Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Japán gazdagon - az ősz színeiben, csoportos körutazás

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-22-tól
2024-11-04-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
1436000.00 Ft/fő; előfoglalási kedvezmény 06. 22-ig
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-22-tól
2024-11-04-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
1496000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Az  ősi szentélyektől az autentikus japán teaházakig, a  futurisztikus megjelenésű felhőkarcolóktól és nagy sebességű golyóvonatoktól a csodás japánkertekig, mindenből kóstolót kínál japán körutazásunk. Két-két teljes nap jut Tokió és Kiotó felfedezésére, megismerkedünk a „japán Alpok” vidékével, hajóról-felvonóról gyönyörködhetünk a szent Fudzsi-hegy havas csúcsaiban, őzeket etetünk, világörökségi helyszínekre és szebbnél-szebb várkastélyokba látogatunk el, és nem marad ki a sorból a hagyományos japán forróvizes fürdő sem, hogy maradéktalanul belefeledkezzünk a kelet-ázsiai ország egyedi kultúrájába! Az utazás mellé a japán ősz színei, a japán juharok vörösben pompázó levelei biztosítják a festői keretet!

 

Garantált indulás! Utolsó helyek!

Előfoglalási kedvezmény:
4 hónappal indulás előtt: 60 000 Ft/fő

 

Dátum: 2024. október 22 – november 4.
Időtartam: 14 nap/11 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: odaúton kb. 13 óra, visszaúton kb. 17 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 20 fő

1 fő hölgy utasunk társításra vár

Japán gazdagon - az ősz színeiben ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Utazás Tokióba
Indulás Budapestről az esti órákban, dohai átszállással utazás Tokióba. Éjszaka a repülőn, érkezés a japán fővárosba másnap késő délután, transzfer a szállodába, pihenés. Szállás: Tokióban (3 éj).

 

3. nap: Tokió
Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk: ellátogatunk az Aszakusza negyedbe, ahol megtekintjük Tokió legrégibb és egyik legjelentősebb templomát, a buddhista Szenszódzsit (Aszakusza Kannon Templom) és a sintó Aszakusza-szentélyt, majd részt veszünk egy hagyományos teaszertartáson. A továbbiakban érintjük a Császári Palotát és a Tokió SkyTree-t, teszünk egy sétát a Nakamise utcán, majd vásárlásra nyílik mód a város egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontjában, a Ginza-negyedben.

 

4. nap: Tokió
Folytatjuk az ismerkedést Tokióval. E napon a Szumida folyón hajózva fedezzük fel a városközpontot, aztán ellátogatunk a különleges erdő ölelésében fekvő, Meidzsi császár és felesége tiszteletére emelt Meidzsi-szentélyhez, körülnézünk a világ legnagyobb halpiacaként ismert Tsukiji piacon, lefotózzuk a Tokió-tornyot, utolsó állomásunk pedig a Tokiói Közigazgatási épület lesz, amelynek a kilátószintjéről újabb szögből, a magasból élvezhetjük a lenyűgöző várospanorámát.

 

5. nap: Kamakura és Hakone
Reggeli után Tokiót magunk mögött hagyva délnek vesszük az irányt, és Kamakurába utazunk, amely sógunátusként közel másfél évszázadig Japán fővárosa volt. Megtekintjük az ország egyik leghíresebb ikonját, a Kótoku-in templom területén magasodó, bronzból faragott, monumentális Nagy Buddha-szobrot és a japánkertekkel körülvett Haszedera buddhista templomot. Következő állomásunk a Hakone-hegy lábánál található Ashi-tó. Hajózunk a tavon, gyönyörködve a Fudzsi csúcsára nyíló kilátásban, majd a Komagate felvonóval felemelkedünk a Hakone legmagasabb csúcsára, hogy onnan is szemügyre vegyük a panorámát. A kirándulás után transzfer a ryokan (hagyományos  japán fogadó) jellegű szálláshelyünkre, ahol módunkban lesz kipróbálni a hőforráson alapuló japán forróvizes fürdőt (onsen) is. Szállás: Yamanashiban (1 éj).

 

6. nap: Oshino Hakkai és Macumoto
Reggeli után Oshino Hakkai felkeresésével indul a nap. Teszünk egy sétát a források, tavak között kanyargó, tündérmesére emlékeztető falu utcáin, majd folytatjuk utunkat Macumotóba, a japán Alpok kapujának is nevezett, büszke szamurájmúlttal bíró történelmi városba, ahol először megnézzük a legendás várkastélyt, majd gyalogos városnézés keretében felfedezzük a Nakamachi-negyed ősi, hagyományos épületeit. Este elfoglaljuk macumotói szálláshelyünket. Szállás: Macumotóban (1 éj).

