Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Rózsaünnep Szőregen egy kis palicsi kiruccanással

Szerbia, Vajdaság, Palics
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. június 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

A rózsa hazájában, Szőregen a termelők minden év júniusában háromnapos programsorozattal megünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei. A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának.

Program

 A mai napon először Palicsra látogatunk, ahol a Palicsi tó partján kellemes sétát lehet tenni, páratlan, szecessziós épületek és gyönyörű parkos területek közt. Víztorony; Nagyterasz; Zenepavilon; Női strand, vendéglő; néhány az ismert történelmi épületek közül. Lehetőség lesz az állatkert felkeresésére is, ahol harmóniában él együtt a növény- és állatvilág. 10 hektáron terül el, tervezettsége, szépsége, rendezettsége, az állatok gondozottsága Európa ezen részének vezető állatkertjei közé sorolják.  Az állatkert északi részén tűlevelű fák, míg a délin lombhullató fák, díszfák, virágok és rózsakertek pompáznak, kb. 1500 rózsával. Ilyen környezetben él manapság vagy hetven állatfaj egyede. A délutánt Szőregen töltjük, ahol a XXIII. Rózsafesztivál programjain vehetünk részt. Az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de csodálatos szakmának a mindennapjait, nem utolsó sorban gyönyörködhetünk a teljes pompájukban virító, több százezer virágzó rózsatőből álló táblákban.

Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. 

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.990,- Ft/fő 

BBP + stornó biztosítás: 990,-Ft/fő   
Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!