Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Harry Potter - Varázstúra 2024

Nagy-Britannia, London, London
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Ifjúsági program / Osztálykirándulás, Sportos kirándulások, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-07-16-tól
2024-07-19-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
384500.00 Ft/fő - Garantált Indulás
Ajánlatkérés
Leírás

Harry Potter hétvége Londonban.
Miért London? 

A film és a könyv londoni helyszínei között szerepelt többek között aTemze folyó, azokhoz a jelenetekhez, mikor a Főnix Rendje a Grimmauld tér 12-be, illetve Dumbledore Serege a Mágiaügyi Minisztériumba repül a kis csapat. Ezekben a jelenetsorokban feltűnik a London Eye, a Canary Wharf, a Big Ben, a Buckingham Palace és a HMS Belfast hajó is.
A 9 és háromnegyedik vágányon zajló cselekmény a King’s Cross pályaudvaron került felvételre. Egy a Scotland Yard közelében lévő telefonfülkét használtak ahhoz, mikor Harry és Mr. Weasley belépnek a Minisztériumba, míg a stáb lezáratta a Westminster metróállomást 2006. október 22-én, hogy leforgathassák, mikor Arthur Weasley csatlakozik Harryhez a mágiaügyi minisztériumi perében. Ide invitáljuk varázsló tanoncokat.

Aki nem rajongó, és mégis kísérőként eljönne programunkra nem fog csalódni. Klasszikus városnéző programjainkat dolgoztuk át, így neki is érdekes lesz a városnézés. 
Már az hatodik alkalommal induló tematikus túránk, mely egyedülálló a piacon. 

Utazás: Közvetlen járattal Bp.- London - Bp. útvonalon. A helyi transzferek és Harry Potter kirándulások komfortos autóbusszal. A gyalogos városnézés alatt metróval. Ehhez a programhoz a tömegközlekedési jegy itthoni megvételét mindenképpen ajánljuk.
Elhelyezés: Londonban BELVÁROSI 3*- os , metró közeli hotelben, fürdő, WC, TV-s, szobákban, vacsora lehetőséggel. 
Ellátás: 3 reggeli.
Részvételi díj tartalmazza: Repülőjegy, szállás, reggeli, transzfer, idegenvezetés, Harry Potter stúdió belépőjegy és retúr transzfer a parkba.
Az utazás során végig magyar nyelvű idegenvezetőt biztosítunk.

Már az kilencedik alkalommal induló tematikus túránk, ami az első volt Magyarországon.

 

2024. évi időpont:

Várható menetrend:
2024. 07. 16. Budapest 07:00 indulás - London 08:35 érkezés 
2024. 07. 19. London 20:30 indulás - Budapest 23:55 érkezés

GARANTÁLT INDULÁS

2024.07.16-19.

Részvételi díj: 
Felnőtt : 384.500.- Ft
(Alapár: 349.500 Ft/fő + reptéri illeték: 35.000 Ft/fő)
Gyerek: 379.500.- Ft
(Alapár: 344.500 Ft/fő + reptéri illeték: 35.000 Ft/fő)
A részvételi díj tartalmazza a repülőtéri illetéket is. 

1 fő férfi utas társításra vár

Minden gyermek a meghirdetett áron utazhat, függetlenül a vele együtt utazó felnőttek számától. Ha szeretné az utazás meghosszabbítható, érdeklődjön kollégánknál. 


PROGRAM: 
1. nap: HOPPONÁLUNK

Elutazás Londonba a reggeli órákban. Busztranszfer a szállodába. Ugyan nem a Kóbor Grimbusz várja csoportunkat, de a városba menet szembesülünk azzal a furcsa érzéssel, melyet Harry is átélhetett. Szembe megyünk a forgalommal és a mi sofőrünk sem okoz semmilyen balesetet. Csomagok elhelyezése után közös vezetett metrós/ gyalogos városnézésre invitálunk mindenkit. Az egész napos gyalogos városnézésünk alatt idegenvezetőnk segítségével megismerkedünk London legfontosabb látnivalóival, de nem maradunk le Harry Potter könyvhöz kapcsolódó látnivalókról:  
Westminster híd, ahol a Kóbor Grimbusz alakot váltottMágiaügyi Minisztérium bejárata, itt dolgozik Weasley-apuka is, valamint a fő összecsapás Valdemort megjelenésekor is az épületben történt. 
A film utolsó részét is a városban a Trafalgár téri rendezvénnyel nyitották. De fokozzuk, van olyan bolt a városban ahol az összes filmben látott édesség megvásárolható, de a Gringotts bank által kibocsájtott pénzt is találunk tikos helyen. Gringotts Bank fogadótermét is egy londoni épületben forgatták. Áthaladunk a híres Millennium Hídon is, melyet A Félvér Herceg részében három ámokfutó halálfaló szétzúzza. Az Abszol-úton mindenki szívesen időzik a varázspálcákat, denevér famulusokat, meg persze egyéb mágikus kelléket áruló bazársoron, megmutatjuk a boszorkánybolt Londonban található forgatási helyszíneit is. Megnézzük ezt is. Varázsnapunk végén, vacsorázási lehetőség egy helyi pubban.

