Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kalandutazás Costa Ricában és Panamában - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel 2025

Costa Rica, Körutazás Costa Ricában, Körutazás Costa Ricában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2025-03-28-tól
2025-04-11-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba, előfoglalási akció!
Időtartam: 13 éj
Ár:
1629900.00 Ft/fő-től 12.28-ig érvényes ár
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-03-28-tól
2025-04-11-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 13 éj
Ár:
1699900.00 Ft/fő-től
Ajánlatkérés
Leírás

Vulkánok, vízesések, esőerdők, karibi tengerpartok, izgalmas állat- és növényvilág, trópusi szigetek – a természet szerelmesei otthon fogják érezni magukat Costa Ricában és Panamában és felfedezhetik a lenyűgöző Panama-csatornát is!

 

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 70 000 Ft/fő

 

Dátum: 2025. március 28-április 11.

Időtartam: 15 nap/13 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14 óra

Elhelyezés: 3 és 3+-csillagos szállodákba, lodge-okban

Ellátás: 2 éj teljes ellátás, 8 éj félpanziós ellátás, 3 éj reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 15 fő

 

 

Kalandutazás Costa Ricában és Panamában ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás San Joséba

Kora reggel elutazás Budapestről amszterdami átszállással Costa Ricába. Érkezés a fővárosba, San Joséba a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás San José-ban (1 éj).

 

2. nap: Poas vulkán, kávéültetvény, La Paz Waterfall Gardens 

Egész napos kirándulásra indulunk, San José környékének legizgalmasabb látnivalóit fedezzük fel! Első állomásunk a 2708 méter magas, aktív Poas vulkán, látogatás a fő kráternél, láthatjuk a kráter mélyén fekvő, gyakran zöldes színben pompázó meleg vizű lagúnát és a belső kráter fumarolái által kibocsátott gázokat és vízpárát. Látogatás a La Paz Waterfall Gardens magánrezervátumában, ahol 5 csodás vízesést fedezhetünk fel! A pillangó kertben a legszínpompásabb pillangókat, illetve kígyókat, békákat, madarakat is megcsodálhatjuk! Egy helyi kávéültetvényen a kávétermesztés titkaiba nyerünk betekintést és természetesen meg is kóstolhatjuk a legfinomabb kávékat. A program végeztével tovább utazás az Arenal vulkán felé, útközben rövid sétát teszünk Villa Blanca köderdejében. Szállás La Fortuna városkában (3 éj). Vacsora egy helyi étteremben.

 

3. nap: Arenal vulkán   

A délelőttöt az Arenal vulkánnál töltjük, Costa Rica legaktívabb vulkánja 1633 méter magas és mindössze 7000 éves, ezzel az ország egyik legfiatalabbja. A vulkán lábánál teszünk egy könnyű gyalogtúrát, amely során láthatjuk az 1968-as kitörés nyomait is és élvezhetjük a kilátást a szinte tökéletesen szimmetrikus vulkáni kúpra. Délután kipihenhetjük a délelőtti túrát az Ecotermales La Fortuna forrásainál, megmártózhatunk a természetes termálvízben, miközben élvezzük a mesés trópusi környezetet. Vacsora egy helyi étteremben.

 

4. nap: Arenal vulkán   

Délelőtt függőhidakon sétálva ismerkedünk az Arenal vulkánt körülvevő trópusi esőerdő különleges növény- és állatvilágával. A kb. 3 kilométeres, könnyű séta során számos függőhídon kelünk át, utunkat majmok, lajhárok, madarak kísérik és megcsodálhatjuk az Arenal vulkánra nyíló kilátást is! Délután a La Fortuna vízeséshez látogatunk, a 70 méteres zuhatag festői természeti környezetben található, megcsodáljuk a látványt a kilátópontról a bátrabbak pedig le is ereszkedhetnek a vízeséshez, az odavezető több mint 500 lépcsőfokon! Lehetőség nyílik majd egy frissítő fürdőzésre is a vízesésben! Vacsora egy helyi étteremben.

 

5. nap: Tortuguero        

Korai reggeli után indulunk La Fortuna-ból Cano Blanco kikötőjébe. Hajóval utazunk tovább az érintetlen Tortuguero Nemzeti Parkba, délután az apró Tortuguero faluba látogatunk, ahol a természet az úr, a település csak a tenger felől megközelíthető. Szállás a lagúna és a Karib-tenger közötti földnyelven fekvő hangulatos lodge-ban (2 éj). Vacsora a lodge-ban.

