Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Dél-Korea és Japán - csoportos nagykörút

Dél Korea, Körutazás Dél-Koreában, Körutazás Dél-Koreában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-09-30-tól
2024-10-15-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 13 éj
Ár:
1890000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés

Leírás
Ismerje meg e két csodálatos ország: Dél-Korea és Japán legszebb látnivalóit kéthetes körutazásunk során 
Szeretne két legyet ütni egy csapással? Szeptember végén induló, kicsit több, mint kéthetes körutazásunk alkalmával egyszerre ismerheti meg a Távol-Kelet két gyöngyszemének, Dél-Koreának és Japánnak a legnépszerűbb látnivalóit. Bár első ránézésre e két ország hasonlónak tűnhet, biztosíthatjuk, ha velünk tart, az utazás végére kirajzolódnak majd a legkisebb különbségek is, és az itt szerzett élmények hatására mindkét világba visszavágyik majd!

Tervezett időpont: 2024. szept. 30. - okt. 15.
Időtartam: 16 nap / 13 éjszaka

 
Program:
 

1. nap   Budapest - Szöul  
Elutazás Budapestről a délutáni órákban az Emirates légitársaság járataival, dubai átszállással Szöulba, magyar nyelvű csoportkísérő társaságában.

 2. nap   Szöul  
A késő délutáni órákban érkezünk meg Szöul Incshon repülőterére, ahonnan busszal jutunk be a városba. Elfoglaljuk a belvárosban található szállodai szobánkat.

Szállás Szöulban.

 3. nap   Szöul  
A szállodában elfogyasztott reggelit követően buszos városnézésre indulunk Szöulban. Először Szöul öt palotája közül a legnagyobbat, a Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, melynek nevének jelentése „A mennyek által megáldott”. Itt megnézzük a királyi őrségváltást, majd meglátogatjuk a Nemzeti Múzeumot, ahol megismerkedünk ennek a csodálatos országnak a történelmével, ezután pedig egy sétára indulunk a Bukchon Hanok városrész hagyományos épületi között. A program végén pedig a város közepén magasodó N Seoul Tower kilátójából csodáljuk meg az elénk táruló lélegzetelállító panorámát.

Szállás Szöulban.

 4. nap   DMZ  
Reggeli után egész napos buszos kirándulásra indulunk az Észak-Koreai határ mentén húzódó, katonailag rendkívül szigorúan ellenőrzött Demilitarizált Övezetbe (DMZ), ahol a koreai háborúval foglakozó emlékhelyeket látogatunk meg.

Utunk során megnézzük az Imjingak Parkot és a Szabadság hídját, majd ellátogatunk Oduszan kilátójába, ahonnan Észak-Koreába is át lehet látni. Elfogyasztunk egy közös ebédet egy helyi étteremben, majd megnézzük a több, mint 1,5 km hosszú, „Hármas számú alagutat”, melyet az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába. A program végeztével busszal jutunk vissza Szöulba.

Szállás Szöulban.

 5. nap   Szöul - Szuvon - Szöul    
Reggeli után busszal utazunk Szuvonba, ahol először a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig fennmaradt falain sétálunk egyet. Az erőd része a Haenggung palota is, mely szintén világörökségi helyszín, és a háborús időkben a királyi család rendszeres tartózkodási helye volt. Innen Dél-Korea legnagyobb skanzenjébe, a Minsok Village-be látogatunk. Az „élő múzeumban” korhű épületek közt sétálgatunk, melynek során betekintést nyerünk az elmúlt évszázadok Koreájának életébe is. Ezt követően busszal megyünk tovább a Gangnam városrészbe, ahol a Bongeunsa buddhista templomot nézzük meg. Este pedig kipróbálunk egy híres koreai BBQ vacsorát. 

Szállás Szöulban.

 6. nap   Szöul - Gyeongju - Busan  
A reggelit követően metróval utazunk a szöuli pályaudvarra, majd Korea szuperexpresszével, a KTX-el száguldunk tovább Gyeongju városa felé.