 

2. nap: Harry Potter Stúdió
A 2012 tavaszán nyílt HARRY POTTER stúdió meglátogatása. Buszos transzfer a stúdióhoz. A stúdióban magyar nyelvű idegenvezetés nem lehetséges, de utasaink audio guide-t kapnak, melyen rengeteg érdekes információt meghallgathatnak, sajnos ez nincs magyarul. Minden egyes dolgozó Harry Potter szakértő, s nagyon tájékozottak a könyvről és a filmről egyaránt. Az egyedülálló gyalogos túra bemutatja a film helyszíneit, szereplőit, jelmezeit és kellékeit. Megtudható néhány szigorúan őrzött titok is, mint a speciális effektusok, vagy animációs technikák, melyek a filmet rendkívül népszerűvé tették az egész világon. Fedezze fel újra az emlékezetes helyszíneket is, Mrs Weasley önhorgoló tűit is. Dumbledore dolgozószobáját is megcsodálhattuk, ami mellett a nagy bim-bam óra foglalt helyett. Pluszban mozgó lépcsők sem hiányoztattak, illetve pár iskolai terem vagy Miss Pink Varangy ruháskollekciója sem maradhatott ki a sorból. A falakat a festmények díszítik, némely szoba amiket csak is a filmekre terveztek és használtak, beleértve a Griffendél klubhelyiséget, a fiú kollégiumot, Hagrid kunyhóját, bájitaltan professzor tantermét és Umbridge irodáját a Mágiaügyi Minisztériumban. A stúdióban körülbelül 3 - 4 órás túrát tehetnek. Miután meglátogatták a stúdiót busszal megyünk vissza a városba. némi szabadidő után Este választható vacsorázási lehetőség egy helyi pubban.

  

3. nap: rOXFORD
Aki fakultativ programunkra eljön, ma sem marad Harry Potter könyvhöz kapcsolódó látnivalókról. Londontól kb 100 km-re található leghíresebb egyetemi város Oxford. Az ódon hangulatú kollégiumok és híres műemlékek gyűjtőhelye. Hogy ennek mi köze a filmhez? Azon kívül hogy neve csak két betűvel tér el Roxfort-tól? Oxford egy modern kori látványosság. Aki nagy híve J.K Rowlingnak, kötelező látnivaló ez a város, hiszen a világhíres Harry Potter regény is ide köthető. A könyv nyomát követve, kereshetünk fel épületeket, amik hasonlítanak a filmben szereplőkre, hiszen itt is voltak forgatások. Oxford egekig emelkedő gótikus építészete ihlette a híres Roxfort kastélyt. Oxford valamennyi kollégiuma közül a legnagyobb és egyben a legnépszerűbb is Christ Church*, melynek különlegessége, hogy egyszerre tölti be egy egyetemi kápolna és egy katedrális funkcióját. Az épület magasztosságán kívül az is rengeteg turistát csábít ide, hogy a Harry Potter filmek számtalan jelenetét is itt forgatták.Christ Church az igazi Roxfort, pontosabban annak étkezője és lépcsőházai, melyek sokszor szerepeltek az egyes epizódokban, valamint a mozgó lépcsősor ötlete is innen származik. A lépcsősor a legtöbbet a Tűz serlege részben láthat a bál jeleneteiben, valamint az utolsó részben is nagy szerepet kap. Este választható vacsorázási lehetőség egy helyi pubban.

Oxford

4.nap: CAPITULATUS
Reggeli után elsétálunk a St. Pancras állomáshoz, ahol Harryék kiszálltak a Weasley család elvarázsolt autójából. Innen csak pár lépés a King's Cross pályaudvar, ahol megnézzük a 9 és 3/4. vágányt ahonnan minden film elején indult a Roxfort expressz. Ez az állomás a Nagy Északi-Vasúthálózat számára épült 1851-ben, és innen gördült ki a gőzös, amellyel Harryék a Varázslóképző iskolába mentek. A vonat Hogsmeade állomásra futott be, ahol Harry és társai kiszálltak. Az állomás Yorkshire Moorsban, a pár száz lakosú Goathland falucskában található, és semmit sem változott az 1865. július 1-i megnyitása óta. És ha van türelmünk fényképezkedhetünk a falba épített bevásárló kosárral is.Minden ajándékot megvett? Ha nem a Harry Potter Shop Platfoarm 9 ¾-ban még bepótolhatja, ami szintén itt található. A varázsvilágban az idő is gyorsabban telik. Program végeztével visszamegyünk a hotelbe, ahol már vár minket a „Kóbor Grimbusz” az útfélen rekedt boszorkányok és varázslók segélyjárata, mely kirepít minket a repülőtérre.

