Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hétvége a Magas-Tátrában: Csorba-tó - Zólyomi Vár - Ótátrafüred - Zár

Szlovákia, Bélai Tátra, Zdiar
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. szeptember 30 - október 1.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Ellátás: félpanzió

Elhelyezés: 2 ágyas szobákban

 

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.

Program 


1 nap: Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenővel érkezünk meg és felkeressük Észak-Szlovákia legújabb turistacsalogató látványosságának számító Fák felett járó ösvényt. Zár (®diar) község keleti részén található Bachledka-völgyben. 926 m magasságból elindulunk a felvonóval a fák feletti attrakcióig. A felvonó felső állomása 1180 méter tengerszint feletti magasságban található. Az út gyalogosan is megtehető. A sétány 24 méter magas 603 m hosszú és 1,8 m széles, ehhez jön még 631 m hosszú kilátótorony mely 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott építmény, így az ösvény teljes hossza 1234 m. A sétát a fák koronájában a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú száraz-csúszda teszik különlegessé. Buszra szállunk és ellátogatunk a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz. Parkolótól egy könnyed 10 perces sétával érjük el a tavat, melyet körbe is lehet sétálni, 2,6 km körülbelül. Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. Óriási élményt tartogat legújabb látványosság, a Tátra-torony, mely 53 méter magas fa és acél szerkezet, kontinensünk legmagasabb kilátója. Tetején a bátrabbaknak is adrenalin-löket az üvegből készült gyalogoshíd és a súlyunk alatt mozgó sodronyos sétaháló valamint a 61 méter hosszú csúszda azoknak, akik röpke 10 másodperc alatt szeretnének földet érni. A Csorba-tó körüli séta után utazunk a szálláshoz Poprádra.

2 nap: Reggeli után irány a Tátra központi részen található Ótátrafüredre. Végigsétálunk a történelmi fürdőhely központjában. Kis sétánk után a Tarajkai csúcs (1285m) a cél. Sétálva kapaszkodunk fel a hegyre, vagy fogaskerekűvel (térítés ellenében) röpke 7 perc alatt érhetünk fel. Ha felértünk, egy élményekben gazdag séta keretében nekivágunk turista utakon, az Óriási vízesésig, mely 20 m-ről zúdul alá. Útközben a legrégebbi Reiner kunyhónál megállunk egy frissítőre. Itt csodás képeket lehet készíteni a völgyet körülvevő Magas Tátra csúcsairól. Az erdőben szerpentineken ereszkedünk le a Tarpataki vízesésekhez. Egymás követik a szebbnél szebb vízesések, majd elindulunk Budapest felé, útközben megállunk és megtekintjük, Szlovákia egyik legszebb gótikus-reneszánsz váraként a nemzeti kulturális emlékek közé tartozó Zólyomi várat. Itt született 1554-ben Balassi Bálint. A vár helyiségeit jelenleg a Szlovák Nemzeti Galéria használja, amelyben értékes gótikus és modern festmény- és műtárgy-gyűjteményét állítja ki itt. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők, felvonó: kb. 40-50,- €

Részvételi díj: 54.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 39.990,- Ft/fő 

BBP + stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 8.500,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!