Az egykori Silla királyság fővárosában elsőként a 600-as évek óta álló Cheomseongdae csillagvizsgálót nézzük meg, mely a legrégebb óta fennmaradt ilyen épület Ázsiában. Ezután sétálunk egyet az azt övező parkban, ahol a részben felújított Donggung Palota romjai és a mellette elterülő Wolji-tó is található. Ezt követően útba ejtjük a koreai buddhista művészet egyik mesterműveként számontartott Bulguksa templomot, és a közeli Seokguram barlangban található híres Buddha szobrot, ahonnan végül privát busszal utazunk tovább következő úticélunkhoz, Busan városába.

Szállás Busanban.

 7. nap   Busan  
A szállodában elfogyasztott reggeli után egész napos városnézésre indulunk Busanban. 

Először privát busszal utazunk a várostól északra fekvő, közvetlenül a tengerparti sziklákra épült Haedong Yongungsa templomot látogatjuk meg, majd az ország legfelkapottabb tengerpartján, a sztárok által is gyakran látogatott Haeundae Beach-en és környékén töltjük a délelőtt hátralévő részét. Itt található az elsősorban városi parkként funkcionáló Dongbaekseom félsziget is, melyet a rajta virágzó kaméliákról neveztek el. Délután az évente megrendezett Busan-i Nemzetközi Filmfesztiválokról elnevezett BIFF térre látogatunk el, majd innen a közeli Jalgachi halpiac és a Gukje hagyományos piac végeláthatatlan sorait járjuk be, mely Busan egyik legrégebbi piaca. 

Szállás Busanban.

 8. nap   Busan - Fukuoka  
A reggelit követően délelőtt privát busszal indulunk útnak és elsőnek meglátogatjuk az 1913-ban mesterségesen kialakított, népszerű busani tengerpartot a Songdo-t, majd következő állomásunk a domboldalon sorakozó színes épületeivel elbűvölő látványt nyújtó Gamcheon kultúrfalu lesz. Innen délután a busani kompkikötőbe megyünk, ahol búcsút intünk Dél-Koreának és komppal utazunk át a szomszédos Japánba, Fukuoka városába. A körülbelül 3 órás hajóút után érkezés a kora esti órákban. 

Szállás Fukuokában. 

 9. nap  Fukuoka - Hirosima - Oszaka   
Reggeli után rögtön alkalmunk nyílik kipróbálni a híres japán szuperexpresszt, a sinkanszent, mellyel először Hirosimába érkezünk meg, a városba, melynek nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézésünk során először ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Meglátogatjuk a Béke Emlékparkot, a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hirosima Dómot, valamint a tragédiáról készül felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét, a Béke Emlékmúzeumban. 

Ezt követően délután komppal megyünk át a közeli Miyajima szigetére, melyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek és az ország károm legszebb helyeinek egyikeként tartanak számon. Itt található Japán egyik talán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély úszó torii kapuja. 

Ezt követően visszatérünk a Hirosimai vasútállomásra és sinkanszennel utazunk tovább az ország egyik legfontosabb városába, Oszakába. A késő esti érkezés után elfoglaljuk szállodai szobáinkat.   

Szállás Oszakában. 

 10. nap   Oszaka - Kiotó - Oszaka  
A reggeli után busszal indulunk Oszakából a japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére.

Érkezés után elsőnek a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számontartott Aranytemplomhoz megyünk, majd a csodálatos kőkertjéről híres Ryoan-ji templomba látogatunk el. Végezetül városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával zárjuk.

Szállás Oszakában.

 11. nap   Oszaka - Nara - Uji - Oszaka  
Reggeli után ismét busszal indulunk a környékbeli nevezetességek felfedezésére.

Először utunkat Japán első igazi fővárosa, Nara felé vesszük, ahol első állomásunk a Kasuga Taisha szentély lesz, ahonnan a Nara Parkon keresztül jutunk tovább a Todai-ji templomhoz, melynek hatalmas Buddha-szobra a város egyik fontos jelképe. Sétánk közben lehetőségünk nyílik akár közelebbi ismeretséget is kötni a parkban élő számos japán szarvassal, akik a látogatók között szabadon bóklásznak.