 

Ha osztályoznád programunkat az alábbiakat használd: 
Osztályzatok: K="Kiváló" / V="Várakozáson felüli" / E="Elfogadható" / H="Hitvány" / B="Borzalmas" / T="Troll"


Fakultatív Program lehetőség: 
Tömegközlekedési jegy Oyster 20 GBP feltöltéssel: 14.620.- Ft/ felnőtt
3 alkalommal Pub vacsora: 42.700.- Ft.
OXFORD kirándulás busszal *: 22.900 Ft.  
* Christ Church belépőjegy előre fizetendő: 8.900 Ft

A választható fakultatív programok vagy egyéni belépőjegyek eldönthető az indulás előtti 2 hétig.

1 ágyas felár: 96.400.- Ft.
Társítás kérhető, melyet a jelentkezéssel egy időben kérünk jelezni. Ezen esetben 2 vagy 3 ágyas elhelyezés lehetséges. Amennyiben nem találunk társítható utast, úgy az 1 ágyas felár fizetendő indulás előtt 1 héttel.

VÁRHATÓ HOTEL:   Royal National Hotel 3*
Kategória: Közép kategóroiás modern Hotel
Ellátás: continentális reggelit tartalmaz helyben angol reggeli felár ellenében kérhető.
London belvárosában a minőségi szolgáltatás és a barátságos vendéglátás ideális szálláshelyszíne, mind az üzleti utazók és nyaralók részére. A vendégek akár gyalog is ellátogathatnak a londoni látnivalókhoz mint a népszerű, a British Museum, London Színház, Courtauld Galéria és Charles Dickens Múzeum, Soho vagy a Covent Garden. A közelben található fitneszklubok medencével (engedményes árak a vendégeknek), és egy tekepálya. Van egy ATM, pénzváltó, üzletek az előcsarnokban, valamint kiterjedt bankett-és konferenciatermek.
Előcsarnok: A szállodában két lobbi található, az egyik ügynökségeken keresztül foglalta vendégeknek, a másik a magán uton tett foglalásokra. Mindkettő nagy és világos, és díszített modern stílusban. A szálloda rendelkezik még egy "váróteremmel". Wifi a központi részeken.
Külső: Royal National Hotela Bedford Wayen, egy rövid sétára a London Canal Museum, és könnyen megközelíthető a többi idegenforgalmi helyek, például Fotósok Galéria és a Royal Opera House. 
Szoba: Televízió , Műholdas televízió , Közvetlenül hívható vezetékes telefon, Hálózati feszültség 240v, hálózati átalakító szükséges. 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ PDF dokumentumban


 

TÁJÉKOZTATÓ: 

Min. létszám: 20 fő, fakultatív program esetén: 15 fő, programokra jelentkezni indulás előtt legkésőbb két héttel itthon kell. Belépőket nem tartalmazza az ár.
Külön fizetendő: Biztosítás (erősen ajánlott): BBP+ stornó: 2.600.- , amire 70 év felett 7 800 Ft/fő fizetendő

Részvételi díj tartalmazza: Repülőjegy, repülőtéri illeték, szállás, reggeli, transzferek a hotelbe, idegenvezetés, Harry Potter stúdió belépőjegy és hotelből retúr transzfer a stúdióhoz.

Utazás:  Bp.-London -Bp. közvetlen útvonalon repülővel. Fapados repülőjárattal, fedélzeti ellátás nincs. Helyben komfortos buszokkal.

Poggyász - Csomagok:
A részvételi díj utasaink részére a repülőjegy mellé egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű kis kézipoggyászt tartalmaz, ami felvihető az utastérbe.  Felár ellenében további nagy méretű kézipoggyász 55 cm x 40 cm x 20 cm méretben ( max. 10 kg ), feladható poggyász 20 kg., vagy elsőbbségi beszállás foglalható. Az aktuális árakról érdeklődjön kollégáinktól.

Ülésrend:
A repülőgép fedélzetén a végső ülés helyeket a légitársaság osztja ki utasai részére. Erre irodánknak befolyása nincsen. Előfordulhat, hogy az együtt szándékozni utazók külön – külön helyet kapnak , a gép különböző részén. Amennyiben mindenképpen egymás mellett szeretnének utazni, azt jelezzék irodánk felé. A fix helyjegyek egyéni kérésre foglalhatóak felár ellenében, a járat telítettségének függvényében.

A választható fakultatív programok vagy egyéni belépőjegyek eldönthető az indulás előtti 2 hétig.

Stornó biztosítás:  
 Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.

Úti okmány: 
 Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! Angliába utazás 2021 október 1. után ÚTLEVÉLLEL lehetséges. A személyigazolványt érvényes úti okmányként nem fogadják el. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmányként. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.

 

 
Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Egész napos kirándulás busszal - rOxford

3. nap egésznapos kirándulás Oxford városába.

1 napos 25900
Oxford - Christ Collage belépő
9900
Vacsora

3 alkalommal Pub vacsora, mind a két alkalommal más helyen.

42700
Visitor Oyster közlekedési kártya 20 GBP feltöltéssel
4 nap 14640

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!