Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bled és Vintgar szurdok

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
BLED ÉS A VINTGAR-SZURDOK

2020. augusztus 30. vasárnap

Program: Indulás Kaposvárról reggel 04:30 órakor. Séta a Vintgar-szurdokban - gyaloglásra alkalmas cipő ajánlott! A Júliai-Alpok lábánál fekvő Bled látnivalóinak megtekintése (várkastély, tó, sziget középkori kegytemplommal) Érkezés Kaposvárra a késő esti órákban. 

Részvételi díj: 11.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás és a csoportkísérő költségét. 

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat
(kb. 30 Euro/felnőtt, kb. 25 Euro/gyermek) és az utasbiztosítást 460 Ft/fő, 18 év alatt 250 Ft/fő (Európai Utazási Biztosító Zrt. Csoportos Nívó termék, www.eub.hu).  
 
Minimális indulási létszám 35 fő. A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
Turizmus: Bled legnagyobb turisztikai attrakciója a gleccservájta Bledi-tó. Felette egy szirten pedig az emblematikus Bledi vár látható. Bledi látkép A 19. század második felében Arnold Rikli (1823–1906) svájci üzletember jelentősen hozzájárult a város turisztikai fejlődéséhez. Az enyhe éghajlat miatt Bledet már számos arisztokrata látogatta akkoriban a világ minden tájáról. Ma fontos kongresszusi és sportközpont (golf, horgászat, lovaglás), valamint hegyi túrák kiindulópontja, melyek egy része a közeli Triglavi Nemzeti Parkba vezet a Vintgar-szurdok felé. A tó közepén egy kis szigeten áll a Nagyboldogasszony-templom. A szigetről gyakran hallani harangzengést, mivel az a hiedelem, hogy aki háromszor megrántja a harang kötelét, annak nagy szerencséje lesz. A szigeten már az őskorból való nyomokat is találtak. A templom előtt itt állt ®iva, a szláv szerelem- és termékenységistennő szentélye. A szigetre csónakkal, vagy a helyi, Pletna nevű bárkával lehet eljutni.
 
Érdekességek: Bled Szlovénia-szerte ismert a vaníliakrémes krémeséről (kremna rezina vagy kremšnita – a név eredete a német Cremeschnitte, azaz „krémes szelet” szóra vezethető vissza). A sziget templomához 99 lépcső vezet. Esküvőkkor a hagyomány szerint a vőlegény által vezetett menyasszonynak ez úton csendben kell vonulnia. Itt írták alá 1938-ban a bledi egyezményt és 1954-ben a Balkán-paktum politikai együttműködésről szóló részét. 2002-ben itt volt a 35. Sakkolimpia.
 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!