 

6. nap: Tortuguero Nemzeti Park           

A Costa Rica karibi tengerpartja mellett 35 kilométer hosszan húzódó Tortuguero Nemzeti Park tájait mangrove erdők, mocsaras területek és érintetlen tengerpartok jellemzik. Délelőtt csónakkal kirándulunk a nemzeti park csatornáin, a helyi élővilágot megfigyelve: majmok, több száz madárfaj, krokodilok, kajmánok, lajhárok, színes békák, jaguárok, gyíkok élnek itt, júliustól szeptemberig pedig zöld tengeri teknősök fészkelnek a tengerpartokon. Délután bejárhatjuk a lodge környékének sétaútvonalait vagy pihenhetünk a medence partján. Ebéd és vacsora a lodge-ban.

 

7. nap: Cahuita

Reggeli után visszautazás hajóval a kikötőbe, majd busszal folytatjuk utunkat déli irányba, a Karib-tenger partján fekvő Cahuita Nemzeti Park felé. Szállás Puerto Viejo de Limon közelében. (2 éj).

  

8. nap: Cahuita Nemzeti Park   

A délelőttöt a Cahuita Nemzeti Parkban töltjük, a Karib-tenger partján fekvő esőerdőben kanyargó ösvényeken sétálva felfedezzük a park izgalmas élővilágát – többek között lajhárokat, majmokat, trópusi madarakat, leguánokat láthatunk. A park csodás tengerpartjairól és korallzátonyairól is híres!

 

9. nap: Bocas del Toro 

Tovább utazunk déli irányba, a panamai határ felé, úticélunk Bocas del Toro trópusi szigetvilága. Mesés tengerpartok, változatos tengeri élővilág, laza karibi hangulat - a tökéletes desztináció pihenésre és kalandozásra. Hajózás Colón szigetére, érkezés a kikötő mellett fekvő szállodába kora délután, majd szabad program, lehetőség az éjszakai életéről is híres Bocas Town felfedezésére. Szállás Bocas Town-ban (3 éj).

 

10. nap: Bocas del Toro                             

Egész napos hajókirándulás során fedezhetjük fel Bocas del Toro szigetvilágának szépségét, delfineket figyelhetünk meg a Delfin-öbölben, színes halak között snorkelezhetünk a Coral és Zapatilla Keys korallzátonyainál és lazíthatunk az álomszép fehérhomokos tengerpartokon.

 

11. nap: Bocas del Toro              

Ma újabb hajókirándulásra indulunk Colón sziget környékén, ellátogatunk a Pájaros szigetre, amely nem csak trópusi madarak, hanem színpompás korallzátonyok otthona is. Következő megállónk Boca del Drago kis türkiz öble, ahol a fehérhomokos tengerpart mellett mangrove erdők húzódnak. Kikapcsolódás, napozás, snorkelezés a közeli korallkertek színes halrajai között. Dél körül elfogyasztjuk karibi ebédünket a híres Yarisnori étteremben. A nap utolsó állomása a Playa Estrella, egy mesés tengerpart tele piros és narancsszínű óriás tengeri csillagokkal.

 

12. nap: Panamaváros 

A nap folyamán elutazás repülővel Panamavárosba, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Panamavárosban (2 éj).

 

13. nap: Chagres Nemzeti Park

Következő panamai napunkon a Chagres Nemzeti Parkba látogatunk el, ahol megismerkedünk az őslakosokkal, az Emberákkal. Ne felejtsük otthon fürdőruhánkat sem! Helyi vezetőnkkel tradicionális csónakokba szállva hódítjuk meg az Alajuela tavat, utunk során helyi madarakkal és emlősökkel találkozhatunk, majd egy rövid sétát követően csodás vízeséshez érünk a dzsungelben, ahol vehetünk egy frissítő fürdőt. Ezután érjük el a falut, ahol közelebbről megismerkedhetünk az Emberák szokásaival és életével. Csodás halebédünket is itt fogyasztjuk el, majd visszautazunk Panamavárosba. Vacsora a szállodában.

 

14-15. nap: Panama-csatorna, Panamaváros    

Reggel a Csendes- és az Atlanti-óceánt összekötő Panama-csatornához látogatunk el, a Miraflores zsiliphez, ahol megcsodálhatjuk hogyan zsilipelik a csatornán áthaladó hajómonstrumokat és megismerhetjük a csatorna építésének történetét. Majd Panamavárossal ismerkedünk, felfedezzük az óváros (Casco Viejo) és az új negyedek legfontosabb látványosságait, a Függetlenség teret, a Metropolitan katedrálist, a Bolivar teret, a San Francisco de Asis templomot és a nemzeti színházat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás amszterdami átszállással Budapestre, érkezés másnap a késő délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

 

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy programunkban több alkalommal is 1-2 órás könnyű, nem megerőltető gyalogtúrák szerepelnek, így mozgásukban bármilyen szinten is korlátozott utasainknak nem ajánljuk ezt az utat.

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)                       1 699 900             2              3 399 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                             170  000             2             340 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                3 739 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 170 000 Ft/fő, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 70 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 500 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 70 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!