Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Advent Krakkóban

Lengyelország, Krakkó, Krakkó
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1.nap: Budapest-Krakkó
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Vác-Balassagyarmat-Ipolyság-Besztercebánya útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba. Érkezés a kora délutáni órákban Krakkóba, mely az ország  második legnépesebb városa és történelmi központja már 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára.Az ódon szépségű városban rengeteg a felfedezni való vár a látogatókra. Az óváros gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a Világörökség által védett egykori koronázó várossal, melynek főtere létrejöttekor Európa legnagyobb terének számított, és ma is a város lüktető szíve, melynek szélén kávéházak és boltok sorakoznak, közepén pedig Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztócsarnok és a városháza található. Városnézésünk során megtekintjük a Mária templomot a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral, majd szabadidő a fahéjillatú, karácsonyi díszbe öltözött belvárosban. Séta a karácsonyi vásári forgatagban. Szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Zakopane-Besztercebánya-Budapest
Reggeli után a „Lengyelország téli fővárosa” címet viselő Zakopane festői fekvésű városába indulunk, mely a Tátra, az ország legmagasabb hegyvonulatának lábainál fekszik. A több mint 2000 méter magas hegycsúcsok között meghúzódó hangulatos település, a központjában található gorál faházakkal olyan, mint egy ékszerdoboz. A bájos hegyi városka belvárosa kicsi, így könnyű sétával hamar bejárható. A hangulatos falusi piacon mesterien kidolgozott bőrárukat, egyedi kézműves termékeket és dekoratív fafaragványokat kínálnak. Kihagyhatatlan specialitás a helyiek által készített finom sajt, melyet természetesen meg is kóstolhatunk.  Az oscypek legtöbbször gyönyörűen nyomott díszes formában (többnyire henger vagy orsó) kapható a tradicionális, guruló fabódékban. Kóstoljuk meg a grillezett oscypek sajtot áfonyalekvárral, igyunk egy fűszeres forralt bor, vagy tegyünk egy próbát a forró gyömbéres sörrel. Szabadidő, vásárlási lehetőség a város hangulatos főutcájában, majd továbbutazás Besztercebányára. Rövid séta az adventi vásárban, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovákia Lengyelország

 

Utazás: autóbusszal   Ellátás: reggeli  Szállás: ***hotel

Részvételi díj: ,-Ft/fő Félpanzió: 7.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 2,8% BBP biztosítás: 1.400,-Ft/fő
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.100 Ft/fő

Tájékoztató ár a helyszínen fizetendő várható belépő és egyéb költségekről:
Mária templom: 15 PLN
Gubalowka felvonó: 29 PLN

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 05.40
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06.40

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!