Következő állomásunk Uji városában a Byodo-in templom, mely a korai buddhista építészet egyik ékes példája.

Oszakába visszatérve közös vacsorára indulunk, melynek során, a térségre jellemző specialitásokat kóstolhatunk meg, mint az okonomiyaki vagy teppanyaki menük.

Szállás Oszakában.

 12. nap   Oszaka - Tokió  
A szállodában elfogyasztott reggeli után szuperexpressz vonattal utazunk tovább Tokióba, ahová dél körül érkezünk meg. 

Ezt követően buszos városnézésre indulunk, buszunkból alkalmunk lesz vetni egy pillantást a császári kertekre, ahol a jelenlegi császári család rezidenciája is található, majd ezt követően az egykoron híres szórakozó negyednek számító Asakusába látogatunk el. Itt megnézzük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. 

Szállás Tokióban. 

 13. nap   Tokió  
Reggeli után egy egész napos városnézés során kipróbáljuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően jól szervezett tömegközlekedését.

Ellátogatunk a TV-ből és a filmvászonról jól ismert kereszteződéshez Shibuyában, majd a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol kissé extrémnek mondható divatboltokat, és egyéb fiatalos üzleteket találunk. Megnézzük az egykori császár és császárné emlékére építtetett Meiji-szentélyt, majd tovább megyünk a Tokió üzleti és politikai központjának számító Shinjuku városrészbe.

Szállás Tokióban.

 14. nap   Tokió  
Reggeli után újabb tömegközlekedéses városnézésre indulunk, melynek során ellátogatunk a Tokiói-öbölben mesterségesen kialakított Odaiba szigetére, ahonnan egy másik perspektívából tekinthetünk a városra. Majd Tokió legfelkapottabb elit bevásárló negyedébe, a Ginzába megyünk tovább. Itt néhány háztömbnyi területen szinte a világ valamennyi nagy divattervezőjének üzlete megtalálható. A nap zárásaként Akihabara városrész utcáit fedezzük fel, amiknek főszereplői a modern kütyük és az anime-manga termékek. 

Szállás Tokióban.

 15. nap   Tokió - Dubai  
A szállodában elfogyasztott reggelit követően a mai napon az esti reptérre való indulásig lehetőség nyílik a város egyénileg történő felfedezésére. A kora esti órákban busszal indulunk a tokiói repülőtérre, ahonnan Dubaion keresztül térünk vissza Budapestre.
 

16. nap  Dubai - Budapest  
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

Szállás:
  • Szöul (4 éj): Sotetsu Hotels The Splaisir Myeongdong, Seoul
  • Busan (2 éj): Crown Harbor Hotel, Busan
  • Fukuoka (1 éj):  Mitsui Garden Nakasu, Fukuoka
  • Oszaka (3 éj): Resol Trinity, Osaka
  • Tokió (3 éj): Hotel Monterey Ginza , Tokyo
 
Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.

 

Részvételi díj:

    Ár személyenként, egyágyas szobában.  2.040.000 Ft    1.990.000 Ft
    Ár személyenként, kétágyas szobában.  1.890.000 Ft     1.840.000 Ft
    Ár személyenként, háromágyas szobában.  1.840.000 Ft    1.790.000 Ft
Az árak a szoba teljes kihasználtságára vonatkoznak.

A feltüntetett kedvezmények 29 febr. 2024-ig érvényesek.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon 
  • Repülőtéri illetékeket 
  • Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon 
  • Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra 
  • 13 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, kétágyas, standard szobákban 
  • Reggelit minden nap 
  • 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban 
  • Transzfereket a városnézések során (privát busszal, illetve tömegközlekedéssel a program szerint) 
  • Magyar nyelvű csoportkísérőt a program időtartama alatt 
  • Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban 
  • Kikötői illetéket (Busanban) 
  • A belépőket a programok során 

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • Egyágyas felárat (150.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
  • Sztornó biztosítást
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást

A program minimum 15 fő jelentkezés esetén indul!   

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!