Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Körutazás Jordániában

Jordánia, Körutazás Jordániában, Körutazás Jordániában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülővel
 • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

2023. október 22 – 29., november 19 – 26.

 

 

1. nap: Budapest – Amman 

Repülőút Ammanba. Érkezés az esti órákban. Helyi magyar idegenvezetőnk várja Önöket. Transzfer a szállodába, vacsora.


2. nap: Petra 

Reggeli, majd utazás Petrába, városnézés a nabateusok egykori virágzó fővárosába, - az egykori karavánközpontba, mely kr. e.5 és Kr. e. 3. század között fontos kereskedelmi csomópont volt - a Vörös Petrában (görög jelentése: szikla), mely a Világörökség része. A sziklából kifaragott város romjai, sirtemplomai egyedülálló komplexumot alkot ebben a csodálatos természeti környezetben. Lovon vagy gyalog jutunk el a Siq hasadékon, a kb. 1 km hosszú szurdokon keresztül az El-Kashnai híres kincsesházhoz. Mesterséges oázis, a jó víz ellátottsága miatt. Utazás a Vörös-tengerhez, vacsora, szállás Aqabában.


3. nap: Aqaba 

Reggeli. Fakultativ hajókázási lehetőség étkezéssel, sznorkelezéssel (pipa, búvárszemüveg, békaláb áll rendelkezésre), Földünk különleges szegletén, a homoksivatagok közé ékelődött Vörös.-tengeren, természeti csoda (helyszinen fizetendő 50 JOD/fő). A „kék birodalom” varázslatos élővilággal rendelkezik. Mamluk várát láthatjuk, Szabad idö Aqabában, vacsora, szállás.


4. nap: Aqaba - Wadi Rum 

Reggeli. Délelőtt pihenés, majd kirándulás jeepekkel a holdbéli sivatagi tájon, Wadi Rum a Világörökség része. Szél formálta kőhegyek és sziklahidakban gyönyörködhetünk. 2 órás túrát teszünk a sivatagban. Lehetőség van még 2 órával hosszabbitani az utat, igy a szél formálta kőhegyek és sziklahidakban is gyönyörködhetünk és esetleg láthatjuk a beduinokat, a sivatag lakóit. Szállás, vacsora Wadi Rum-ban sivatagi táborban, hagyományos beduinvacsora.


5. nap: Kerak – Királyok útja - Amman

Reggeli, utazás a Királyok útján A Szentföld egyik legnagyobb keresztes várához Kerakba, a Keresztes lovagok várához. Az erődítmény megtekintése, majd megcsodálhatjuk a buszból Wadi Mujib-ot, mely Jordánia Grand Canyon-ja. Utazás Ammanba. Vacsora, szállás Ammanban.


6. nap: Amman – Ajloun - Jerash

Városnézés Ammanban, mely eredetileg 7 dombra épült, séta az óvárosban, piac, Citadella, Omayad palota, Herkules temploma, római szinház, Huszein régi mecset megtekintése kivülröl. Ajloun várának megtekintése. Utazás a bámulatos Jerash-ba, az egykor 20.000 lakót számláló városba, egy jó állapotban lévő római kori romvárosba, mely a 2., 3. század táján kereskedelmi út mentén épült fel. A Forum, az amfiteátrum, a diadalív és az Artennis templomot, hippodromot, a lovasversenyek szinhelyét csodálhatjuk meg. 260 korinthosi oszlop szegélyezte a római kori város korzóját. Vacsora, szállás Ammanban. 


7. nap: Madaba – Nebo-hegy – hőforrások - Holt-tenger

Reggeli. Jézus Krisztus keresztelésének helyét láthatjuk Bethániában. Utazás Madabába. A 6. sz.-ból származó régi Szentföld egyedülálló mozaiktérképének megtekintése, melyet Szent György templomában találtak meg. A Nebo-hegyet láthatjuk, ahonnan Mózes meglátta Kánaánt és ahol eltemették. Utunk a csodálatos Hamamat Ma’in vizforráshoz holdbéli tájon át vezet. Itt megmártózhatunk a hőforrásban A Holt-tengerhez érünk, ahol elfoglaljuk szállodánkat, vacsora. 


8. nap: Holt-tenger - Budapest

Reggeli. Fürdőzés a Holt-tengerben, mely Földünk legmélyebb pontja, 800 m-re helyezkedik el a tengerszint alatt, igy mindig kellemes az időjárás. A fekete iszapnak és a sós viznek gyógyhatása közismert. Szabadon lebeghetünk a víz tetején, mely tulajdonképpen varázslatos hangulatú tó. Transzfer a repülőtérre, repülés Budapestre.


Részvételi díj:
389.500 Ft/fő

Előfoglalási akció: 3 hónappal előbb 379.500- Ft/fő

Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • repülőjegy Budapest – Amman – Budapest menetrendszerinti járaton (Egy kis kézitáska 40x20x25 cm az árban)
 • elhelyezés középkategóriájú szállodákban, a Holt-tengernél 4 csill. hotelben
 • kétágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban
 • büféreggeli és vacsora
 • helyi magyar nyelvű idegenvezetés
 • transzferek
 • ingyen WIFI a buszon

 

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:

 • a borravalók (az idegenvezetőnek, a szállodai személyzetnek, a csomaghordóknak és a buszvezetőnek kérjük 6,- Euro/nap számoljanak)
 • utazási biztosítás: (1.580,- Ft./fő/nap, 70 éves korig), stornobiztositás: 5 %
 • egyágyas felár: 95.950,- Ft./fő
 • belépök, Jordán vízum és ügyintézés : 150 USD/fö kötelezö (a helyszinen fizetendö)
 • fix ülőhely: 10.000,- Ft./fö oda-vissza
 • 10 kg súlyú kézipoggyász, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretben, ára: 25.000 Ft.
 • 20 kg-s bőrönd ára: 36.500,- Ft./db
 • REPÜLŐJEGY FELÁRA: OKTÓBER 22: 35.000 Ft/fö

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja!

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!