vaskapu, Bánság

Reggel a szerb kiléptető határvizsgálat után elhajózunk Donji Milanovacról. Hajózás a Jucz-szorosban, majd a Nagy- és Kis-Kazánban. Széchenyi Emléktábla, jelzőállomások, Veterani-barlang, Decebal szobra, Traianus-tábla, Emlékezés Széchenyi tábla kapcsán a „legnagyobb magyarra”. Bepillantunk a Zuhatag utolsó szorosába, a Sipibe, majd Ada-Kaleh szigete felett megfordulva hajós utunk 700 folyamkilométer megtétele után Orsován (954 fkm) véget ér. Román beléptető határvizsgálat után autóbuszra szállva a Krassó-Szörényi-érchegységben kanyargó varázslatos utakon elérjük Észak-Bánságot, majd a késő esti órákban Budapestet.


A részvételi díj tartalmazza: Szállás, reggeli, utazás hajóval és autóbusszal és idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: Kikötői illeték, útlemondási biztosítás, utasbiztosítás és belépők.

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!