 

7. nap: Takayama, Shirakawa, Kanazawa
Reggeli után egész napos kirándulás keretében felfedezzük a „japán Alpok” városait: Takayamát, Shirakawát és Kanazawát. Takayama régi időket idéző, ódon lakóházakkal tűzdelt óvárosában gyalogsétát teszünk és megnézzük a város fából épült hajdani kormányépületét. Megállunk egy fotószünetre az egyedi építészeti stílust képviselő Shirakawa 200 éves, az UNESCO világörökségi listájára is fölkerült házai között. Kanazawába érkezve feltérképezzük a hagyományos teaházairól ismert Higashi Csája városrészt, és belülről is megtekintjük a Kaikaro Csáját – egy olyan különleges teaházat, ahol gésák szórakoztatják a vendégeket. A teaház-látogatás után transzfer a Kanazawában található szállásunkra (1 éj).

 

8. nap: Kanazawa, Kiotó
Folytatjuk a városnézést Kanazawában: körbenézünk az Omicho piacon, a Nagamacsi szamurájnegyedben, ahol belülről is megtekintjük a Nomura-klán egyik szamurájházát, és teszünk egy sétát a Japán három legszebb tájkertje közé sorolt, tavakkal, teaházzal, mesterséges szigettel is büszkélkedő Kenrouken kertben. Továbbutazunk az ősi paloták, szentélyek, templomok japán fellegvárába, a hajdani császári városba, Kiotóba. Érkezés után jut még időnk arra, hogy felfedezzük Giont, Kiotó legismertebb gésanegyedét. Szállás: Kiotóban (2 éj).

 

9. nap: Kiotó
Egész napos kiotói városnézésünk keretében kívül-belül megtekintjük a Kinkakudzsi (Aranypavilon) zen templomkomplexumot,  a Ryoanjit (Alvó sárkány temploma) és zen kőkertjét, valamint a Nidzsó sógunpalotát, majd megállunk egy fotószünet erejéig a Togetsukyo-hídnál, végezetül teszünk egy kirándulást Arasimaja  különleges bambuszerdejében. Este transzfer a szállodába.

 

10. nap: Kiotó
Korai reggeli után folytatjuk Kiotó felfedezését: megnézzük a japán buddhisták egyik fontos zarándokhelyét, a Kijomizudera (Tiszta víz temploma) hatalmas templomkomplexumát, majd ellátogatunk az Inari-hegy lábánál található, cinóbervörös Torii kapuiról híres, lenyűgöző Fusimi Inari-nagyszentélyhez. Ezután transzfer a kiotói vasútállomásra, Super Expresszel Hirosimába utazunk, érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás: Hirosimában (1 éj).

 

11. nap: Miyajima, Onomichi
Reggeli, majd transzfer a kikötőbe, hajóval utazás a japánok szent szigetére, Miyajimára, ahol megtekintjük Japán egyik legjelentősebb sinto szentélyét, a víz fölött „lebegő”, 12. századi Itsukushima-szentélyt, és megcsodáljuk a sziget jelképeként elhíresült, tengeröbölben megépített sinto kaput, a Toriit. Ezt követően érintjük a több szigetet híddal összekötő, mintegy 70 km hosszú, fantasztikus Shimanami Kaido utat. Következő állomásunk az Onomichiben található Kosanji-templom, melynek különböző részeit Japán leghíresebb templomainak és szentélyeinek mintája nyomán építették. A templomlátogatás után okayamai szálláshelyünkre utazunk (1 éj).

 

12. nap: Maja-hegy, Himedzsi
Reggel a Maja-hegy lábához utazunk és teszünk egy mesés utazást a hegytetőre függővasúttal. A tetőn lenyűgöző panorámában gyönyörködhetünk, de érdemes szemügyre venni a Taisho-korszak stílusát idéző, történelmi épületként számon tartott Niji no Eki felvonóállomást is. A kirándulás után Himedzsibe látogatunk, megtekintjük Japán sokak által legszebbnek tartott kastélyát, a világörökség helyszínei közé tartozó, fehér falai miatt „Fehér kócsag”-ként becézett Himedzsi-várkastélyt. Este transzfer Oszakába, a szálláshelyünkre (1 éj).

 

13-14. nap: Oszaka, Nara
Japán második legnagyobb városának, Oszakának a látnivalóival indul a nap: megnézzük a hatalmas parkban emelkedő várkastélyt (fotóstop), ezután Narába, az egykori császári fővárosba utazunk: fő látnivalónk a világörökséghez tartozó, hatalmas, fából épített Tódaidzsi templomkomplexum a Nagy Buddha-csarnokkal, benne a világ legnagyobb bronz Buddha szobrával, valamint a várparkban szabadon kószáló szikaszarvasok. Rövid időre bekukkantunk a híres őzparkba is, majd transzfer a repülőtérre és Dohán át hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülőn, érkezés a másnap kora reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Részvételi díj 2 fő részére Ft/fő Létszám /fő Összesen  Ft/2 fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2 %)
1 496 000 2 2 992 000
Repülőtéri illeték kb. 179 000 2 358 000
Teljes csomagár 2 fő részére 3 350 000

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 179 000 Ft/fő, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:
egyágyas felár:  503 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény:
legkésőbb 4 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő.

 

*Biztosítások:
A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló:
Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül.
A helyek elfogyhatnak.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!